Cau,nejak mi zacina prosakovat olej z Bombera Z3,nevite nekdo kde by se daly sehnat novy gufera a pripadne za kolik?
Cau,nejak mi zacina prosakovat olej z Bombera Z3,nevite nekdo kde by se daly sehnat novy gufera a pripadne za kolik?
Olejove tesneni stoji myslim 100–150,– myslim. Nekde, kdo dela servis M.
A teče Ti to kolem gufer ? Nestačí vyměnit spodní (nebo horní) O-kroužky (haléřová položka) ? Jinak originalní gufera prodava Bartoníček za 600 Kč (obě dvě), ale měli by tam jít použít i obyčejné no-name, které koupíš ve spec. obchodech na těsnění (a to údajně kolem 30 kč za kus).
No tak to jsou pekne predrazeny gufera. Kdyby v tom bylo jeste komplet pouzdra,prachove tesneni a novy olej, tak bych cenu bral.
Myslim, ze za tech 600Kc jsou to olejova i prachova tesneni, ale stejne je to palka. No co bys chtel? :) S tim tesnenim bych si nebyl tak jistej, ze se da sehnat stejne za 30Kc. Minimalne stejny tvar s pruzinkou venku bude asi problem. Na originalnim netrvam (spokojim se s lepsim:), takze jakmile budete vedet kde a jake (na 32mm i 30mm nohy) piste mi na mail. Dik.
Ja bych si u Bartonicka nebyl tak jistej, ze tam budou komletni tesneni – psal jsem mu mail a kdyz jsem se ho ptal, jestli jsou soucasti baleni i vsechny O-krouzky, tak rikal, ze si je musim dokoupit zvlast asi za 20 Kc. Ale kdyz tak se optej. Jinak jsem se jeste bavil se svagrem, ktery je motorkar, a ten mi rikal, ze udajne lepsi nez gufero je zatahnout nohy cervenym silikonem – nevim, ja to nezkousel a ani se dotoho nehodlam poustet, ale jen pro inspiraci…
No je pravda,ze prachove tesneni by taky neskodilo vymenit,uz taky neni to co byvalo.Nevite teda nekdo o servisu na Marzosky nekde v Brne a okoli?Dik
Skoro kazdej lepsi servis – RK Cyklos, Rocky Bikes, Hobby Sport, … a urcite i jini – Marzocchi je dost jednoducha – ja si ji zatim servisuji sam.
Taky si vidli servisuju sam,jen tam ty gufera a tesneni potrebuju koupit.Zatim jsem je uspesne vyrejpnul a ted koukam kde bych je sehnal.Olejove tesneni vypada skoro jako normalni gufero co se bezne prodavaji ale to prachove nejak nikde nemuzu objevit(v normalnich obchodech na gufera).tak jsem se smiril s tim budu muset koupit originaly…
Ja sem premyslel nad necim, takovymhle:
http://www.ecotes.cz/vyroba1d.html
konkretne A11 se mi zamlouva.
No to nevypada spatne,ted jeste jak to bude fungovat kdyz tam nejsou ty pruzinky.
Koukni sem. Mas tam obrazek. Jde mi spis o to jak to bude pasovat do vidlice. http://www.busakshamban.cz/…raper_gb.pdf
No nejak jsem tam nikde nepostrehl rozmery,marzosacky prachovy tesneni na 30mm nohu ma vnejsi prumer 40mm a 6mm do hloubky.Oproti tem tesnenim v tom katalogu ale neni v uzavrene drazce – je do vidle jen narazeno a drzi tam jen trenim.To tyhle tesneni(i to A 11)jsou do drazky ktera je zapustena – ma vpredu rantl ktery zabranuje tesneni vyklouznout ven.Tim padem asi tyhle tesneni asi nemaji kovovou kostru jako ma original Marzocchi,protoze s ni by nesly do takove drazky namontovat(je potreba krouzek zmacknout a zevnitr nacpat do te drazky).Takze i kdyby rozmery byly spravne,bal bych se,aby ty krouzky ve vidli dobre drzely,protoze ve vidli ta uzavrena drazka neni.
No kdyz to mas takhle pekne zmereny a vis co chces neni nic snazsiho nez si tam vybrat to nejpodobnejsi. Par by se jich tam naslo.
http://www.pikron.cz/…ad/vyber.php?…
zjistis jestli maj a za kolik, ale zase si ho neprohlednes :(
http://www.pikron.cz/…ouz_rozm.pdf
Co AM45 ? ale je vysoky 7mm :(
No jo,ten nevypada spatne,jen by koukal o ten milimetr ven,ale to by snad nemuselo vadit,ten original ma celkovou vysku taky vetsi ale nahore ma rantl,takze se zasune jen tech 6mm hluboko.
hmm, ale na vyndani budes muset asi vysunout vnitrni nohy. Jestli ti to nevadi. Musim rozdelat svoji suntourku a vymenit tesneni. Mozna to utesnim i dole a šprknu tam trochu oleje, ala Sherman :)
Tak jsem zkusmo volal kolik stoji ten AM45 v rozmeru 30/40,protoze na www strankach to nemaji a slecna mi sdelila ze 184,–bez dane a ze by to museli privezt z nemecka.Uaaaaa
No to bych asi jeste chvili hledal:) Parker ma snad nejakou vyrobu tesneni u nas. Na netu je toho celkem mraky, kdyz nejses linej telefonovat jako ja, tak to snad sezenes:) Ale nejdulezitejsi jsou stejne obrazky, ze jo? :)
No jak jsem zjistil dotazem v RK Cycles,original gufera stoji 130,–kus,prachovy tesneni 170,– kus,takze dohromady tech 600,– cela vidle,takze pokud nic rozumnyho nenajdu,koupim origos a budu mit zase na par let vystarano.Behem toho shaneni na netu mi to pomalu prestava pripadat jako premrstena cena.No uvidim
Aha, tak ta cena by mohla byt. Mozna jsem se pomylil a napsal puvodne cenu za jeden kus.