Ahoj, nemáta někdo radu jak nějakým způsobem odstranit poškrábaní z tmavých brýlý? Předem děkuji za každou radu.
Ahoj, nemáta někdo radu jak nějakým způsobem odstranit poškrábaní z tmavých brýlý? Předem děkuji za každou radu.
Koupit nový brýle – poškrábání láme světlo a to Ti může poškodit oko. Nejsem si jistý, že by to poškrábání šlo odstranit tak, že by to bylo 100%-ně dokonalé, když tak se zkus poradit v optice.
Pokud jsou hodne poskrabane nejspis bude narusena i UV ochrana u slunecnich bryli. Ja bych koupil nova skla nebo nove bryle. Pochybuji ze to pujde uspokojive opravit.
Opravit, nožná v optice, ale za jakou cenu? Ta se bude přibližovat ceně nových brýlí. Takže raději nové brýle.
Díky za rady všem. Jsou poškrábaný jenom tak lehounce, skoro vůbec do hloubky. Nevšiml jsem si, že je na jednom sklu bordel a uložil jsem si je do futrálu. Jak se to tam hejbalo tak se to o ten prach poškrábalo. Nový se mi moc kupovat nechtěj. Tyhle byly totiž fungl nový a stalo se mi to když jsem si je po první vyjížďce uklízel. Docela naštve, co?
Vyleštit to asi nevyleštíš (viz příspěvek o cyklokomputerech a také mobilech) protože polykarbonát(průhledný plast) je téměř vždy kryt vrstvičkou tvrdého laku.Při pokusu o vyleštění se odstraní tato tvrdá vrstva, a výsledkem je málo odolný povrch, někdy i s viditelnou hranicí vrstev plast/lak.
jeden muj znamej, to zkousel vylestit smirglpapirem, :-)) A svete div se, moc si nepomohl, hmm, cim to bude?
to nevim :-o
ja zase slysel ,ze se napr. sklicko na mobilu da dobre vylestit zubni pastou.