NEvite nekdo, jestli se da zvysit zdvih u Marcoki MX Comp z katalogovych 105mm na 120mm. Tech 120mm ma MX Comp ETA 120, tak si rikam, proc by to neslo i u subj.
NEvite nekdo, jestli se da zvysit zdvih u Marcoki MX Comp z katalogovych 105mm na 120mm. Tech 120mm ma MX Comp ETA 120, tak si rikam, proc by to neslo i u subj.
Už jsem o tom taky přemýšlel. Po rozebrání a proměření zjistil, že pokud bych měl přístup k soustruhu tak 115 by v pohodě šlo kdyby se vyrobily nové spodní díly uchycení vnitřností vidlice. Takhle napsaný to možná není uoplně srozumitelný, ale kdybys to rozebral budeš vedět co jsem myslel. 120 je naprostý maximum co z ní dostaneš, aby Ti ještě vnitřní nohy zůstaly celé v pouzdrech, ale je to o fous. Nakonec jsem to vzdal. Ne že bych nechtěl větší zdvih, ale pořídil jsem si nový kolo s jinou vidlí a Z 150 FR mi momentálně bohatě stačí.
TAkze ani vymena neg. pruzinek za kratsi by nepomohla, problem je v kratkych plunzrech ?
neco na tom bude – kdyz se prodavaj dva MX compy – 85 a 105, tak prece to nepude upravit i na 120 :) – jo…ale tech 120 bude docela zajimavych … se imho ta XC vidle musi dost kroutit…
Bych to nevidel tak tragicky. Treba Z5 2001 se taky delala na 130mm a letosni Wedge je v podstate to sami.
No to sice jo…ale to si bez jinych vnitrnosti neudelas…
chtelo by to delsi plunzry, nemas ? :-) A nebo je vybrat ze dvou vidlic MX comp ETA 120, to by taky slo, ale prilis drahe reseni
Sem myslel tu tuhost:) Tohle si totiz neudelas ani bez jinejch vnějškostí. Ty 130 maj jiny vnejsi nohy.
Vnejsi nebo vnitrni? Jak se vnejsi nohy lisi? O nicem nevim…
No u modelu ala 2001 se starym designem to poznas uplne lehce. Sahni si zespoda do vnejsich nohou. U 80/100mm tam strcis cely prst, ale u 130mm uz ne. Protoze maji delsi vnitrni nohy a nemely by se kam zasunout. U novych modelu by tenhle problem sice byt nemel, ale ty kratke vnitrni nohy bude mit taky.
Hmm…todle jsem nezkousel…ale to mi vcelku nevadi…dobry no…
Trochu jo. Odhaduju to tak na zkrácení o 5mm, protože při původní délce té pružinky cca 15mm tam něco musí zůstat aby ti vidle nemlátila zpět natvrdo.
Když se bavíte o zvýšení zdvihu, šla by taky snížit ze 105mm na 85? Model 03.
Neni nic lehciho. Kratsi pozitivni a delsi negativni pruzinu. Nebo jenom delsi negativni nebo staci 2cm podlozka (valecek plastu), pokud ti nebude vadit to predpeti.
Jak moc je složitá výměna pružin? Nikdy sem to nedělal. Kde je sehnat a kolik asi stojí? dík…