Z dnesniho treninku na DH v Liberci. Sirennka s integralou. Bez helmy ani pomyslet:( http://sweb.cz/…PICT0021.jpg http://sweb.cz/…PICT0023.jpg http://sweb.cz/…PICT0026.jpg http://sweb.cz/…PICT0029.jpg http://sweb.cz/…PICT0030.jpg
Z dnesniho treninku na DH v Liberci. Sirennka s integralou. Bez helmy ani pomyslet:( http://sweb.cz/…PICT0021.jpg http://sweb.cz/…PICT0023.jpg http://sweb.cz/…PICT0026.jpg http://sweb.cz/…PICT0029.jpg http://sweb.cz/…PICT0030.jpg
a kua, to musela bejt slupka ze to helma nepobrala!
Jo. Slušný argument proti tomu, že jsou ty helmy prý „předimenzované.“
co dodat ja uz jezdim taky bez helmy:))))
přeju brzký uzdravení.
Dneska jeste trenovala a zitra jede zavod. Na nejakou rekonvalescenci neni cas :)
:)
Teda asi bych na klinovci nemel jezdit v ty my XC slupce…
Doporucuje 9 z 10ti patologu :)
planuju neco poridit, na patologa ja dam:o)
ou to nieje dobree :-( minule som poziadal o nejake fotky Sirennky ale take som nechcel :-( je mi to luto prajem skore uzdravenie
ale je obdivu hodne ze sa ihned vratila do sedla a pojde aj zavod :-) ja by som asi trochu zvolnil na par dni kym by som to opat daval naplno takych ludi ja obdivujem…
Celkom pekne dievca. Nemohol si ju odfotit spredu!? Inac su tie fotky nezaujimave :-) pre mna Pre Enjoya mozno hej.
pro me asi taky ne…,ale padlistovi dik:-) ja se o umyslny self destruct nepokousim:-).tedy vetsinou:-)
Co kdyz na tebe spadne kolo az poletis pres riditka ( treba nejakej pes skoci rovnou pod tve pekne rozjete kolo!)
brzo se uzdrav a dej priste pozor…
jj, jednou uz mi moje vlastni kolo na hlave pristalo, ale helma to nastesti zvladla se dvema mensima zasekama… nic moc pocit… :(
P.S. mas muj obdiv… uz sem videl kluka co taky na biku rozstip integralu a nebyl to hezkej pohled i kdyz uz ho doktori zase zkompletovali…
To jako myslis, ze Renca pada umyslme? A treba sjezdare na lyzich taky povazujes za sebevraha proto, ze jede dolu?
jezis ty se v tom furt hrabes.ja to myslel tak ze si vybrala cinnost ve ktery si musi zakonite docela dost a mozna i casto slusne ublizovat,tot vse:-) a sjezdari maji ve 130km/h muj obdiv a na druhou stranu je povazuju za sebevrahy,staci?:-)
Ja povazuju za sebevrahy lidi, ktery neudelaji ani to nejzakladnejsi pro svoje preziti. At uz se venuji ruske rulete nebo sachum.
T.j. Enjoya ???
povazuj si koho chces za co chces:-) jak se da prezit ruska ruleta,pokud zrovna nemas stesti?:-)
Prece si vemes neprustrelnou helmu :))
az na to ze ti ta nerpustrelna helma bude na prd, jelikoz ji to stejně projde (vojenský přilby sou tak akorát proti střepinám) a když by to náhodou zastavila, tak ti kinetická energie kulky zlomí vaz.. ;)
Vsak na kole ani s helmou nejsi nesmrtelnej :) Natoz s tema XC šlupičkama.
Jaka je kineticka nenrgie kulky a jaka je potencialni energie cloveka (padajiciho na hlavu) pri padu z pul metru? Kdy je vetsi sance ,ze ti to zlomi vaz? Pokud se nebude strilet z protiletadlovýho kanonu.
bych ti pral videt co dokaze 9mm strela provest s 10cm tlustym pancirem…
Ja psal o kineticke energii kterou by obsorbovala ta helma „pokud“ by strela neprosla.
no dyt jo… urazilo by ti to hlavu…
to by napred strelci pred tim musela pistol, nebo revolver nebo co to je, urazit ruky aby to obeti urazilo nasledne hlavu v neprustrelne prilbe. Never zase tolik americkym akcnim filmum.
jeste jsem nevidel americky akcni film ve kterem by nekdo strilel nekoho do hlavy v neprustrelne helme.takze odtud to asi mit nebude.tys takovy videl,jak se jmenuje?
a kdo tady rika, ze by v nejakem americkem akcnim filmu nekdo nekoho strilel do hl......atakdale?
kdo?uffff…
no nikdo.
mam ti to prozradit,fakt na to neprijdes?:-))) zkus si jeste jednou precist svuj prispevek kde pises at tolik neveri…
to kovar… kulka z devítky je schopna utrhnout zasaženému ruku i nohu a přitom /světe div se/ střelci ruku výstřel neutrhne :-) sice platí zákon akce a reakce, ale mechanizmus zbraně umožňuje energii transformovat na rychlost kulky, při zásahu musí být tato pohlcena, takže střelec absorbuje jen malou část energie exploze, zatímco zasažený musí absorbovat (kromě olova) zbytek
no sice ja mlumim o koze ty o voze, ale to je jedno.
kdyz bude mit kulka 4g tak asi ne
co udela kulka z magnumu s dvoutunovym mercedesem ktery jede 50km/h na neutral?zastavi ho.samozrejme nesmis trefit sklo:-)
A tu magnumku bude drzet terminator ,co akce a reakce. Neznas
od kdy magnumku drzej jenom terminatori?proste soucet energii,zadnej jinej zazrak v tom neni.
No prave a soucet energie magnumky ktera by zastavila ten mercedes by musela byt pres 200kj
prosimte ja uz si to nepamatuju ale pocitali jsme to jako uplne banalni ulohu v matematice. vem si co pouzivaj americani jako strelivo do svych tanku.uplne(temer:-)) obycejna sipka,ktera naprosto zmasakruje skoro cokoliv co ji prijde do cesty.
ta kulka z magnumky ti ten mercedes zpomali z 50km/h na 49.999km/h ,zkus si zopakovat mechaniku ,kineticka energie,potencionalni energie ,prace ,zachovani energie atd. je to celkem snadna latka
muj priklad s tankem te nepresvedcil? tak jinak.kdyby ta kulka byla velmi tvrda,cili by se pri narazu nedeformovala a s prekazkou,dejme tomu motor,by to taky ani nehlo tak co nam z toho vyjde? vem si kdyby mouchy byly z nejaky superslitiny a meli by obrovskou rychlost a ty byssis to jel proti ni na kole tak by se o tebe asi nerozprskla ze ne:-).kdybys ke vsemu byl padlista a mel na sobe superkrunyr tak hodis takovou brzdu ze byses po…
Ale dobra, kulka klidne ten mercedes zastavi, pokud se trefi do pneumatickeho systemu brzd a udela do nej diru, Otazka je , jestli ten mercedes takovy system brzd ma, vim jen , ze ho maji jakesi ruske nakladaky, se kteryma jsme jezdili na vojne. Trebas. Daly by se vymyslet dalsi ptakoviny. Aby kulka vystrelena z rucni zbrane, napriklad tebou proti mercedesu, ho by nasledne zastavila, tak po vystrelu bys odletel i Ty do neznamych krajin rychlosti vetsi nez 50km/hod, prï predpokladu ze jsi tvoren superslitinou, a pokud by jsi byl z masa a kosti, tak by tebou proletela ta pistol..
vim jak to myslis.ale vem si,kulka z pistole leti dejme tomu 600m/s.mas pocit ze ty letis stejnou rychlosti opacnym smerem?
ne, proc?
uz do toho musim zasiahnut, moj subjektivny dojem je, ze gulka (0,01kg), ktora sa sice pohybuje rychlostou 2.160.000 km/hod nema schopnost zastavit mercedes (2000kg) s rychlsotou 50km/h. Ak by sme vzali uplne dokonale prostredie = oba objekty su nekonecne tvrde a teda ne pride k „penetracii“ :-) navzajom ako tak sa k tomu s mojou fantaziou priklanam (skor mam dojem, ze Vam dali nejaky priklad, aby ste mali lepsiu predstavu, ale nemusel zodpovedat realite). Chcelo by to vzorec na vypocet kinetickej energie…ak by som si tipol na rychlostxhmotnost potom: gulka = 2.160.000×0,01 = 21.600 (neviem coho :) merecedes = 50×2000 = 100.000 (neviem coho)
co je viac? (samozrejme mozes delit a vyjde ine cislo, ktore uz fakt netusim o com bude vypovedat :-)) tolko laicky pohlad
trochu jsi precenil rychlost kulky, ale ani tak to nevadi. Spravne melo byt tisickrat km/h mene. Takze rozdil mezi jednotlivymi hybnostmi bude jeste o mnoho vyssi. Samozrejme ve prospech mercedesu. 2Enjoy: na tvem miste, kdyz te tak vsichni presvedcuji o nutnosti helmy, bych si ji taky asi nekupil. Uz jenom kvuli tomu abych tim ostatni drazdil.
fakt – som ja ale pako…to su m a nie km…kua taka chyba! ano dakujem za opravu (a hned sa mi nezdalo, ze je akasi rychla kotuha) 2.160 × 0,01kg = 21.6 50 × 2000kg = 100.000
r.
rychlost by mala byt na druhu pokial sa nemylim…
ok visby mas to mat (uvidime co ostane v hlave po prazdninach :-)) – Ek =1/2×(M x V²) teda Ek1 = 0,5 × 0,01 x (2.160×2.160)= 23.328 Ek2 = 0,5 × 2.000 x (50×50) = 2.500.000 (abstrahujem pochopitelne od faktorov ako je trenie, poveternostne podmienky …)
Asi ten mercedes este nejaky ten meter prejde
rychlost na druhu miesto tych klikyhakov
jo, rychlost na druhou! ale taky vg m/s NE km/h
nie je to jedno ak dodrzim rovnake jednotky v oboch prepoctoch? teda 50km/h a 2160km/h ?
(resp. 14m/s a 600m/s?)
mozno sa mylim, ja som fakt len laicky naznacil ako premyslam.
No, poměr tech vysledku by mel byt stejny, ale nebude pasovat ta jednotka (tzn. J). Dosazuje se v jednotkach SI…
Promin Enjoyi, ale kdyz si to tu tak ctu, ty uz tu helmu kupovat nemusis. Ten priklad s mercedesem mi nepripada zrovna dobry :-)
kovar taky rika ze si ji kupovat nemam.ty uz jsi druhy,jentak dal,usetrim. nevim jak moc je dobry ci ne,rekni to tem co vymysleli tu ucebnici matematiky. ted musim jit tak asi legrace skoncila,mrzi me to:-)
a helmu kup – moze sa to zhorsit a zacnes tvrdit, ze ak zacnu spolu jazdit kovar a padlista, vznikne vlastne jedna pivna entita – Padlovar
hele a neslibovals tady na B-F, ze si ji koupis do konce minuleho tydne?
Ja sem mu na to neco rikal a moje prirovnani nebylo tak zcestny jak se enjoyovi zdalo.
kua ses bud blbej nebo ctes jenom co se ti hodi.tak pro tebe uz po druhy reknu,ze jsem to nesliboval.rekl jsem ze se vynasnazim.to ale neznamena ze se kvuli vasim kecum pretrhnu a vykaslu se na dulezitejsi veci.taky jsem rikal ze to nezalezi jenom na me,ze musim sehnat cloveka u kteryho ji budu mit levneji.uz to vickrat psat nebudu…,brzo si ji koupim a hotovo.
Ale preci nemuzes ctenare b-f sklamat, ne ? :)
jo kdyby tak nekteri byli jenom ctenari…:-)
hehe, jsou agresivni ? :o)))
aha tak to sorac, Tva puvodni odpoved mi opravdu unikla… fakt jsem to tady nezahlid… nemusis me proto nazyvat blbcem, nebo jo? :-(
aha tak to sorac, Tva puvodni odpoved mi opravdu unikla… fakt jsem to tady nezahlid… nemusis me proto nazyvat blbcem, nebo jo? :-(
no ted jako blbec opravdu vypadam :-)
jj, hrabu se v tom rad. Kdyz nekdo, kdo nevozi helmu rika o nekom jinym, dko vozi integralu, krunyr a chranice a ma to kolo slusne pod kontrolou, ze je sebevrah jen proto, ze jezdi tezsi disciplinu, tak na to holt musim reagovat;-)
treba by se na to tvy hrabani nasly nejaky prasky.padlistu by takova davka zabyla,ale ty mas jeste sanci:-)
diky za tvuj zajem, ale ani ja ani Padlista nic nepotrebujeme.
to rikaj vsichni:-)
Ze zase otravuju. Uz mas tu helmu? A vozis ji?
Naco. Staci prece prasky :)
dneska se rozhodnu mezi METkou a girem.a vozit ji budu,to by byly asi vyhozeny 3 litry.
No kdyz ji rozbijes budou taky. Hlava sroste, ale co helma? :)
to budou.ja pocitam s tim ze jsem se mi do hlavy jeste prastit nepodarilo.a ze uz jsem kolikrat letel tak ze tomu nemuzu verit.asi stesti.teda podarilo,ale to by helma vydrzela. stejne ji rozsekam hned prvni den,to je prece jasny:-)
ale nerozsekas, ty jsi ji totiz nekoupis.
ne?tak ne…
ano
padlisto rekni neco.kovar je asi schizofrenni a ted me zase od helmy odrazuje.
Proc myslis, ze se te to netyka?
Jeste dukaz: http://hkbikers.d2.cz/…P6270097.JPG
no zase ze zadu :)
A este aj v prilbe :-)
tomu se rika ve spravny cas na spravnem miste :-)
to cumim :-) sa mu normalne vyzliekla helma ty voleeeeeee
ty vole,asi mel ten fotograf fakt dobrej fotak,taky bych chtel aby muj fotak tohle umel. jinak toho mrtvyho je mi lito.
Me je te taky lito. Jak vidno, nestaci si helmu nasadit, ale taky zapnout :)
Inac pekna trat. Tak tam by som sa na mojom pevnaku asi nezmestil :-)
Tady to slo taky v poho. http://new.mtbs.cz/…2_04_31v.jpg
Pekne, pekneee! A na tom kameni by som si povyskocil:-) To nie je asi z Ciech?
Cislo je cesky, podle sutru bych to identofikoval na Jested (ackoliv jsem tam nebyl – vim jiste jen, ze to neni Klinovec;-) …hmmm, url to potvrzuje.
Nevidim duvod, proc by to na pevnaku neslo;-)
hele a rikej mi pak ze tenhle sport neni pokus o self destruct.vymlouvej to nekomu jinymu:-)
kdo neskusil asi nepochopi…
..na silnici je to nebezpecnejsi.
zalezi jestli po ty silnici jedes stejne jako po sjezdovce:-) jinak je to blbost:-)
Zalezi, jestli te nesrazi nejakej k**t kterej si mysli, ze v plechovy kare je KING!!!! Kazdej ma negativni zkusenosti se silnicnim provozem, nebo ty snad ne?
ja samozrejme taky.ale silnicni cyklistiku moc neprovozuju,uz jsem to rikal:-)
Jinak, dekuji Vsem co mi prali brzske uzdraveni :)) Sponky uz sou venku a ja se snad konecne v noci vyspim :))