Nevíte jaký jsou závity u misek na středový ose? Zaboha se mi nedaří je povolit. Myslim, že u tý pravý je obrácenej závit, ale nejsem si jistej. Jak to teda s nima je? Diky
Nevíte jaký jsou závity u misek na středový ose? Zaboha se mi nedaří je povolit. Myslim, že u tý pravý je obrácenej závit, ale nejsem si jistej. Jak to teda s nima je? Diky
Odpověděl sis sám:-) Obě se povolují směrem dopředu, takže prává má opačný závit.
Je to tak. Na prave misce ve smeru jizdy je levy zavit. Kdyz to nepujde povolit silou, tak to chce pouzit hrubou silu. Kamad povoluje zazrane stredy tim ze upne stadovak do sveraku a toci celym ramem. Mebo poklepej klic kladivem.
vetsina stredu je viz. vyse… vlevo zavit pravy a vpravo zavit levy.. ale pozor, dela(l?) se i stred s nepatrne vetsim prumerem misek, a tam byly zavity oba prave…
jo a kdyz to nejde silou, musi to jit vetsi silou.. naposledy dva kamosi drzeli bike a ja to rval golou jeste pres dvoumetrovou trubku… :))
Ked ja som povoloval tovarne utiahnutie, tak to tiez skoncilo v servise. Potom mi chlapik povedal, ze to dostal von pomocou brzdovky. Na laku nevidno nic, takze mi to neva.
Tzv. anglický závit misek (dnes většina) – na pravé misce je levý závit, takže – jak tu někdo poznamenal – se obě misky povolují dopředu. Misky s tzv. italským závitem (ten má trošku větší průměr) mají obě pravý závit, takže se povolují doleva.