Bratr si chce koupit zapletená kola na silnicku, ale nevime co vybrat. Ma 192 cm 82kg. Co si myslite o Campagnolo Scirocco nebo nejakej Mavic. Diky za tipy a rady.
Bratr si chce koupit zapletená kola na silnicku, ale nevime co vybrat. Ma 192 cm 82kg. Co si myslite o Campagnolo Scirocco nebo nejakej Mavic. Diky za tipy a rady.
Já mám Protony, když jsem kola kupoval, tak mi na krámě řekli, že na český silnice ten svazkovej výplet neni zrovna ideální. Míry mám podobný, 193 cm 81 kg. Nemam s nima žádný problémy, najeli už 5 kkm. Neměl by snad bejt ani takovej problém sehnat do nich náhradní dráty, protože jsou vypletený DT.
Protony jsou hezkeee
Taky mám Protony a spokojenost. Pár děr jsem už vymetl a v pohodě. Tomu výpletu G3 bych moc nevěřil. Po defektu je nevycentrovatelný.
Vozim Campagnolo Vento, pár děr jsem s nima už vymetl a zatim držej parádně (klep, klep, klep..). Mám 181/80.
Běžnou díru vydrží, ale jde o rány při kterých si usteleš a který jdou trochu ze strany. Když takováhle rána přijde mezi ty dva svazky tak už to centrování nesrovná. Prodávám jak jsem koupil.
Jo to je asi pravda, proto je nevozim na závody. Tam parádně poslouží Mavic GP4, dráty čtyřlístky 2 mm a ultegra nába :-).
Tak jsem nakonec změnil názor a jsem š?astným majitelem Eurusů. Jedou výborně a doufám, že je nuzrušim.
Souhlas, VENTO jsou super za tu cenu, ale letošní stříbrný model se vyved..
Diky vsem za tipy a postrehy. Jeste by me zajimalo zda ma cenu vubec investovat do levnej zapletenejch Mavic kol (Cosmos …)???
IMHO ne, za stejny penize si postavis kola vyrazne lepsich parametru. Podstatnou vyhodou bude lepsi servisovatelnost
Já bych zksil Ritchey.Ty jejich nejvyšší koupíš na kolokramu asi za 13 500 a jsou docela lehký.
Ty je mas. Zkusenosti?
Nemam.Já sem si nechal vyplíst vlastní
Ritchey pro DS 7650,– nebo WCS ty seženeš za 12500,–
Jenze ty levnejsi modely Ritchey, tusim, nejsou kompatibilni s Campou…:-( Dovozce to pro jistotu na svych strankach neuvadi.
Rithey s campa ořechem snad ani nedělá
Lonskej top model ho snad mel.
Protocol jsou i na Campu
www.koloshop.cz/index.php?… Orech Campa OR Shimano, cena pod 10k
Mrkni jeste na kola Eleven. S vysokym rafkem a malo dratama, nevim jak se to menuje, vozi to XCR. Stoji snad 6000, prumysly, aero draty (16/20) a tak. Ale rozbit se da vsechno. kamos se rozstrelil v 50tce na asfaltu a celkem je zvlnil. Ale to nic neznamena, sly by asi kazdy kola… btw: kampa naba + 36× ritchey draty 1.8 (dt) + remerx stormy = tezka pohoda, spolehlivost, doma centruju(jednou za pul roku), vaha je vyssi, ale o tom to neni.
A co byste rekli na novy Mavic Aksium http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… Cena imho dobra, hmotnost pravda trochu vyssi, ale vypadaj pekne docela :)
taky nad nima přemýšlím
.. jsou objednany ..
A jeste jeden dotaz, co rikate na kola Easton Vista SL, za cenu 6900 se mi moc moc libej: http://www.bajkshop.cz/detail.php4?…
Mě se velmi líbí v poměru cena/výkon Zondy 2006, s hmotností se dostali na velmi hezkou hodnotu 675/935g (přední/zadní). Pokud jste někdo jezdil Zondy i Eurusy, tak prosím napište jaký jsou v porovnání.
Taky mě to zajímá ale asi je nikdo nemá. :(
Nepřemýšlel jsi třeba o tom nechat si zaplést kola komplet od DT svišť? Ráfky, náboje, dráty atd. Mohla by to být hezká alternativa ke kompletů Mavic, Campa.
BTW.: nejhezčí kola na silničku byly Mavic Helium, krásná červená anodizace, mňam.