• sun7dots

Čau, s kámošema bysme chtěli ještě v září někam vyrazit na týdení poježdení. Dost lidí chválí jeseníky a my tam ještě nebyli. Nemáte někdo typ na trasy, ubytko cokoliv?) Jezdíme MTB XC (prostě jsme turisti:) takže čím míň silnice tím líp. Už jsem sice něco hledal vyhledáváním, ale nějak jsem nenašel co jsem hledal. Díky za tipy

0 0
    • 0702  

Kdy tam chcete jet?? Já se tady snažím už 5 dnů někoho navnadit a bez výsledku..

0 0
      • sun7dots  

Jeste to nevime presne ale mohlo by to vyjit na pristi tyden. Chceme se jeste zastavit zabajkovat kolem brna, tak treba od soboty do pondeli, utery a pak se nejak presunout do hor. A tam pobyt treba 4 – 5 dni.

Jinak vsem dekuju za odpovedi a tipy:]

0 0
    • Karaya  

No ja jedu s manzelkou na chatu v Bele pod Pradedem – vyjde to na 180,– za noc a je tam mista tak pro 12 lidi.. zatim jsme dva… Majitel by myslim privital vyssi vytizenost :-)

0 0
      • Karaya  

jeste jsem zapomnel dodat, ze samozrejme jedem na kola :-)

0 0
        • caprihardcore  

Jeseniky? Dobra volba. Jsem ze Šumperka, takže je mam tak trochu v oku a nohach. I muj starej Anlen by mohl vypravet. Spousta dobrejch tras a malo lidi, ceny v hospodach slusny (samozrejme kromě hrebenovejch chat). Bělá pod Pradedem je fakt skvely vychozi misto na jesenikybajkha­lydejs. Kromě okolí (Praded a hlavni hreben + Serak a Keprnik) bych doporucil sjet na jihovychod směrem na sedlo Skřítek, možná i trochu delsi vylet na zapad, na Kralicky Sneznik. Jinak se pripravte na spoustu nekomercni horske zabavy a podivane (nejni to tak proflakly v krkonosich). Preju stastny chvile tady u nas a hlavne dobry pocaaasko PSKO: Especially vam musim doporucit vejlet na hlavni hreben (klidne i pesky, pac na bajkach se tam nesmi(ale kdyz si das bacha tak te chytit nemusej, ses totiz na kole a zeleni vetsinou chodej s vysilackama, ale pesky, takze muzete zazit i paradni horskou adrenaline-honicku :-)))…to je ma nejoblibenejsi cast hor.

0 0
          • 0702  

Pořád ale nevím termín ???

0 0
            • Lister  

Už se to tu rozebíralo. Zkuste zkouknout tohle: http:///www.bike-forum.cz/forum/fo­rum.php?top_id=­66242&id=68257&star­t=0&max_id=68257&b=1#un­read

0 0
              • 0702  

za prvé tam fakt nic nevidím a za 2. otázka, jestli je dobrý výchozí bod ve Vernířovicích ???

0 0
                • pete  

Vernířovic osobně bych se vůbec nebál, jen nebudeš v tom pravém centru Jeseníků a pár KM ujedeš navíc ( do Koutů je to např. do 10km :). Pokud jsi zvyklý používat mapu a nedržet se jen značených cest, máš možnost volby několika směrů ( Skřítek a okolí, Dlouhé stráně, Loučná, Kouty, Losiny a okolí). Je to sice všude do kopce, ale okolí je ještě celkem neporušený a fakt pěkný. A navíc pokud nevyhledáváš rušná místa, tak v tuto dobu tam bude naprostý klid. Až mrtvo bych řek, ale min. jedna hospa by měla fungovat.

0 0
                • paww  

Myslím že Vernířovice jsou super volba. Absolutní klid až mrtvo, je to konec světa. Hospody tam kdysi fungovali dvě, možnosti na ubytování tam taky byly celkem bez problémů. Každý výjezd sice začneš do kopce, ale o to líp se ti bude vracet. Jinak dobrý výjezdy jsou směr Mravenečník, Skřítek atd. Skvělá příroda.

0 0
                  • 0702  

Dá se jet po TZ, myslím tím ze Skřítku např. po zelené Pec, Břidl. hora na Ovčárnu –

1. je to jetelný ?
                    2. nebudou mě náhánět kvaziochranci přírody
                    3. kamoš jede sice na odpruženým ale přece jen TREK. kole – má to pro něj význam ?
                    0 0
                    • paww  

teď přesně nevím, musel bych se kouknout do mapy. Určitě je jetelný i pro treka trasa Vernýřovice – Dlouhý stráně – Loučná a vím že jsem tam někudy po TZ sjel i na Skřítek, ale jestli to byla červená nebo zelená to fakt z hlavy nevím. S ochráncema jsem problém neměl. Co se týká těch tras, určitě se nemusíš bát že nebude kde jezdit a skoro pořád jde zvolit nějakou náhradní variantu.

0 0
                    • pete  
                      1. Jetelný to je z druhý strany, kdy nastoupáš pozvolněji, od Skřítku bych to ale nedával.

2)Je to hřebenovka a na 99% zákaz bikování ( tuším, že už spadá pod NPR kde je zákaz docela striktní). Nevím ale jistě, jezdím to preventivně jen na běžkách n. pešo. Toto vcelku respektuju, protože pořád je dost cest, kudy se dá projet – jen to není hřeben.

1. No nevím, nevím – konkrétně teda Skřítek – Ovčárna.
                      0 0
                      • 0702  

Tak jsem objednal nocelhy – 3 kusy od 9.9. do neděle 12.9. v penzionu „U čarodějky“. Věk. složení 40+40+17 a jak jsem mluvil s panem vedoucím, myslím si, že to na kole má určitě projeté, protože se ptal jestli přijedeme s kolama a hned mě říkal kam, kolik km a kudy se dá jet mimo asfalt. Takže můžete se přidat.. Jen jsem mu slíbil, že na zač. přísl.týdne brnknu podle počasí. Přece jen 3 dny tvrdnout někde na dešti nemusím.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.