Ahoj,
můj Superior viz profil už dosluhuje a je třeba jej něčím nahradit. Bude to 650b HT, 29er nechci.
Přesný cenový strop není, může to být 40 i 60 kkč :-). Využití: 70% silnice, 30% lesní a polní cesty. Těžkému terénu se vyhýbám – nebaví mě to. Nemám jasno zda hliník či karbon. U rámu upřednostňuji pohodlí před tuhostí.Je mi jasné, že mi všichni budou psát „vezmi karbon kvůli pohodlí“, ale myslím si, že dostatečně vytažená karbonová sedlovka malého průměru udělá také dobrou práci i v duralovém rámu.
na jednotlivé komponenty kladu následující požadavky:
- rám: dlouhý a nízký (mám kratší nohy a delší trup), potřebuju cca18", délka cca 600, reach cca 415
- vidlice: lineární charka, citlivá, tvrdý lock = Epicon TT :-)
- řazení: shimano 2×10, cokoli od SLX výše
- kliky: shimano HT2, 38×24
- brzdy: Shimano deore a výše
- kola: nemám jasno, co nejlehčí, ideálně bezdušové ráfky
Zatím jako ideál se jeví Cube Reaction GTC SL 27.5. Oficiální cena je 55990. Nemá to nějaký háček? V porovnání s ostatními značkami je to docela málo, třeba tahle hůře vybavená Merida stojí 67000.
Uvažuju i o stavbě, nástřel na karbonu viz obr., pokud by to byl hliník, pak by to byla také merida a od celkové ceny stačí odečíst 20000.
Obecně preferuju funkčnost před značkou, je mi zcela jedno, jestli je na rámu nápis Author či Specialized, nebo na vidlici Suntour či Fox.
Uvítám jakékoliv komentáře :-)