Čus,
shaním kleště na bowdeny a mam zaměřeno na 3 kousky:
- SuperB
- Kovys
- Knipex
Tak které doporučujete?
Díky za Vaše rady
Čus,
shaním kleště na bowdeny a mam zaměřeno na 3 kousky:
Tak které doporučujete?
Díky za Vaše rady
Park Tool! :-)
Za tři nebo čtyři pětky ve frcu. No a nacvakal jsem s nima tak na pět kol a pohoda.
Mám je taky a střihám s nima všechno.
červeny z Globusu asi za 80,– a stříhaj bez problému (bovdeny, elektokabely, plastové rychlopásky, …)
:) tyhle levné štípačky chvíli štípou pak je můžeš akorát zahodit. A to že stříhají ten bow tak, jak nemaj … to už radši nekomentuju ale asi ti to neva :D
Pravdu má tenhle dva roky starý příspěvek. Něco takového mám asi dva roky, už jsou docela v háji a už od začatkz bowden mačkaly, takže jsem musel samozřejmě zabrušovat a rovnat dovnitř vsunutým hřebíčkem.
kukni na tyhle… www.tandem-bike.cz/…robnosti.php?…
Já mám tyhle: www.koloshop.cz/index.php?…
jo ty mam taky a zatim spokojenost
A ja to rezu flexou. A docela to funguje…
ja taky a nemuzu si to vynachvalit :)
Nejlíp ze všech kleští.
Řeším to taky flexou a bez problémů. Čistý řez-hladký chod.
jednoznacne Knipex pouzivame je v praci.sice jsou trochu drazsi ale zas je to kvalita
Máte je někdo? Jak stříhají lanka a jak bowdeny?
nastrihano lanek a bowdenu cca na 20 kol a pohoda :)
Myslíte že by to zvládly i ½TYTO½:http://www.uni-max.cz/…ve-200-mm/d/
sice nejsou na bowdeny ale vypadají dost podobně.
Vypadaji podobne, klidne bych je vzal
Si je nechám koupit do práce,utrácet za ně nebudu.:-)
Chtel bych vyuzit tematu. Doporucite nekdo nejaky konkretni typ do 400 Kc. Dosud jsem rezal bruskou. Tedy zustat u ni? V tom smyslu, ze strih klestema nebude rovny…
Mam http://www.kupkolo.cz/…lny131/Akce a neverim, ze Force budou strihat lepe. V tomto pripade vitezi bruska.
mám SuperB – na moje použití stačí :)
Osobne mam ty SuperB, co nize odkazuje Siafu. Po strihu to stejne zabrusuju.
No prave, to uz muzu zrovna riznou bruskou a je to kvalitni, rovne. pokud mam SuperB a bowden neni delany pricne, tak mi proste vzdy kousek dratu ze zapletu trci.
na co kleště na bovden, stačí obyčejné čtípaačky …
Odpovidas na 5 roku stary dotaz. :-) Ja mam mensi stipacky a nestaci, shanim konkretni dostupny typ.
Oživím to tady. Nějakej typ na kvalitní kleště na bowdeny s dobrým poměrem cena / výkon? Litr za parktool se mi dávat nechce.
mam tohle, pouzivam to cas od casu a v pohode
+1
Na doma je to naprosto dostačující.
+1
Mám je asi rok a fungujou v pohodě. Lanka, bowdeny, hadice…včera sem s nima stříhal nerezovej drát DT a taky v pohodě…:)
+1
Mám je asi rok a fungujou v pohodě. Lanka, bowdeny, hadice…včera sem s nima stříhal nerezovej drát DT a taky v pohodě…:)
Ja totez od SupeB uz asi 3 roky a porad v pohode. Dobre se s nima vystipava i vyplet z kol. Zatim stale ostre.
+1
Ouplně v pohodě!
To už stačí, vemu je taky :-)
+1 2. rok a pohoda.
Lanka, bowdeny a bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz pasky.
kupoval jsem je ve ferocentru za 230,– ,za ty prachy luxus
flexa nebo velky ostry štípačky jsou naprosto v pohodě. Po zkrácení stačí jen kónickým předmětem srovnat zevnitř. Výsledek lepší než jakékoliv super hyper kleště za litr :-)
Taky používám flexu. Po rozříznutí bowden přiložím kolmo na kotouč a pěkně ten řez srovnám. Mírně se nataví vnitřní liner, ale kovovou jehlicí ho na konci krásně roztáhnu. Řez je krásně zarovnaný a bowden není zdeformovaný, což se mi stávalo u kleští.
Neni porad mnohonasobne rychlejsi vzit kleste a udelat cvak? Nez vytahnout flexu, narovnat si to, pustit, riznout. ?
Ideálně v bytě.
Dlouho jsem necetl historku o poleptane plovoucce pri odvzdusnovani brzd (ted jsi mi ji pripomnel).
Jak pravis.
Uděláš cvak a konce necháš ostrý? Stejně je musíš zabrousit.
proboha a co na tom chceš brousit??
dráty!!
Osobne pouzivam kleste, ale stejne to pak zabrusuju.
Přesně tak, stejně je potřeba to zabrousit, aby to bylo kolmé a rovné a dobře to dosedlo. Flexu používám samozřejmě výhradně v dílně :-)
nechapem, co zabrusujete? mne to s tymi noznicami cvaka uplne do rovna, neni co zabrusit.
Tak to nevim jake kleste mas, zadne takove jsem zatim nepotkal. At uz striham spiralove ( toho bych ten kolmy strih obzvlast rad videl), nebo radici bowdeny.
tak ja striham uz 15 len radiace to je fakt, ale ako bez srandy, co do prkynka po tom strihu zabrusujes? imho tym akurat roztrepis konce.
Neroztrepim nic. Proste mam v brusce jemnej kotouc, kterem to porovnam zcela do rovna, zvetsim dosedaci plochu tech dratku co v radicim bowdenu jsou. U spiraloveho to proste zabrousim do ztracena, tak jako konec vinute pruziny.
no dobre, beriem, ty si mechanik.
Byl jsem:)
Moc práce na tom nevidím a výsledek bude řádově jepší než to žvejkat kleštěma. říznot, zbrousit, a srovnat vnitřek do kulata trvá ani ne minutu na celém kole dohromady.
Takové to jenom štípnutí sebelepšíma kleštěma je na prd, protože do toho krycího kroužku nebude dosedat celou plochou.
pěknou paseku
Takže proč to neudělat jednou a pořádně? To sou pak ty lidi co si každejch rok musej vyměnit všechny bowdeny. :-)