• RS

Tak jsem jel s polovičkou podle vela Českou Kanadu. No je to tam moc pěkný, technické lesní úseky, kořeny, kameny … zvláště po startu z Kunžaku po červené je už docela zarostlá cesta. Jeli jsme v neděli a bylo docela mokro po dešti. Celý okruh jsme ale časově nezvládli, vypustili jsme Landštejn a ze Senotína se vrátili po silnici do Kunžaku. Celkem najeto cca 40 km.

0 0
    • ddreamon  

Jezdim podle Vela i podle rek, teda co je mi dostupny a da se dojet vlakem a je to parada. V Cesky Kanade jsem taky byl, to jsem cetl nekdy pred rokem nebo dvema nejakou reportaz z nejakyho festivalu nebo kempovani a proste pohodicka. Ale doporucuju dat i ten Landstejn. A par Bikovejch Reviru podle Vela jsem taky dal a nemuzu si ztezovat.

0 0
    • Meesha  

Do Cesky Kanady jezdim obcas trenovat z chalupy a je to tam fakt super. Kolem Landstejna sou uz i docela pekny kopecky a nadherna priroda. Tu trasu z Vela sem ale este v kuse nejel.

0 0
    • karel  

Ve kterém čísle byl ten článek?

0 0
    • saly  

Česká Kanada je pro mě ráj. Jednak bydlím kousek odtud a jednak je tem prostě nádherně. Doporučuje ke shlédnutí:

• Landštějn (a okolí)
      • zámek v Českém Rudolci (zřícenina)
      • Slavonice
      • Nová Bystřice a přírodní park Homolka-Vojiřov, kde zvolna přechází Javořická vrchovina v Třeboňskou pánev.
      0 0
      • Filuna  

Jako další zajímavost v té oblasti doporučuji letos vzniklý www.cyklocamp.cz

0 0
        • ZbynekN  

Cyklocamp je super, byl jsem tam moc spokojený. Jen se kolem cest válí dost zadních stran od samolepek cyklocamp, což nevypadá moc dobře

0 0
        • karliner  

Filuno, ohledně reklamy na B-F bych doporučoval kontaktovat admina…

0 0
    • MARIN  

Vyuziju prispevku. Doporuci nekdo trasu v Ceske kanade na asfalt zvedavej nejsem:) Trasu z Vela zkusim a jeste jsem nasel http://www.siskar.cz/…kakanada.htm Ubytovani mam kousek od Stareho mesta pod Landstejnem ve Stalkove.

0 0
      • MARIN  

Tak upresnim ze to chci na MTB a poradnej teren

0 0
        • Koala MC  

V tom připade to chce spíš místního průvodce:-) než popis nebo mapu..Dost cest není v mapě..nebo budeš kufrovat..atd. Nicméně že by tady byl v okolí nějak extra těžký terén..nevím.Ma­ximálně lehčí až středně těžké pasáže.

0 0
          • MARIN  

S tim, ze tam nepojedu 10km po 1m siroke ceste plne kamenu a korenua to cele do kopce pocitam

0 0
            • Koala MC  

Jsou tam jinak i krasné kopečky..ale ten nejdelší co znám je prakticky celý po hezké zpevněné cestě..(ale se zákazem vjezdu pro auta).Pár pěkných sjezdíků a pasáží se najde..i cca 3km výjezd do kopce v lese..s těžší pasáží pod vrcholkem.Ale těžko popisovat,lépe ukázat v reálu.Až tady budeš,ozvi se,nějaké trasy ti ukážu:-)

0 0
    • tjuren  

byl jsem V ČK letos poprve s rodinou. Co mě udivilo především, tek mízká hustota obydlení a taky minimální provoz na silnicích. Taky je tam hodně asfaltovýho povrchu i v lesích, kde je zákaz vjezdu aut a tedy opět malej provoz, ale vysloveně na silničku to není (možná spíš v přilehlým Rakousku, kde jsou silnice lepší). Nejsou tam žádný velký výškový rozdíly, jedinej byl asi 4km dlouhej kopec z Českého Rudolce na západ směrem na Landštejn (nevím jestli to nebylo na Matějovec). Tedy spíš je to tam pro ženský a malý děti. Pokud jsem si chtěl zabikovat tak jsem jel po turistické červené. Možná je můj pohled omezen jen čtyřdenním pobytem.

0 0
      • Koala MC  

Když znáš místní poměry,ani na silničce není problém projet snad 90% okolí.Ale lepší je trekongové kolo,nebo skoro ideální,pokud nechceš „zabrousit“ do opravdu těžšího terénu.

0 0
    • JirkaT  

Doporučuji ještě projít podzemí ve Slavonicích. Vchod na náměstí v průjezdu s cukrárnou. Já tam byl již asi pře 5 roky. Funguje to asi jen o prázdninách a o víkendech. Moc doporučuji.

0 0
    • jihra  

Mám k té České Kanadě dotaz. Chci se tam ze synem zajet letos podívat. Jezdíme tím způsobem, že nabalíme pouze oblečení a jedeme kam nás kola vedou, nocleh sháníme vždy až na místě, kde k večeru dorazíme. Prozatím jsme nikdy s nocováním neměli problémy. Mám ale obavu, že Česká Kanada je turisticky tak vytížená oblast, že přes prázdniny tam asi nocleh neseženu. Co si myslíte vy, kteří to tam znáte. Nemám jet raději až v září, kdy už bude míst k přespání asi dost?

0 0
      • MARIN  

Myslim ze v nejake vylozene turisticke ubytovne miszo bude. S penziony je to horsi – ja kdyz schanel pred tydnem ubytovani kontaktoval jsem jich snad 20 + asi 10 ubytovani v soukromi a misto bylo jen v jednom ale chtel jsem to zase na cely tyden

0 0
      • Koala MC  

Jsem prakticky „místní“…a Českou Kanadu znám.A právě proto nevím.proč bys měl mít s ubytováním problémy?Pod stromy v lesích je místa dost (nemyslím to ani tak moc ironicky).Je tady spousta krásných míst k přespání pod širákem.A myslím,že pokud Vás nepojede 20 lidí najednou,že se i v penzionech či kempech najde bezproblémů ubytování i v sezoně.

0 0
      • Koala MC  

P.S.Česká Kanada je pochopitelně v září a říjnu hezčí..alespoň pro mne jako „místního“.Už tady je klid..a turisti se mi nepletou pod kolo:-).Ne že bych neměl rád lidi..,ale opravdu už jsou některé zdejšé oblasti „přeturistovány“..

0 0
      • JirkaT  

Já bych se toho nebál. Zkus Skupovu restauraci ve vsi asi 1 km pod Landštejnem. My tam spali asi před 5 roky. Skupovi měli telefon. Bohužel jmeno vsi teď nevim.

0 0
    • BB  

Skoro všechny výlety podle Vela a podle Cykloturistiky (pouze doporučené pro MTB) jsem naklikal pomocí Mapsource. Takže je mám ve formě Garmin databáze, nebo jako .gpx. Pokud byste někdo měl zájem, tak rád pošlu. Napište na mail.

0 0
      • BB  

ještě upřesňuji, torchu jsem šidil Moravu, Jeseníky a Beskydy jsem neklikal i když tuším, že to asi jsou ty nejlepší pecky, ale z Prahy přece jen daleko.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.