Vylomil se mi zub u prostředního talíře. Viz.foto. Je to na výměnu? Pokud ano, tak vyměnit všechny 3? Za jaký? Mám tam teď origoš XT.
Vylomil se mi zub u prostředního talíře. Viz.foto. Je to na výměnu? Pokud ano, tak vyměnit všechny 3? Za jaký? Mám tam teď origoš XT.
jak se ti to povedlo??? jinak libi se mi tyto bicy.cz/katalog/?kat1=3&hledat=TA%20SPECIALITES&odeslat=true mam v planu si je taky kupit na moje lx Hollowtech II až je sjedu
Akorát ta cena se mi nezdá adekvátní-zuby bez náběhů, jeden stejný jako druhý.
A jsou lepší převodníky s náběhem? Moc tomu nerozumím.
No já budu jako další zkoušet převodníky -nějaké truvativy z levnějších sad-ty jsou za poloviční cenu-budu měnit jen střední.No Gebharty za tu cenu už náběhy mají,ale jsou údajně zase blato :o(
A co BBB? www.jmctrading.cz/shop.php?…
no nevím jak ty TA Specialites Chinook(netuším z jaké slitiny hliníku jsou), ale bbb jsou ze 7075 T6-to už bymohlo i něco vydržet.
Chinook je Alu 7075 T6 CNC všechny 3 placky.
Tak pak vychází cenově ještě lépe než bbb.
No ty BBB se mi teda nelíbí… pro zajímavost: 5-ti packy od TA má na Scottu Armani…
Na XT klikách mám teď placky TA Specialites Chinook a řazení je plně srovnatelné se Shimanem – možná i o něco lepší…:-)
Asi jsem někde víc zabral. Nechápu to.....
tak jeste sehnat ctyrpacku:-)
Jeden chybejici zub nepoznas. Na plackach, ktery nemely nabehy, jsem zuby piloval, aby to lip radilo.
Nebude to vadit někde při záběru? Při řazení?
Já jsem jezdil hodně dlouho s jedním zubem pryč. Vlastně jsem na to přišel náhodou a taky nevím, kdy se mi to stalo. A to, jestli ti to vadí, nejlépe zjistíš sám.
Ok. Nebudu to řešit. třeba to vydrží :-D Sjedu tyhle převodníky a uvidíme. Když už jsme u toho – jak dlouho asi vydrží XT převodníky? Nejezdím bláto, pravidelně čistím. žádný hardcore.
To se nedá říct takhle obecně. Ti, co je mají, si ale ztěžují na malou výdrž menších dvou placek. Prostě jezdi a až už se nebude mít řetěz za co chytit, teprve potom ti začni měnit:-)
:-D Mám už na nich natočených 2700km a zdají se docela v poho. Hodně dělá asi bláto a humus.
Podle té fotky jsou ty zuby skoro netklé. Fakt se tím nestresuj. Spíš se věnuj tomu, abys v pravý čas vyměnil řetěz.
Měním jej po ujetí 1300km. Takže teď budu dávat třetí. Asi je to moc často, ale aspoň vydrží. Teď už budu točit ty 3 a po 1300km je prohazovat.
Záleži na tom, co máš za řetěz a jak jezdíš. Hodně dostává řetěz zabrat, pokud špatně řadíš – myslím tím, že řadíš prevody, u kteržch dochází k velkému křížení řeťezu. Takže je to hodně individuální. Já mám na biku Deore a dělám to tak, že tam řetěz nechám tak 3 000 km a pak jej vyměním i se zničenou kazetou. Na silnici, kde mám Dura Ace, měním poctivě. Záleží na tobě. Podik máš kazetu XT, tak bych volil druhý postup.
Velice dobré převodníky dělá Middleburn www.middleburn.net/…ings_mtb.php V nejlepší verzi mají ještě nějaký tvrzený teflonový povlak. Precizně udělané nábehy, super výdrž. Cena nic moc, ale vyplatí se. 4– sezony na kole cca 15 tis. a naprosto v pohodě a to mám jen 2 talíře :-))
Na velke placce jsem ulomil zub kdyz jsem mel kolo dva dny stary. Dost jsem zuril. Mam ho tam furt, najeto cca 13 tis km. Jezdim v bahne i ve snehu. A je to taky Sh XT. Dokud ti to bere retez, tak to neres.
Takže to tak nechám. Ok. Díky za rady. Uvidíme časem.
Ahoj, včera mi začal při velkém zaběru na prostředním převodníku jakoby „prokluzovat“ řetěz. něco podobného jako když je špatně seřízena přehazovačka a řetěz má tendeci se přehazovat na jiné bližší zadní kolečko. Vše je ale správně seřízené.
Myslíte si, že to už značí opotřebovaný převodník? Dnes ještě chci zkusit jej o 1/4 pootočit, aby byly jiné zaběry, tak jsem zvědav co to udělá. Ve stávajícím stavu je to ale zcela nepoužitelné, protože do kopce se nedá zabrat…
Kohič
Těžko radit. Kolik má najeto řetěž a převodníky?
Nechce se mi věřit, že může „prokluzovat“ řetěz na převodníku, který obepíná v ůhlu téměř 180 stupňů. Není chyba někde jinde – pokud ne v seřízení přesmyku nebo přezazovačky, což jsi vyloučil, tak třeba v poškozeném praporku v ořechu?? To je taková neviditelná závada, která dokáže pěkně potrápit.
věřit nemusíš, ale může
Mě mate to „prokluzování“ Nicméně Kohiči, máš to v podstatě před očima a není problém opticky zkontrolovat, co ten řetěz dělá. Pootočení placky ale podle mě není řešení. Vždy máš na převodníku vyznačené (alespoň u Shimana), jak přesně má být upevněný (značkou, která musí být na úrovni kliky)
to je toho…mam na velký vylomený dva a nevadí to ničemu