Mam fox float L – kdyz ho fouknu na 180 psi, tak tam mam priblizne za 10–14 dni zhruba 160. je to normalni? jak casto dofukujete?
Mam fox float L – kdyz ho fouknu na 180 psi, tak tam mam priblizne za 10–14 dni zhruba 160. je to normalni? jak casto dofukujete?
pozor na jednu vec, kdyz nafoukas a mas tam 180 a nasroubujes znovu pumpu, tak urcite nameris mene nez 180, typuji tak 170, mozna 160. Je to zpusobeno tim, ze kus tlaku vnikne do pumpy. Mozna, ze ti vubec tlumic neunika.
Tak to můžu potvrdit, u levnýho olej/vzduch tlumiče DNM. Negativní komora je tam menší a tenhle unik je tím pádem patrnější. Proto jí vždy natlakuju trochu víc.
to nemusis, v navodu k mymu tlumici bylo, ze je tam ten tlak, ktery ti ukazuje pri nafoukani, proto neni potreba prefukovat.
Aha. Dík za radu, já k němu návod nemám.
dnm muzes foukat jak chces ale kdyz to ma vzit vetsi(ne velkytreba jen 15cm koren pri 40km/h) naraz nebo spis i mensi, tak se ti ta negativni komora pretlakuje tak brutalne ze koukas jak puk:-) jinak kdyz na tom pak jeste chvili drncas tak se uplne zatahne a rozkurvy a uz jedes na pevnaku takze mas vlastn auto lock out:-)
jsem si nějak nevšim, že bys jezdil 15cm kořeny 40km/h. Posledně jsi poslal kukat rám sotva v 25km/h a v lehkým. Ten DNM jsi zničil cestou Brdy-Karlštějn a kromě sjezdu od jezírka to taky nebylo nic moc… spíš jsou to šmejdy, low-end věci jako tlumič za 1500kč jsou na víš co…
spis tech 160. Mam ten samy tlumic a ty uniky pri odsroubovani pumpy jsou tak asi 20 psu. Ale je to jedno. Proste fouknu vic.
tak to bude asi v pohode – bal sem se jestli sem ho neposkodil – na prvni vyjizdce po koupi mi kamos v pulce rika, ze ma ten tlumic nakej velkej sag – tak sem ho doma premeril, v kramu mi tam foukli slabejch 50 (a to se me jeste ptali, kolik vazim…)
me novej fox float L utikal uplne regulerne, byl z vyroby temer bez vazeliny. pri nasazeni pumpy se tlak snizi, ale uplne dostatecny je orientovat se podle sag. Petr Heinik mi tenkrat vymenil i tesneni a od tej doby drzi tlak 9mesicu. Je ale akorat cas se do ni podivat, aby zas nedosla vazelina.
Máme rádi zvířata!