Zdravim. Tak buduci tyzden zrejme vyrazam do tejto Rakuskej lokality. Vedeli by ste doporucit dajake zaujimave miesta co by sa oplatilo navstivit? Mam na mysli turisticky, cyklisticky, lezecky … Pripadne hociake rady. Diky.
Zdravim. Tak buduci tyzden zrejme vyrazam do tejto Rakuskej lokality. Vedeli by ste doporucit dajake zaujimave miesta co by sa oplatilo navstivit? Mam na mysli turisticky, cyklisticky, lezecky … Pripadne hociake rady. Diky.
No pokud si chceš zkusit, co v tobě je, tak zkus vyjet na Hochtor pod Grosglockner. Končíš v 2480 m nad mořem – převýšení skoro 2000.
No clovece ! Tak to je nieco! A to sa ide po akej ceste ? Asfalt, sotolina ? Je to technicky narocne ? To by som si rad skusil. Cez vikend som trosku trenoval v okoli nizkych tatier a prevysenia okolo 1000m sa prezit dali.
Je to vyhlidkova silnice ale i tak to stoji za to asi 25km do kopce. Jestli zbyde dost sil doporucuji dojet az k Franz Josef Hohe nebo jak se to jmenuje az k ledovci pod Grossglocknerem.
hmm ja sem tam byl kdyz sem byl este malej a nevazil sem si toho dneska bych tam taky dost rad jel, ale bude se kupovat barak ))))-:
No ja myslim ze to neni zas tak daleko a tak drahy aby se z toho nedala udelat pohodova vikendova akce s partou lidi.
Průměrné stoupání – tuším – 12%,na Edelweissspitze 14% a na zpáteční cestě četné cedulky „are your breaks o.k.???“
A když jsem tam byl naposledy,tak vstupný bylo asi 190 AT
Pro cyklisty? Ja kdyz tam byl tak to bylo pro cyklisty zadarmo.
souhlas… prima vyslap :) na kole jsem neplatil nic, na vyjezd staci pohodovy pulden
TIP na ubytovani: (pod vrchem – rozhlednou pod ledovcem) je takovy tunel ve svahu – smerem do prirody jsou sloupy, smerem do svahu jsou takove vyklenlky kde parkuji rolby/odpadky/posyp apod. – jak se setmi da se tam zdarma prespat
rano vas budi svisti a mozna i jinovatka a snih takze poradne oblict :)
pocti si treba tady co o nasem vyletu napsal kamarad … www.volny.cz/…lpy2000.html pasaz Glockneru chybi)
pulden jsem myslem na vyjezd – pokud chces i dolu tak samo pocitej vic … ten dlouhej sjezd je dost narocnej na brzdy i ruce … zejmena v desti kterej tam na 50% potkas
Tak ja pojdem urcite na lahko. Beriem auto do Zell am See a potom po okoli chcem jazdit maximalne s Kamelom a v nom dajaku vetrovku, fotak, jedlo. Ziadne karimatky na nosici! Pozeram, ze pocasie je tam miestami dost divoke. Bez poriadnej bundy asi ani ranu.
kamosi tam byli asi pred mesicem, jednim z nich je Gramets, kterej se tu taky vyskytuje, urcite ti rad da nejaky aktualni info
ale já tam přece byl taky :) http://www.volny.cz/cryzyy/P093.jpg mýtné se na kole neplatí a myslím, že nahoře jsem byl asi za 2,5h i s focením, cesta dolů je v pohodě (víc jak 79 to myslím nikde nejalo), jenom je lepší vzít si sebou oblečení s neprofukem, které jsem sebou vezl a vůbec jsem toho nelitoval (regulérní zimní bunda, kalhoty a podzimní rukavice), nahoře bylo kolem nuly. Jediné čeho jsem litoval bylo to, že jsem jel na biku a ne silničce.
…já měl na biku 85 km/h…
Ahoj, jak uz psal mosquito, tak neco nejen o Hochtoru mam na svych strankach. Jinak Grossglockner Hochalpenstrasse jsem projizdel na kole uz trikrat, z toho jednou od jihu, a vzdy na tezko. Pokud pojedes nalehko, tak bys z Brucku mohl byt za 3 hodky nahore. Jinak nejvyssi misto Edelweisspitze ma 2571 m n.m. Co se tyce ostatnich cest, tak si kup mapu okoli Zell am See, treba i pitomou 1:50 000 od Kompassu a koukni se na cesty k salasim. Ted jsem prochazel pesky oblast mezi St. Johannem a St. Ulrichem (oblast severne od Kitzbuhlu) a jsou tam super sterkove cesty mezi farmami, urcite suprove rychle trasy pro MTB do vysek kolem 1600 m n.m. Ale takove zasobovaci cesty najdes na vsech mistech v Rakousku. Co se tyce lezeni, tak toho je spousta, zalezi jestli jenom lezes (skalkareni, sportovni lezeni) nebo vice horolezis (skala, snih, led). Celkem v pohode se necha vylezt na Hohe Dock (3348 m n.m.) a spousta nizsich hor. Nebo pokud sebou vezmes ledovcovou vybavu, tak Gross Glockner, Gross Venediger, Gross Wiesbachhorn (vse nad 3500 m n.m.). Co se tyce skalkareni, tak si nejsem jisty ohledne nejakych vynytovanych cest, ale vetsinou je vse zula, na severu vice vapenec, takze smycky, vklinence. Jo a tuhle zimu bylo v Alpach spousta snehu a jeste minule pondeli me ve 2000 m n.m. v Loferer Steinberge snezilo, takze bacha na snehove plotny. Pokud budes nalehko, tak se muzes na kole presunout i kus dal od Zell a.S. a omrknout i jine pohori, v okoli 50 km toho je spousta. Preji spoustu zazitku.
Ještě jestli se rozhodneš jet tu Grossglockner Hochalpenstrasse, tak doporučuju vyrazit fakt brzo ráno, my sme vyjížděli kolem 7 a to se při výšlapu dalo protože nebyl tak velikej provoz, pak je to tam s autama motorkama a tudíž smradem docela moc nic, ale stojí to určitě za to, u nás na webíku www.sns.cz/kalby/ nějaký fotky aby ses navnadil…
Ked uz tam budes tak okrem hochtoru a grossglockneru sa chod pozriet do kaprunu. s zell am see je to asi 5 km. kaprun je nadherne lyziarske stredisko. lanovkou sa vyvez na kitzsteinhorn (www.kitzsteinhorn.at… z vrchu je krasny vyhlad. a urcite sa chod pozriet na vysokohorske priehrady co su nad kaprunom. fakt uzasne … vsetk je to ale cisto len taka lahka turistika, vsade ta vyviezie lanovka alebo bus (hlavne cesta busom na priehrady je sila :))
a existujou tam (Zell am See, Kaprun) nejaky omezeni, nebo muzou vsude? tim myslim i do lesa po znackach + dalo by se z grossglockneru jet dolu mimo asfaltku po znacce, co to krizuje?
Nevim, ale po znacce asi tezko, alpske chodniky nejsou ceske chodniky. Dolu mozna na nejakem fullu s poradnou vidli, ale asi bych to neriskoval :o) I kdyz tuhle trasu jsem pravda nesel, ale vim, jak to tam vypada.
Ja ted v sobotu tak ficim k Zell am See … do Maishofenu – je tam kousek Bike World – v Leogangu – pry nejvetsi ve stredni evrope, tak jsem zvedavej. Ale jelikoz jedu i s drahou polovickou, tak asi zadne vetsi vyslapy nebudou :-)
Kočička! Haf!