Nekdo "spravil" lesni cestu Cab-Santov

30 nepřečtených
  • wertigo

tak jsem byl letos prvne na Cabu a tesil jsem se na sjezd na Santov. Jo jeste loni to byla krasna lesni stezka, jen to ficelo. Letos je ten usek ze 3/4 vylozen mym „oblibenym“ makadamem.

Zase o jeden krasny usek mene…

0 0
    • MARIN  

U nas v Krusnych horach takhle lesaci vyspravujou cesty taky nakonec to teda zasypou a uvalcuji jemnou sotolinou, ktera se stejne pri prvnim vetsim desti odporouci. Nevim kde na to berou prachy kdyz neni a ni na opravu silnic a oni takhle vylepsuji nekolika kilometrove cesty :(

0 0
      • la-da  

Lesaci jsou podnik jako kazdej jinej,takze za prachy vydelany prodejem dreva delaj v lese cesty aby se jim dobre svazelo drevo,prece jen tahat drevo lakatosem je podstatne drazsi nez ho vizt na nakladaku.K nor­malnim silnicim maji vztah jako ze plati silnicni dan a jejich udrzbu nechavaji to na statu a obcich.Dosti casto je videt v lese super asfaltka,ktera se vzapeti na okraji obce meni v maly tankodrom – obce maji vetsinou holy ******.

0 0
      • universal  

..jen malou pripominku, oni nejen vysypavaji kaminkama, ale hlavne asfaltuji, viz cesta okolo kamenicky k rybnikum 8-(( , nekomu se to libi (dolu to frco o106) , ale ja radeji preferuji stare vyjezdene cesty…

0 0
    • Meesha  

Ja zase obcas jezdim po Trebonsku a tam ty idioti sypou na cesty kusy cihel, sut, kameni a jinej bordel, pak to dvakrat prejede traktorem a tim se krasne zbavi svyho bordelu. Ted zase vysypali kus rozmbersky hraze, kde denne projede i nejaka ta stovka cyklistu, piskem…

0 0
      • jakub  

je to rosku mimo ale preci, sudetacka cesta na hvezdu je krasne uhlazena od tahani stromu fakt se tam jede uplne jinak – suprove

0 0
    • McBlacky  

jo u nás zase zorali pole a při rozšiřování zničili krásný trailík, následně ještě rozebrali přilehlo zídku a zrušili cestičku… výsledek objíždí se to po silnici.. FUJ jinak třeba to co předvádí lesáci na Českomoravské vysočině, kde máme chatu je na vraždu, štěrk, šutry, hlavně aby to nejelo :-(

0 0
    • wertigo  

Po nejake dobe jsem se dostal a jel trasu Trestik – Solan. Asi 2–3 km za Trestikem tabule: upozornujeme navstevniky, ze probiha uprava bezkarske zimni stopy, dokonceni 11/05 atd. Narazil jsem na 2 nakladaky a bagr. Nektere mista vysypavaji makadamem, jemnym piskem se sutrama, musel jsem asi 3× slezat s kola. Nevim jak tohle dopadne ale jestli zkurvi u tuhle krasnou hrebenovku, bylo mi z toho dost smutno… Snad tam nedaji asfaltku!!!

0 0
      • Martin  

Fuj. Od kdy to tam je? Já tam byl na začátku července a docela pohodička.

0 0
      • Haruky  

vrrrr..vysypaná lesní cesta z Horní Bečvy na Kotlovou..makadam je neuježděný,kolo se do něho nepředstavitelně bořilo…moje nervy

0 0
    • Brouk_Pytlik  

Možná mi za to nepochválíte, ale buďte rádi že vás do lesa vůbec pouštěj. Taky se za pár let může stát že bude všechno oplocený jako soukromej majetek jako i jinde v zahraničí a to se pak už moc nesvezem.To že vysypou cestu nějakym štěrkem neni snad taková hrůza, napadá listí a za 2 roky se po tom už dá docela jezdit. Mnohdy je to lepší než se kydat v bahně.

0 0

To bohuzel nelze, Ceska republika ma v ustave nutnost zacovat volny pruchod krajinou… …nastesti. Takze by to zde ani v budoucnosti nemuselo vypadat treba jako v Irsku… …same ploty a zdi – peklo.

0 0
        • Žofka1  

Obávám se že v Ústavě ani v Listině nic takového není (kdyžtak mě vyveď z omylu uvedením odkazu na paragraf). Ale to nevadí, něco takového někde je, třeba na houby jít můžeš. Jenže hlavní je otázka, zda jízda na kole je průchod nebo průjezd vozidlem. Víte o tom někdo něco???

0 0

Jedna se o zákon č. 114/91 Sb., o ochraně přírody a krajiny § 63 (2) Každý má právo na volný průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, pokud tím nezpůsobí škodu na majetku či zdraví jiné osoby a nezasahuje-li do práv na ochranu osobnosti28) či sousedských práv.29) Je přitom povinen respektovat jiné oprávněné zájmy vlastníka či nájemce pozemku a obecně závazné právní předpisy.30) (4) Při oplocování či ohrazování pozemků, které nejsou vyloučeny z práva volného průchodu podle odstavce 3, musí vlastník či nájemce zajistit technickými nebo jinými opatřeními možnost jejich volného průchodu na vhodném místě pozemku.

0 0

Zajimave je, ze tento zakon vznikl na zaklade zakonu vytvorenych v dobe Rakouska-uherska a temer vsechny puvodni zeme z tohoto statniho usporadani jej prevzaly.

0 0
              • Char  

Vetsina nasich hlavnich zakoniku je akorat upravena verze puvodnich rakouskych zakoniku komunisty, nyní jsou jen novelizovany

0 0

No jiste, proc vymyslet jiz vymyslene. ;-) Zase na druhou stranu jeste ze tak… Vem si, ze by si kazdy oplotil kde co, to by bylo peklo.

0 0
                  • 7LK  

Bohužel – kdyby dělali zákony jako se dělal starý dobrý „OBECNÝ ZÁKONÍK OBČANSKÝ ze dne 1. června 1811“ tak by mnoho věcí mohlo vypadat jinak – osobně si myslím, že se naopak vymýšlí vždy specifická česká cesta bez ohledu na zkušenosti jinde. Můžem si tu nadávat (ne mezi sebou navzájem, ale na nešvary okolo nás), můžem s tím nesouhlasit, ale to asi tak všechno co s tím můžem.

0 0

A s tim prujezdem uz to tu nekde bylo… …mimo prirodni rezervaci muzes na jizdim kole pouzivat znacene cesty, pokud neni uvedeno jinak… …Koukni do historie. ;-)

0 0
    • Belial  

Ten makadam na Santov už je tam poměrně dlouho. Jde to objet lesem.

0 0
      • Belial  

Odpovídám sám sobě. Nevšiml jsem si datumu :-))))

0 0
      • Krejza  

hoj, ja jsem silničář, tak nevím, co je to ten NAKADAH. to je ta surovina ze StarGate SG1?:o

0 0
        • Honzajs  

Makadam je hrubý štěrk frakce 63–125 mm. Opravdu lahůdka pro biky. Na opravu cest bych doporučil frakci 0–63, která se dá pěkně zajezdit a je taky lacinší. Použití frakce 32–63 mm tzv.drážní štěrk je taky ekonomický nesmysl. Používání drcených (rozuměj rozježděných) cihel a křidlic je porušením zákona o odpadech. Nebo? je to stavební odpad. Asi tak.

0 0
        • pos3k  

makadam…jedna se o upravu vozovky pomoci kameniva vetsich rozmeru, do ktereho se po zhutneni (valcovani) nasype kamenivo s mensim prumerem, opet se zhutni a posrika se roztavenym asfaltem. Nazev je odvozen od jmena John Loudon McAdam, ktery ten zpusob vystavby vozovek zavedl.

ja teda delal diplomku z asfaltu a moc si toho uz nepamatuju, presel jsem na vyzkum dieselu :-)

0 0
    • Pida  

jo to milulu, makadan se u nás moc nepoužívá, zato celkem jedou mletý tašky, ale stačí zhruba jedna sezona na hustě používaný cestě a je to o 100% lepší :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.