jak moc utahujete sedlovou objimku (nebo upinak)? mam alu ram a kerbon. sedlovka a nerad bych ji ublizil, ale zase nesmi zajizdet… mam imbus s pakou asi 6–7 cm a utahuju s citem… zatim
jak moc utahujete sedlovou objimku (nebo upinak)? mam alu ram a kerbon. sedlovka a nerad bych ji ublizil, ale zase nesmi zajizdet… mam imbus s pakou asi 6–7 cm a utahuju s citem… zatim
No resil jsem podobny problem. Alu ram a karbon sedlovka. Neustale zajizdela tak jsem nekolikrate odmastil a pri otevrenem upinaku sem ho dotah na max co rukou slo a pak jsem ho zavrel. Sel sice trochu hure ale sel. Jinak sem se koukal na tu sedlovku a v miste kde je rozriznuti ramu tak tam mam na ni lehky otlaceny sram, ale snad to nebude na skodu. Toz tak
Stačí odmastit a lehce zdrsnit vnitřek sedlové trubky rámu a karbonová sedlovka přestane zajíždět
nejde mi o zajizdeni… spis me zajimalo, jak moc vadi karbonu primy kontakt s hranou sedlove trubky…asi je to v poho, proste utahnu a jedu:-)
Dorvu to vzdy co nejvic jako vse ostatni na mem biku. Zatim bez problemu. Nejake momenty neresim.
No to u karbonove sedlovky neni nejlepsi postup. Pretazena sedlova objimka podle meho nazoru muze casem zpusobit i prasknuti ramu pod objimkou.
Mám rovného Thomsona 410mm v Alu rámu:
Drží, ani se nehne.
Před tím jsem měl hokejku Ritchey WCS, zasunutou 11cm, tu jsem musel utahovat o 1,5 otáčky víc.