• Vladimír

Chci letos ve čtyřech dnech přejet Jeseníky a Orlické hory. Start někde kolem Rymařova. Poradíte nějaké hezké trasy. Jezdím na biku a nebojím se těžkého terénu. Už mám zhruba nějakou představu, ale vůbec jsem nepočítal s tím, že jsou v Jeseníkách nějaké zakázané cesty.

0 0
    • 0702  

Za 4 dny ? Orličky z Rokytnice přes hl. hřeben bez problému za den, ale Jeseníky z Rýmařova, počítám tak Praděd, ČH sedlo, Ramzová ale oklikou, aby ses nedostal na hl.hřeben vedoucí na šerák – ten můžeš zdolat od Cimbury – 8 km a hodně převýšení – někde to mám na PC, Paprsek, St.město, Kr.Sněžník – to bude výživa !!!

0 0
      • Vladimír  

delam Praded na otocku z Blanska za jeden den, 282 km, tak snad zvladnu i ty cesty po vrcholcich. Chtel jsem jet hlavne hrebenovky, ale vse je to zavrene. Podle me na tom kole tam nemuzu nic znicit, jsou tam nejake kontroly?

0 0
        • Ivann  

Hrebenovky v Jesenikach nemam moc projete (je tam urcite zakaz), ale pravidelne jezdime hranicni hrebenovku ze Smrku na Kralicky Sneznik. Neni tam znacka (misty jen polska), jede se porad podel hranice. Teren je prijemne technicky – kameny, koreny, raselina – jeden z nejlepsich trailu jake znam.

0 0
          • hajnej  

da

0 0
          • Vladimír  

to jsi jel po polske strane po te zelene znacce? Nezacina na Smrku, ale az kus dal, jak jsi se na ni dostal ze Smrku?

0 0
            • Ivann  

Jezdime to primo po hrebenovce ze Smrku po stezce kolem hranicnich kamenu (neznacena stezka). Zelena (polska) znacka se objevi az o dost pozdeji a pak se po ni jede az pod vyjezd na Kralicak. Dulezite je vcas tuto zelenou znacku opustit – v miste, kde je polsky rozcestnik s udajem, ze po zelene je to na Kralicak neco pres hodinu, je treba sjet na ceskou cervenou (cca 50–100 m do vnitrozemi) a po ni pak jet nahoru.

0 0
              • Vladimír  

diky ti za odpoved. Znas i sjezd z Kr. Snezniku smerem na Kraliky, jestli je lepsi jet po zelene (polska strana) nebo po cervene?

0 0
                • Ivann  

Ne, dal uz to neznam – koncime vzdy na Kralickem Snezniku a pak se vracime zpet uz po ceske cervene na Paprsek (prvni pivko za cely den) a pak sjezd do Ostruzne.

0 0
                  • Vladimír  

tak jsem to jel ted v pondeli po te hrebenovce, napojil jsem se jeden km pred Paprskem a vydrzel jsem to jen do Kladskeho sedla. Cesticka uzka, misty se nedalo vubec projet, samy koren, zadny zazitek z jizdy, dost velke utrpeni. Mel jsem na zadech 8 kilovy batoh, tak to me mozna take limitovalo. Z Kladskeho sedla jsem sjel na cervenou a tam uz to byla parada, az na posledni km, kdy to vede po kamenech. Dolu jsem sjizdel po polske strane, k polske chate, potom pres hranice a po neznacene ceste az dolu, sjezd to byl dobry, ale asi casove narocnejsi nez kdybych jel z hrebene rovnou po cervene. Jinak ja jsem si tam zadneho zakazu na te cervene nevsimnul.

0 0
                    • Ivann  

No vidis, a ja zas na ten usek do Kladskeho sedla nedam dopustit a vzdycky kdyz uz sjedeme do sedla me mrzi, ze ta hezci cast hrebene skoncila.

0 0
                • stanley  

Z Králičáku je po červené zákaz a to samé po žluté dolů směr Vilemíma. Kdo se ale nebojí nesmí do lesa. Ale je to přírodní rezervace tak si to šetřeme. Ty zákazy tam jsou od loňskýho pozdního léta. A je to práce nejspíše turistické loby.

0 0
                  • Vladimír  

myslim si, ze tezbou dreva se v lese nadela vice bordelu nez horskym kolem. Takoveto zakazy z Alp neznam

0 0
      • defenger  

S partou se taky chystám na hřebenový přejezd Orlických hor, s prohlídkou pevností… Tak si popřejme zdravé přežití…

0 0
    • Vladimír  

v pátek vyrážím, tak snad bude hlavne pocasi ok. skoda, ze zde nebylo vice reakci.

0 0
      • dudek35  

Jo,je tam všude pěkně..Ale trasy jsou často špatně značený a v mapách 1:75 000 je méně odboček než v realu:o( Takže jsme nechtěně vynechali některé zajímavosti a každý den najeli tak o 25–30km více.

0 0
    • pened  

Jeli jsme z Rymarova na Skritek a pres Alfredku na Dlouhe Strane a potom dolu do Koutu. Cele to jelo po zpevnenych sotolinach, zadne zakazy, nenarocny teren, spise pocitej vyskove metry, hlavne na Dlouhe Strane.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.