Mám na kole teď Shimano Deore Topswing a nějak mi začíná mít dost vakl. A protože se mi ani moc nelíbí, tak si říkám, že ho tam nebudu trpět zbytečně dlouho – zkusím se ho nějak zbavit ještě v rámci záruky a třeba i s doplatkem sehnat něco bytelnějšího, co mi vydrží.
Ježto mám na zadku ke své max spokojenosti SRAM X9 a řazení také SRAM (páškové), tak bych neprotestoval proti SRAM X.Gen přesmyku, který se mi navíc i opticky líbí a co jsem četl reakce tady tak snad jedině spokojenost. Než se do toho ale pustím potřebuji u těch, co to mají (vlk, peny, rumcajs, tondach ?…) ověřit pár věcí:
- Jaká je výška horní hrany objímky nad hranou největšího kotouče – potřebuji ověřit, zda bych musel opilovávat návarek na šroub držáku či zda se mu vyhnu.
- Takové to hlavní viditelné rameno (uprostřed s dírou) je hliník nebo um-hmota (aktuální verze v prodeji)?
- Jak je na tom se seštělováním chodu I na extrémní polohy (nejmenší – nejmenší x největší-největší). Ne že bych je vyhledával, ale v nouzi párkrát pomohly a také to svědčí o určité rezervě mechanismu. V manuálu píšou je neřadit, ale to psali i u Shimana také, a tam mi to vyladit šlo, i když jak říkám není důvod je extra často používat.
Díky J.