Z niceho nic me zacaly piskat brzdy(hayes hmx-1)a to takovym zpusobem ze kdyz chcu zabrzdit tak vecer vzbudim cele sidliste.Co za to muze a co s tim delat?Dik
Z niceho nic me zacaly piskat brzdy(hayes hmx-1)a to takovym zpusobem ze kdyz chcu zabrzdit tak vecer vzbudim cele sidliste.Co za to muze a co s tim delat?Dik
nemas navlhly desticky? me pak vrzou tak ze si myslim ze opadalo obloženi a brzdim ocel na ocel. jinak me nic nenapada.
Mě taky, když je mokrá nebo vlhká. Pak je to hrrrrůza. Ještě je možný že brzda není v ose oproti kotouči nebo je kotouč či brzda uvolněná, zkus dotáhnout všechny šrouby. Ověř si ještě to co píše cabbage.
zvlastni… me naopak pri prujezdu vodou piskat prestanou…
jo jeste sem zapomel napsat,kdyz to treba poleju vodou tak to prestane piskat ale jenom do te doby nez ta voda vyschne,a kdyby piskaly a aspon brzdily tak by to nebylo tak strasne,ale ony piskaji a nebrzdi skoro vubec!! utahnout sem zkousel vsechno jak slo ale nic nepomohlo,uz fakt nevim co s tim :_(
No a nemáš je třeba mastný, olej a tak. To na to vypadá. Zkus je odmastit třeba lihem – kotouč.
odmastit sem to zkousel aspon 100× vsim moznym,redidlem…zkousel sem i obrousit desticky a taky nic
Díval ses, jestli nemáš jednu nebo obě dvě destičky sjetý? Dělá to přední i zadní?
sjete nejsou,vepredu je ted nova orig hayes a delaji to obe,predni vic,nedelala to zadna,nenapada me co se tomu mohlo stat hmm
Zkus destičky vytáhnout a mrknout se, jestli nejsou připečený.
Mám taky HMX1. A zkušenosti jsou takový, že pokud nepíská – nebrzdí.......
Možná se ti to bude zdát drastický, ale já když mi to začne dělat, otočím bika na řidítka, roztočím kola a JEMNÝM smirkem přejedu párkrát kotouče. Úbytek brzd. síly nepozoruji a nějaký čas to vydrží, než se ty kotouče zase max. vyleští to nepíská. Prostě je to moc hladkej povrch a píská deska o kotouč.
Mam HMX1 nepiska ale brzdi :) Ale je fakt ze jsem s nimi jel vseho vsudy tak 30km dohromady.
a to ti piskaji desticky, nebo cela sestava ukrutne vibruje?
Slysel jsem, ze piskaji, kdyz jsou mastne kotouce. Existuje spec. odmastovaci prostredek. Poradi v cykloshopu.
Odmasti kotouc. Jednou sem si kapnul na kotouc iontak z Camelu, nalepil se na to prach a delalo to uplne strasnej bordel.
dnes som sa vracal domov v daždi a hyd.hfx9 šialene pískaly predtým hmx 1 co som mal voda nevadila nevedel som čo je pískanie bazd
ja idem do tych hmx-1 hydro ake su stoji unas v predajni 3100sk a je ktomu hodne velky kotuc neviem teraz ci 180 alebo 200mm ako brzdia po poriadnom zabehnuti ????
Vivat kotuce!!! Kazdy ich ospevuje a najviac problemov je tu riesenych prave s nimi. Kamarat daval medzi strmen a dosticku spec. vazelinu, taku cervenu. Sa mi zda ze je v tom med (honig:-). Vraj to piska, lebo magnet nedrzi dobre dosku. Samozrejme moze byt problem aj inde. Vsetko dobre odmastit, prebrusit a ofrezovat uchyty na rame!!!
Tim magnetem to nebude – piskaj i Avidy, ktery maj takovou pruzinku. Ale teda piskaj, jen kdyz jsou mokry, zato fakt hezky nahlas :)) Jinak s tim magnetem – to by asi jenom o kotouc desticky skrtaly, ne?
To že pískaj za mokra, tak to je asi takovej standart. Za sucha v pohodě.
A nevis cim to je? Teda to, ze piskaj jen za mokra..
me by spis zajimalo proc me to nepiska za mokra ale za sucha jak blazen,jinak tu medenou pastu jsem taky zkousel a nepomohlo
Zkoušel jsi už vytáhnout ty destičky? Jestli nejsou opravdu připečený. Jo ještě jedna věc – nemáš na kotoučy souvislej vryp? Máš je dobře seřízený?
No je pravda ze Avidky po poradnym namoceni hrajou jak varhany…ale po chvilce pribrzdovani to prestane… :))
Mám Hope Mini a zadní nepíská nikdy a předni za sucha píská při lehkém přibržďování a za mokra furt :) Po vyschnutí to přejde. Tu přední používám místo zvonku :)
Prejdite na Vcka !!! :-)
NIKDY!!!!!!!!!!!
Z véček jsem přešel na kotouče a opravdu si myslím, že kotouče jsou výrazně lepší (mimo váhu), takže asi tvou radu nepoužiju :)
Mám chvíli hfx9 (700km) nepískají mi za sucha a ani ve vytrvalém dešti. Kdosi tady kdysi dával link na rady „co s pískajícíma kotočema“ – bylo to docela podnětné čtení.
No dobre! Tak sa zase vratime k problemom s kotucovkami :-) Kamarat dnes nastavoval zakaznikovy brzdy na dva pary kolies. Vysledok? Prejdite na Vecka :-)
pripominas my skrytou reklamu na vecka:)