• BB

protoze jezdim pesiny, kde neni velky provoz, tak zarustaji. V lete jsem se vracel s krvavyma rukama od malini atd. Byl jsem z toho nestastnej, se se cesty zavrou. Vyresil jsem to nasledovne. Koupil jsem si lehkej ostrej nuz, ktery jde bezvadne do kapsicky od bundy a kdyz nekde vyrazi haluz, tak ji strestam, casto ani nemusim slezt z kola. Vedu takovou malou soukromou valku. Kdyby se treba nekdo pridal, bude nas vic a bude se lepe jezdit. Ale takovych blaznu se asi moc nenajde. Cau

0 0
    • ravo  

Něco podobného mám kousek od domu, výjezd pěšinkou do jediného kopce v okolí. Nevím, jak se ty keře jmenují, ale jsou nepříjemné tím, že mají ostré bodláky, které když se zapíchnou do dresu, tak to moc nepotěší. Jenže abych tehle boj vyhrál, musel bych vyrazit s kosou nebo mačetou. Protože to, co „odstraním“ je do 2 týdnů zpátky…

0 0
    •  

Driv pred autama behali najmuty lidi s cervenym praporkem co najmout nekoho s macetou :)

0 0
      • ravo  

Běžec s mačetou je dobrý nápad. To by pak stačilo jednou, protože přes ty bodláky se člověk nedostane ke kořenům. S mačetou by na jednu sezonu byl klid. Tak, kde je ten bežec?!?!

0 0
        • mikš  

to mně dost pobavilo,představil jsem si že bych běžel městským parkem s pořádnou mačetou.Místní poldové by asi po mně stříleli bez vyzvání.Jinak překážející větve stříhám zahradníma nůžkama pří vycházce se psem

0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

Zarůstající pěšiny s maliním, šípky a podobně mám v blízkém lese skoro 2km, na dalších 2km jinde mi vrůstají do málo používané polňačky větve trnek, hlohů a šípků. Pěšinu přejedu 2–3× ročně malou firemní enduro sekačkou – bohatě to stačí, větve holt musím přistřihnout ručně. Dobré je, že na posekané pěšině se zvýší provoz a zarůstá pak pomaleji.

0 0
    • Martin  

taky si občas hraju na zahradníka, hlavně když jdu pěšky, tak si vezmu zahradnické nůžky. a na některých pěšinách, které jsem upravil, jsem si všiml, že je pak někdo další začal taky udržovat… což je pozitivní

0 0
    • Pán z Dubu  

Zahradnické nůžky občasně vozím. Už jsem byl i depolomizovat či od kmene odvětvit s Husqvarnou (přiblížil jsem se autem).

0 0
    • Vašur  

Jezdím už hodně let na dovolenou do okolí Telče. Hodně cest za tu dobu zmizelo. Jeden příklad: cesta z Jihlávky na hráz rybníka Bor. Vedla tam polňačka, dvě vyjeté koleje, docela zpevněné. Pak jeden rok jedu a koukám, že jsou vyjeté koleje na louce. Ještě jsem to dal po původní cestě, ale už jsem musel kolem keřů přejíždět z jedné stopy do druhé. O rok později už cesta neexistovala a jezdilo se jen po louce. A takových příkladů je tam v okolí víc (zrovna mě ještě napadla cesta z Klatovce do Býkovce). Asi taky začnu vozit ty nůžky. A polní cesty, které nemizí jsou vyasfaltované a s cedulemi o dotacích EU. To je ale jiný příběh.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.