Zdravim vsechny !!!
Predevcirem (nebo snad vcera )ukazovaly v hlavnich zpravach statistiku o umrtich cyklistu na nasich silnicich a o mire jejich zavineni a zpusobeni dopravnich nehod pod vlivem alkoholu.
Podle dopravni policie zemrelo minuly rok na silnicich kolem 3000 cyklistu a z toho udajne 500 vlastnim zavinenim z duvodu poziti alkoholu pred jizdou . Nevim jesli se na to nekdo z vas dival ale pripada mi to jako peknej nesmysl a neverim tomu,teda myslim s tim alkoholem. Verim ze se nekdo malo najde kdo jezdi do hospody na kole ale…
Mam kolo jen 2 mesice a uz jsem mel 2× potycku s ridicem z duvodu ze me vytlacoval ze silnice.
V pravotocive zatacce v uzke obousmerne silnici me predjizdel do zatacky a proti nemu jelo auto tak me normalne na bruto natlacil na chodnik. Nastesti jsem trochu predvidal a zpomalil jsem a pak i zabrzdil ale mel jsem hodne namale.
Samozrejme ze jsem na nej hvizdul a vyfakoval jsem ho zmrda,nastesti to videl pres zpetne zrcatko,vystoupil a chtel to resit agrsivnim zpusobem. :-)
Jsem sam ridic auta ale takhle se chovat jako nekteri dobytkove za volantem by me ani ve snu nenapadlo. Spise vzdy zpomalim a objedu cyklistu se vsi obezretnosti a pozornosti,uz jen z toho duvodu abych se sam nedostal treba do pruseru.
Nehlede na to ze je mi jasne ze nekdy nejde jed s kolem primo u krajnice.
Krome toho se memu kamosovi stalo ze jel po normalni silnici z jedne vesnice do maleho mesta a na rovine ho srazila zenska autem ,opily na milion % nebyl ale ze zahadneho duvodu dala policie vinu za nehodu prave jemu. A ta zenska na nem jeste vymaha skodu na vozidle.
Neco podobneho jsem videl uz v obcanskym judu pred rokem a vidim ze se to stale deje a opakuje.
Takze ze sve zkusenosti ( a to jezdim teprv 2 mesice )neverim ze
cyklisti zavinuji nehody tak jak rika dopravni policie ve zpravach.
Neverim ani policajtum vseobecne protoze kdyz jsem mel minuly mesic pokus o vloupani do sveho bytu a zavolal jsem policajty tak me jeste podezrivaly ze jsem si to zpusobil sam . A to i kdyz jsem nebyl pojisten a nehlasil zadnou skodu na majetku krome dveri a zamku samozrejme.
Abych se vratil k tematu.
To se muze stat jen u nas v Ceske republice, protoze je to tady jako v KOCOURKOVE.
V Nemcku , Rakousku nebo USA davaji pekne dlohy flastry v kriminale za to kdyz nekdo srazi cyklistu.
A prezivsi cyklista si muze gratulovat ze byl srazen a dokonce prezil,protoze ten ridic mu dozivotne musi platit.
Zajimalo by me jesli se Vam neco podobneho taky stalo a jak to resite vy?
A samozrejme vase nazory na vec.