Ja vim ze je to divne ale taky vam vadi kdyz potkete nekoho komu vrze, pisti a kdovi co jeste retez?
Ja vim ze je to divne ale taky vam vadi kdyz potkete nekoho komu vrze, pisti a kdovi co jeste retez?
kdo maze, nevrze… :-)) jinak me to nevadi kdyz druhemu vrze hlavne ze to nevze me…
No obcas kdyz vidim po meste jet nakou holku s utrpnym vyrazem ve tvari s podhustenymi koly a vrzajicim retezem tak ji celkem lituju, oni takovi lide tomu nerozumi a ani si neuvedomuji ze se jim pak hur jede nebo muzou poskodit kolo.. Jinak kdyz obcas potkam cyklistu v dresu a nablyskanem kole s vrzajicim retezem tak je to celkem ostuda :)
Prave vcera sem potkal typka Na horaku jelo mu to pekne ale ten retez byl fakt slyset.(nebo ze by to pouzival misto zvonku?)
Jasne, to je urcite nejaky tuning… neco jako ladenej vejfuk u motorek, aby to, nedej boze, nemelo zvuk jako vysavac v poslednim tazeni:))).
Jestli neco na svym kole nemam rad, tak je to vrzani cehokoliv a nejvice retezu, ale obcas se mi stane to, co pises, treba kdyz zmoknu cestou do prace nebo je jen mokro a z blatniku to tece na retez a cestou zpet retez vrze, to pak nejen, ze mi vadi ten zvuk, ale i to ze vypadam jak blb co si neumi namazat retez;)
K puvodni otazce, u ostatnich mi to nevadi, protoze to nemusis poslouchat dyl nez par vterin a stejne s tim nic neudelam, krom toho to muze byt ten „muj“ pripad.
jo, taky mi obcas vadi ject po meste kolem lidi, kdyz se vracim z poradne zmokly vyjizdky ;-)
Vzpominam si jak jsme kdysi projizdeli vojenskej prostor libavou a kamos si dostatecne nenemazal retez a pak celou cetstu to hnusne vrzalo a piskalo. Pak jsme shaneli po domech kousek masla nebo sadla, ale nikdo nam neotevrel, tak to musel vydrzet az dom a my s nim.
Obcas i kdyz dobre namazes, tak to proste nevydrzi az do konce, takze se to musi pretrpet…neda se nic jineho delat…vadi – spis me to s**e, kdyz to dela na mym bajku :)
Copak řetěz, tem mám namazanej (lepidlem) Valvolinem a tak (většinou) nemůže vrzat, horší byly mý starý SPDéčka, ty nevrzaly, ty doslova štěkaly!
U jiných mi to vadí v případě že s nimi musím jet. Jinak bych to u kola nesnes. Jakékoliv vrzání obvykle nevěstí nic dobrého. Ale v dešti je to holt těžký.
Rada z lidu – když vrže řetěz a už nevíš co s tím, tak v krajním případě prý pomůže, když řetěz počůráš. Jestli pak ale bude ještě použitelný – no nevím. Co se týče mazání řetězu – ono přísloví „Kdo maže, ten jede“ neplatí tak doslova. Jednou mi volal zákazník, že by potřeboval něco udělat s převody, že mu to vůbec nepřehazuje. Rozčiloval se, že má kolo za 20 tisíc, půl roku staré, a už taková porucha. Tak jsem mu řekl, a? to kolo doveze. Co jsem pak uviděl, to jste ještě asi neviděli. Řetěz, pastorky, přehazka, převodníky a přesmyk – to byla jedna velká koule nějakého tuhého sajrajtu, takže se samozřejmě nic ani nehnulo. Po dotazu, čím převody mazal, mi bylo řečeno, že pán je zaměstnán u dráhy a aby ušetřil, tak mazal převody mazadlem na nárazníky železničních vagónů. No stálo ho to dost peněz a nový řetěz, protože z řetězu se ten sajrajt už nedal dostat.
;) Ale nevrzal!!! ;)
haaa tak to je dobry :)))
Nevadí; vždycky si řeknu, že nemůžu vědět, co všechno má ten dotyčný už dneska za sebou. Taky už se mi párkrát stalo, že jsem neodhadl trasu, louží a brodů a vůbec mokra bylo víc, než jsem čekal a domů jsem přijel s muzikou :-) …
Dedove mazali vse sadlem heh.toje prasarna..
Jo vycisti ten retez a promaz,ale tak akorat,nebo ho vymen mozna ma dost najeto..