Minulý týden jsem měl menší rozhovor s dvěmi jezdkyněmi v oblasti Ořešína. Bylo to poté, co mi děcka málem smetli nějací dva jiní hippo-blbci, kteří mezi sebou závodili na dost ferekventované lesní cestě od ořešínskýho ranče k Rakovci. Takže i z mé strany ta debata nebyla moc klidná, nicméně jejich názory mne dost šokovaly. Typický kecy, že jsou na veřejné cestě a můžou si tam dělat, co chtějí, už znám. Na moji otázku jestli se někdy zkusili projet po jimi „upravené“ cestě třeba s kočárkem se spícím dítěte, mi bylo odpovězeno, že si nevšimli, že to je vycházková trasa pro kočárky. Podle mne si ale všichni ostatní rozhodně nemohou nevšimnout, že je to vycházková trasa pro koně. Absolutní nezájem o to, že cestu chce v nějakém stavu používat i někdo jiný. Večer jsem se byl ve stejné oblasti projet na kole a zase zatoužil po celopéru, protože jestli jsou krátery po kopytech v normální sezóně katastrofa, tak v zimě je to úplně nahovno. Chtít po jezdcích, aby používali třeba jen jednu polovinu cesty, je asi naivní. Takže ostatní uživatelé (turisti, lyžaři, zimní cyklisté) musí riskovat kotníky a nervy, kvůli tomu, že se vlastník koně příjemně odreagoval pobytem na čerstvém vzduchu. Dá se a zkusil jste to už někdo nějak smysluplně řešit?Domluvou s místními koňáky, výhružkami na úřadu městské části, debatou se správci lesa. Přiznávám, že jsem si doteď vystačil s nadáváním na „zasr..ný koně“, ale teď už se mi situace (alespoň v popisované lokalitě) zdá dost neudržitelná.