Ahoj, chtela bych si poridit kotoucovky na svoje kolecko a chtela bych se timto zeptat, jaky rafek, naboj, draty byste mi doporucili? Mam jen jednu holcici podminku – rada bych cerne provedeni:-) P.S. Uvazuju o hydraul Hayes XC 6´
Ahoj, chtela bych si poridit kotoucovky na svoje kolecko a chtela bych se timto zeptat, jaky rafek, naboj, draty byste mi doporucili? Mam jen jednu holcici podminku – rada bych cerne provedeni:-) P.S. Uvazuju o hydraul Hayes XC 6´
Černé ? jedině DTswiss nába, dráty DT Competition, niple, ráfek buď DT nebo Mavic X717 Teď ještě za kolik ? (nába Onyx nebo Hugi)
jak tak koukam na koloshop tak Hugi je na me moc drahy, ale Onyx vypada dobre..
Tak, kdyz uz das skoro 20 tisic jen za brzdy (HFX-Mag+ XC 6"), tak by ses mohla trochu rozsoupnout a nesetrit na nabojich.
ráfky: Vuelta Airlines
Alex DM 24 Sunrims Remerx Grandrock
Dráty DT Hvězdonice Mach
náboje: DT Author Point Woodman Conponents
Vše v černé, pro dokonalý image doporučuju červeně eloxované duralové niple.
pane jo.. cerveny niple.. to jsem jeste na zadnym biku nevydela.. vypada to dobre? :-)
super, evokuje to trochu „retro syl“ (v počátkách bajkyyngu kdo neměl elox jako by nebyl :-))
Červené niple v kombinaci s černou na kolech a pak nějaký drobný doplněk ve stejné červené na biku jinde (zamykání vidle, hlavovka, objímka sedlovky, atp.) vypadá móóóc dobře ;-)
Zrovna jsem tohle rozhodnuti udelal takto: DT Onyx, nezeslabovane 2mm draty, na rafku jsem setril: Alex TD17. Lacinej, prej snese tuhej vyplet a nemel by byt o moc tezsi nez X717.
Ja o tedle HAYESech taky uvazoval, ale nakonec sem se rozhod pro hydro DEORE M525. cana 3000kc Sou taky cerny. Jsou pro manitou, ale v baleni je i adapter pro IS 2000. Spokojenost maximalni. v recenzich je o nich celkem dlouhej clanek.
V nekterych vecech nemam porad jasno… kdyz mam RockShox DukeXC tak pujdou mi ty Hayes na ni v poho nebo budu potrebovat nejakej adapter .. ?? a co uchceni kotouce na ten DT Onyx?
tusim ze Hayes dele postmount a RS je IS, takze je nutny adapter. Onyx ma uchyceni pomoci 6ti imbusu – vsechno OK, krome novyh hyder Shimano. Ale mozna bude i verze Onyxu i pro ne.
Onyx je na 6 šroubů.
Sem se nejak zamotala.. myslite ze ty Hayes HFX9 XC jsou dobra volba? ja sem zatim jezdila jen na véckách a v tomhle se mov nevyznam.. mate typ na nejaky jiny za srovnatelnou cenu?
AVID mechanika CPS, hydraulika bude mít o něco snadnější chod, brzdit budou obdobně.
Asi jo. Chvili jsem na jednech jel a nebrzdili, jiny na jinym kole byly zase vpoho. Prej nektery kusy brzdej a nektery ne, udajne samostatne prodavany jsou lepsi nez dodavany OEM. Cert vi, treba bejvaj jenom blbe serizeny. Ja jsem se placnul pres kapsu a sel do Hope Mono, ale jsou dost drazsi. BTW, pokud planujes vetsi sjezdy tak zauvazuj o 180mm kotouci.
Nebo na nej klidne zapomen. 180mm Hayes nedela :)
ano sice nedela, ale mohls doplnit, ty srandisto :), ze ty velikosti udava v palcich (6", 8" ap.), takhle ty lidi vic popletes nez jim poradis :)
6", 8" ap… né a podobně. Hayes dělá jen 160 nebo 200!. Žádný 140 ,165 ,180 ,185 atd…vžechno je pak pře neoriginální reduce a kotouče ty musej bejt od někoho jiného než Hayes.
hmm, tak to jsem nevedel… ale ja toho o Hayesech moc nevim :) Ale myslel jsem si, ze bude delat i ekvivalent ke 180/185ce… Vzdyt 160 mnohdy nestaci a 200 je uz zase moc.
Brzdne sily neni nikdy dost :)
no, to jo, ale rikej to svy vidlici :)
I vidle se ráda bude kroutit brzdou než o strom? :o)
Já bych volil jako hydry Hope Mini (ty jdou ke zlaté) nebo Avid Juicy (ty mají na sobě červenou „bižuterii“). A oboje brzdí samozřejmě výborně – pro XC, maraton, náročnou turistiku
Řešil jsem obdobný problém a vyřešil jsem ho následovně: Zadek o rok dříve ekonomicky: nába Author, dráty 2mm + obyč niple, Mavic 221 Předek na váhu: nába Author, dráty 2–18–2 + Al niple, DT Swiss Disk Mezi levné ráfky patří Alexy.
Na Bikestore nabízejí zapletená kola DISC II: DT Onyx Disc + DT Competition + Mavic X 317. V černé !!!
To firefly: to je tvoje šance :-)
A co nába od RB Design www.rbdesign.sk/sk_index.htm. osobne mam Reactory. Krasne kousky.
Bud jednu takovou nabu nebo deset horskych kol ze supermarketu. Neextremisti mohou volit i neco mezi :) Myslim, ze to nebude ta prava cenova hladina pro tuhle uzivatelku.
jojo, neco podobnyho sem resil zustal mi skareb, nikdo(az na jednu vyjimku) ho nechtel koupit, taxem ho dal samicce na kolo(misto rst). byl jen na kotouce
rafek TD-16 DISC ALEX RIMS 26"-32-gal.-černý naboj predni Author ACO-H03-F/32 draty (myslim Ritchey, bohuzel stribrny, 4kc/kus) 2–1.5mm, 260mm a 263mm + Al niple brzda hayes HFX9
cele asi za 5k3 z eshopu s leguanem :-) draty i s kotoucema f pohode, brzdi, nekrouti se… co byste chteli od 60 kilo
jo, ty cerveny niple na cernejch rafcich sou fak docela pjekny(kamos tak ma)