Zdar nemáte někdo zkušenosti s těmahle tretrama jak moc se roztáhnou nebo neroztáhnou , chtěl bych si je pořídit a nevím si rady s velikostí , jestli si mám nechat trochu místa nebo ůplně akorát , jsou to moje první tretry . Dík .
Zdar nemáte někdo zkušenosti s těmahle tretrama jak moc se roztáhnou nebo neroztáhnou , chtěl bych si je pořídit a nevím si rady s velikostí , jestli si mám nechat trochu místa nebo ůplně akorát , jsou to moje první tretry . Dík .
A co takhle pouzit vyhledavani? O techto a jinych i co se tyce velikosti tu bylo hodne. Myslim, ze jsou z kuze, tak by trochu mohly povolit, ale to je jen moje spekulace.
Vyhledávání jsem samozřekmě použil , většinou se říká že kožený boty se roztáhnou , ale někdo zase psal , že měl nějakej model od Lake (nepsal jakej) a ten nepovolil ani o milimetr , tak jsem právě chtěl vědět zkušenosti konkrétně s tímhle modelem .
Cca 3 měsíce jezdím lake mx101 a můj subjektivní pocit je, že trochu povolily našířku.
to jsem presne cekal, ze mu reknes o vyhledavani, ale myslim si, ze v tomto pripade je to opravnene – pta se o kolik se tretry roztahnou. A me to taky zajima, pac o nich vazne uvazuju :))) Ale pro priste – mohl jsi pripsat dotaz do stareho threadu o Lake mx 160, at jich tu nemame zbytecne milion ;)
jezdim je asi 2 mesice a rozhodne se neroztahly o cislo nebo ani o pul, maximalne se trochu prizpusobily na noze. bral bych tu velikost, ktera ti !aspon! po 10 min. na noze nedela neplechu. jedina nevyhoda tehle bot je vaha – jsou pri potezkani evidentne o dost tezsi nez treba answer speeder v tehle kategorii
A kolik máš místa ve špičce , já mám nohu tak 7–8 a zkoušel jsem si číslo 43 a když zvednu palec směrem nahoru tak se dotykam nehtem si?oviny hned za švem ktrej spojuje sí?ovinu s koženou částí špičky , a cítím při chůzi mírnej pohyb paty , tak nevim jestli si mám radši objednat velikost 42,5 .
…tak to ti teda zrovna nepovim, kolik tam mam mista – nemam je na noze;) – ale uplne nafest sem je nekupoval, misto tam mam (vetsinou mam 43 – tretry 44). chuze a jizda je neco jinyho – spis si myslim, ze pri slpani muzes mit mensi botu, pac se noha nema tendenci hybat jako pri chuzi… konecny vyber bude na tobe – nezavidim – taky sem byl nervozni jak prase, abych to neposral. vyzkousej oboje a uvidis.
a hodnotis je zatim dobre? Zajimaly by me prakticke zkusenosti s podrazkou – vibram – zkousels treba na kameni, korenech ap.? A nevite jakou podrazku maji Specialized Comp? Na stranky jsem koukal, ale nejde to poznat. Jde mi o prilehavost k povrchu a stabilitu pri chuzi (nechci v nich delat tury, ale nekdy proste tlacit musite)
tuto podrazku mohu hodnotit a hodnotim jako skvelou, drzi fakt na ledaccem, jen bych doplnil, ze diky tomu, ze ma fakt kvalitni drapak, tak se v mokru, blate a jehlici pekne zanasej – to ale nema vliv na to ze porat drzej jen se hur zacvakavaj do SPDcek
ale s Shimano M520kama apod. s dobrym cistenim by asi tohle nemel byt problem…
Jezdím Lake MX 160 cca 3 měsíce.Velikosti jsou podle mě menší než deklarují.Do šířky jsem je nechal trochu roztáhnout na kopytu v botoopravně.Jinak hodnotím velice dobře.Jsou bytelné,nepovolují(i když je to prý kůže),prověřil jsem je v šutrech na Gardě v nesjízdným terénu,vibram drží perfektně,podešev tuhá – drží.Jediné mínus je větší váha(silná gumová podrážka).Vyndal jsem tkanice a místo nich mám kulaté gumové šňůry – pro líný lidi pohoda.Sucháče to bez problémů drží.
a je ta vaha problem? Ja se ptam, protoze budu kupovat prvni tretry… ale asi jo, kdyz je to de fakto rotujici cast (stejne jako pedaly a kliky). Vite zhruba ty hmotnostni rozdily, jestli jsou opravdu podstatne? SIDI asi delaji lehke tretry, ze?
Mně to moc nevadí.Dříve jsem měl spešly,byly lehčí,ale ten vibram mně za tu váhu stojí.Pro mé ježdění(občas slezu) je tahle volba dobrá.
prosim te, mohl bys mi jeste rict, jak se chodilo v tech spešlech vs. v tech lake mx 160? Myslim konkretne jaky je to pri chuzi v oblasti paty – jestli treby nejaky tretry nedrzi tu patu lip (neodiraj tak patu, pevneji ji fixuji). Tenhle dotaz plati pro vsechny, kdo muzou neco rict o ty chuzi :) Dekuju mnohokrate, asi pujdu pristi tyden nakupovat :) Jo, jeste kdybyste znali na netu nejaky odkaz kde je maji za dobrou cenu, tak napiste. Hledal jsem, ale nic jsem nenasel, jen oficialni ceny. DIKY
vaha te sere dokud stojis v krame a drzis je v ruce, na kole preci jedes a nemyslis na to… kdyztak si dej do kejmlu o decku min piti ;-). pred casem ses ptal na velikost – mam je presne, tzn. ze mi skoro spicka kopiruje prsty. asi 5. vyjizdku sem v nich ztravil cely den (7–19) s tim, ze sme najeli asi 50km, podstatnou cast sem nachodil po kempu (vcetne aktivnejsiho pohybu) – odpoledne uz sem je na chvili sundal – noha natekla. bal sem se cesty domu, ale jak sem je nasadil a utah, tak uz sem o nich nevedel. je to tim, ze pri slapani se noha v bote nema tendenci nejak hybat ci drit (oproti chuzi). jsou k nim spunty -ty sem nenamontoval, par kopcu uz sem s nima musel vybehnout a v pohode. vibram ma hlavne tu vyhodu, ze vydrzi dyl nez bezny podrazky – mam ho i na jinych botach: priserne klouze na hladkych kamenech za mokra (zulove kostky), tady by mohla byt zrada.
diky obema za odpovedi! s kejmlem bych to nesrovnaval, protoze jsem psal,ze to je ROTACNI komponent a tam zalezi na vaze cca 3–5× vice nez u statickych komponentu (mysleno jako sedlo, vidlice, ram, riditka ap.), rotacni jsou rafek, spice, niple, plaste, duse a pak kliky, pedaly a … tretry (mozna jsem na neco zapomnel)… nejsem gramhonic, ale nevim co to znamena, ze jsou strasne tezky (jestli nevazi fakt nejak moc), ale 100 g preziju. S tim Vibramem me docela prekvapuje, ze silene klouze na mokrem kameni. Z bikecentra psal manik co je jezdi i na zavody, ze v nich jel GT BikeSabath a vubec nezklamaly, ze v nich i uz nejaky ten kopec vybehl a hlavne ze dobre drzi na sutrech (ty jsou aspon letos vetsinou mokry a zablaceny :) A taky vzhledem k tomu, jak je Vibram znamy v oblasti trekovek… Je ale podstatne uvazovat u SPD treter za jak dlouho se jim schodi podrazka? To u nich byva takova mekka? Fakt nevim, ale nemyslim, ze by se mely bezne tretry bez vibramu nejak rychle zchodit…
Mně ten vibram neklouže,jen na mokrejch kořenech a tam klouže všechno.Chodí se v nich nesrovnatelně líp než ve spešlech.Ty měly jen takové plastové výstupky a noha se v tom vrklala a ty výstupky pěkně ubejvaly a pata se dostávala níž.V Lake bota drží rovinu.Řeknu konkrétní poznatek.Na Gardě jsem prorazil pláš? a musel jsem jít přes 10 km pěšky po silnici.Měl jsem jeden malej otlak.Opotřebení podrážky je nulový.Spešly bych asi zul.
:)))))) tak tos me potesil ted uz jen aby mi sedely… snad SNAD!!! Porad neco vybirat a chodit po obchodech me fakt uz nebavi – tolik casu promrhaneho ktery bych mohl projezdit ;)
…zkusenost s klouzanim vibramu na mokrych kamenech nemam od treter, ale ze sandalu (asolo) a bot (garmont) – na mokry zule jses jak na ledu. rek bych ze to je tvrdosti vibramu – ma spatnou prilnavost. a uz prestan laborovat – tretry to sou dobry. cenu lepsi nez oficialni tezko nekde sezenes – mozna budes rad, ze je vubec nekde sezenes ve svym cisle – v moc obchodech lake nemaji…
jo zacinaj pekne ubejvat i ze skladu
jo uz koncim :)))
Kočička! Haf!