Pánové, na starém BF v debatě o střihání bovdenů někdo vychvaloval kleště KNIPEX. Skleroza funguje, nepamatuji si který konkrétní typ to byl. Potěšil by mne autor původního příspěvku, případně někdo s lepší pamětí:-))) Díky!
Pánové, na starém BF v debatě o střihání bovdenů někdo vychvaloval kleště KNIPEX. Skleroza funguje, nepamatuji si který konkrétní typ to byl. Potěšil by mne autor původního příspěvku, případně někdo s lepší pamětí:-))) Díky!
mam dojem, ze to byly kombinacky, nic specialniho, ale snad se ozve onen spokojeny uzivatel.
Jsou to speciální kleště na štípání lanek, neznám přesné označení, ale stály mě 760,– na výstavě přímo u firmy co zastupeje Knipex. Ta cena asi bude o něco vyšší, protože jsem tam toho kupoval daleko víc. Jsou převodové a tahle velikost co mám, tak je na sílu do 5-ti mm bez ocelové vložky.
na bezpomlckovem BF kdosi mluvil o mnohem levnejsich Knipexkach a ne specialnich.
Tak si je kup…
proc?
protože od Knipexu nikdy nic není za málo, prostě tahle cena taková je. Pokud se podívám do ceníku, tak nákupka pod 300,– je snad jen u ketlovacích kleští ( speciální malinké kleště pro sklářský obory – ohýbání drátků na lustry ) dál to nehodlám rozvádět…
Na nějaké takové Knipexky jsem se díval, ale ta cena je vzhledem k tomu, jak často je budu používat, poněkud nezajímavá. Kovar má pravdu v tom, že na starým BF si opravdu někdo pochvaloval některé z jednodušších modelů… Kažodpádně díky za radu.
tak s něčím takovým štípu bovdeny já a nemám problém, jestli sem si v rychlosti všiml tak stojí 200kč http://www.azsatelit.cz/…od/zbozi.php?…
Tak to je hodne dobra cena na to jak to vypada. Jeste co to umi a kolik toho vydrzi. Ja stipu bowdeny normalnima kombinackama nebo stipackama a nikdy nebyl zadny problem. Poradny kombinacky to musi zvladnout.
ja je nekupoval, ale tata ma neco takovyho z dob cara glacka a dyž je nema doma tak to uštipnu tim co je po ruce. Stejně si to dycky necham nastřihat ve kšeftě.
Jakykoliv stipacky s prepakovanim to prestipnou lehceji nez normalni stipacky lanko. Zabrusovani neresim – jednak je to rovny, kdyz to stipnu (jen to necim spicatym roztahnu) a co pouzivam Jagwire koncovky (jsou o kousek delsi + maji vevnitr kovovej krouzek), tak se mi vubec nestava, ze by z koncovky vylejzaly draty.
Ja si pred tremi lety po spatnych zkusenostech z kombinackama (hlavne u strihani lanek) koupil nejake specl kleste (cena okol 500 Kc) – na spicce je jen malyzobacek o prumeru bovdenu. Ta investice si mi uz vyplatila. Jinak asi nejlepsi na bovdeny je flexka a pak to zacistit, ale tu ja nemam.
s tou flexou to musim vyzkošet, ele ještě se mi nikdy nechtěla vytahovat ze skříně. apropo ten bovden se pak drží v ruce nebo mačká ve svěráku obojí mi proti kleštím připadne dost nepohodlný.
kdyz nemem k dispozici brusku, tak podelne bwdeny rezu a zacistuju vrtackou s nasazenym malym karborundovym brusnym kotouckem. ZAdny problem, vrtacka upnuta a bwden drzim v ruce. Jen je trba delat prestvky a otacet, aby se nenatavila plastova trubicka vevnitr. Kvuli ne moc caste vymene bowdenu se mi nechce utracet tezke penise za kleste.
Ja vsechny bovdeny uz striham kombinackama – i na razeni – proste to chytnu a bouchnu do nich zeshora kladivem…krasne se to ucvakne :) – mam takovy jedny, ktere to prezijou v pohode :)…
Flexa ma nevyhodu v tom, ze tavi i tu vlozku, co je uvnitr a pak se to tam blbe dava – aspon mne…
Dle mých zkušeností je nejlépe stříhat kleštěmi, kde jdou ostří „přes sebe“ (jako u nůžek na papír) a ne natupo jako u kombinaček. Já vlastním ty Knipex, ale jistě lze koupit něco levnějšího.
Tak zrovna Knipexy jsem si po zkušenostech s obyč kombi kleštěma a po recenzi na starem BF koupil v Bauhausu za cca 400 kč. Měli na výběr z více druhů. Ty moje zvládnou snad pianovou strunu do 3 mm, tvrdý drát ještě o něco více a na obalu byl ještě nějaký údaj o tvrdosti čelistí v HRC (kolik nevím) Při kupování jsem měl kus bovdenu od Jagwiru a testoval je. Byly připevněné k takovému papírovému obalu a bez vybalení šlo strčit do čelistí kus bovdenu a otestovat:) Zvládaly to i levnější typy, ale cenový rozdíl za tyhle vymakanější nebyl o moc velký. Lanka jsem s něma ještě nezkoušel.
Nevím jestli je to ten typ co myslíš, ale tyto knipexy jsou určeny na stříhání ocelových lanek a bovdenů.
http://www.salex-naradi.cz/…-p-5269.html
a tento typ je i s lisovačem koncovek
Ehm, všiml sis, že odpovídáš jen 8let poté?
asi to ví, vytáhnul takových vláken několik, že by reklama? :-)
Trochu lepší kombinačky, třeba orbis, nebo něco takového a není problém.