Tuhle vidly mam na kole už necelé 4 roky. Má za sebou několik marathonu. Zajímalo by mě jaky kdo sní mate zkušenosti. Já jí beru jako nezničitelnou. Vždy když uvažuji o nové říkám si proč?
Tuhle vidly mam na kole už necelé 4 roky. Má za sebou několik marathonu. Zajímalo by mě jaky kdo sní mate zkušenosti. Já jí beru jako nezničitelnou. Vždy když uvažuji o nové říkám si proč?
Kvuli funkci? hmotnosti? frajerine? udelat si radost? utratit penize? dat ji tchyni? pro svoje zdravi a pohodli? vetsi zdvih? jistejsi vedeni kola? rychlejsi jizdu? lepsi spomaleni? bezpecnejsi jizdu?..... duvod se vzdycky najde :)
To máš pravdu. Ale za celou dobu bez udržby. To se mi moc líbý.
To jde s jakoukoliv. Treba s pevnou :) Moje stara dobra RST281 chodila taky bez udrzby do posledni chvile skvele (pak ji nekdo ukrad :( ), ale byl to takovej gumídek na drzeni predniho kola. Nic vic.
Pujci ji Padlistovi, pak se uvidi :)
Proč myslíš? Aekl bych že rozseklý loket, naštíplá žebrá, dva prasklé rámy (za tři roky), 1× ohnutý atd. A vydlic stále stejná !!!:-)
Ono to vypada jako ohromna legrace. Ale jak ja bych chtel mit vidlici se kterou bych byl spokojeny treba cely rok.
Jestli to nebude tím že jsi nějak zmlsanej? :-). V zimě to neí super, ale zase je pravda že nejezdím přes zimu nijak těžký terén.
nene, on je jen extremně zatěžuje, v rukou padlistových jí dávám jeden drop :)
Tak to mu ji nepučím :))))).
Ja jenom pul dropu, rozpadne se driv nez dopadne, ze strachu :o)
To delam ja sam taky :)
Jako ze se rozpadnes ? :-O
JJ ze spodni casti se zacnou vylucovat casti… :))
:o))
surovci… :-)))
Snad máme na mysli stejnou vidli, brácha jí při každé jízdě v mokru zadřel. Modrá RST Gamma.
Červená. Ale to asi nebude barvou. Jezdím celoročně takže se nevyhnu žádnému počasí, a zatím nic. A že jsem pár součástek už odrovnal.
No…tadle vidle na bikrosce v Hranicich vydrzela tak, ze se dala pouzit – 1 HODINU :o)))…todle neni vidle…todle je atrapa…s jinyma XC vidlema se tam da zalitat naprosto v pohode…treba Bombr MXC…nekolik hodin a nic…ale uznavam, ze pro nekoho ma sve opodstatneni – ale jsou tu uz i lepsi RSTcka…takze proc si kazit naladu necim takovym…ze jo :)…
Kolik na ni mas najety?
18000 km
Mas nekde foto? :o))))))))))))
Koukám že nevěříš? :). Ale věř! :-).
Fakt neverim.
Koupil jsem ji v roce 2000 na Spiritu od Authora. Kecal bych, kdybych říkal že neuvažuji o nový vidlici (nejraději něco od RS asi PILOTA), ale mám obavy aby vydržela.
smarja, proc zrovna Pilot?
Tak nějak se rozkoukávám a porovnávám. Máš oní nějaké špatné refernce rád se poučím a budu vděčen za každou radu. Vážim 82kg a mám raději tvrdší vidly (Tohle Gammyčka splňuje 100%) a hlavně nějakou z minimalní údržbou.
zkusenosti nemam, se jen ptam. Neco jsem zaslechl (zde i jinde), ale je to jen jedna pani povidala, takze nechci sirit famy, i kdyz ktere ale nejspis budou pravdive. Nema Pilot dokonce vazelinove mazani ?
To jsem ještě nezkoumal. Spíš pokukuji a připravuji na to mojí drahou polovičku:-). Ale co jsem slzšel tak Suntoura NE!, Manizou Axel prý je dost měký. RST vozím a rád bych zkusil něco „lepšího“. RS se mi zdá taková klasika. Co vozíš ty?
Uz jsi ji videl na zivo? To bude krok zpet od „supertuhe, neznicitelne“ RST.
Viděl ale nezkoušel.
mam ji taky, byla na author traction 2000, najeto asi tak stejne jako ty, jednou za rok ji vzdycky celou rozeberu a vycistim, jinak zadna udrzba, Ale hned na zacatku jsem si v ni nechal vymenit polytany, a dat tvrdsi pruziny, a otocenim podlozek na dne zvetsil zdvih. Myslel jsem, ze vydrzi tak rok , ale budu ji menit az ted s novym ramem . Vona pak doslouzi na singlespeedu.
ja mam 381-EL uz asi 4 roky a drzi porad stejne, vakl skoro zadny. Jediny problem je v absenci tlumeni. Jezdim trial, skacu, lehci sjezdy apod. Akorat, ze jsem v zime zlomil podkovu, takze ji trochu setrim. Treba pri trialu to vubec nevadi, protoze kdyz zablokuju predni brzku, tak celisti plni funkci podkovy … ale rychle sjezdy uz nejsou tak rychle jak byvaly :-((
Nejses ty sebevrah?
gucane – nehro? to, tohle je fakt už moc. Tvoje definice skoků, sjezdů a trialu bude asi trochu jinde
Jak se podivash na jejich stranky, tak asi fakt skacou… Z toho pak vyplyva verze 1. od TinkTinka – je sebevrah
to skakani jsem hodne omezil, ted uz skacu jenom male jumpiky … spis se zameruju na trial a setrim na novou vidlici, asi to bude zase nejaka levna … inu, my chudi studentici si vybirat mezi Dirt Jumpery a Shiverama nemuzeme :-) … ale myslim, ze s pevnosti je na tom i s tou ulomenou podkovou relativne dobre, nemyslim si ze bych nejak zvlast riskoval. Samozrejme se musim hoooodne hlidat. A nosim prilbu, pro jistotu.
Levna se rovna ted co?
levna = momentalne pevna :-) ale pak asi nejaka suntourka, kolem 3000
Takze taky pevna co??? :o)
Já měl RST Zetu 4roky taky úplně bez údržby. Teď mám Scareba a je to jiný svezení ale na údržbu určitě náročnější. U zety jsem nepotřeboval lockout
Zeptám se asi blbě:-). Ale co obnáší údržba téhle vidle? Celkem my padla do oka.
záleží kterou myslíš, s RST jsem fakt nedělal nic, u Skareba už jsem 2× měnil olej
SKAREBA. Výměnu děláš sám nebo jí dáváš do servizu?
Když jsem v roce 2000 kupoval kolo s RST 381EL, prodavač mi nabízel za příplatek 1000 RST Gammu, že prej to je hotová závodní vidle. Bejt tebou, tak se jí nezbavuju ;)
Díky:-). Utvrdil jsi mě v tom ,že jí dojezdím do jejího konce.
já zná 2 lidi, co jí měli a oba byli neštastný. Jedna neustále tuhla a druhá byla jak žvejkačka
Třeba mám štěstí a chytl jsem nějakou povedenou :-).
S tou 381 jsem jezdil 2 roky a vyměnil jsem jí, až když se vakl zvětšil nad pro mě únosnou mez. Jinak jsem s ní byl spokojenej, ale tak je to se všim. Dokud člověk nepozná něco lepšího, neví o co přichází a nic mu nechybí. Teď mám MX Comp a nedovedu si představit, že bych se měl vracet k RST, i když to pro mě jeden čas byla supr vidle.