Asi by se to dalo nejit ruzne po internetu, ale na B-F se pohybuje rada lidi, kteri taky hledali nebo hledaji ruzne veci … Nevite, jestli nekdo vyrabi fully nebo softtaily z CrMo (nebo podobne) oceli? Vrele diky za pomoc !
Asi by se to dalo nejit ruzne po internetu, ale na B-F se pohybuje rada lidi, kteri taky hledali nebo hledaji ruzne veci … Nevite, jestli nekdo vyrabi fully nebo softtaily z CrMo (nebo podobne) oceli? Vrele diky za pomoc !
Mam takovej dojem. že KHS
softtail crmo urcite dela khs, full nevim
KHS – hlavní rámový trojúhelník je Al, ocelová je pouze zadní stavba. Komplet ocelové byly starší modely.
Dnes pokud vím už CrMo rámy nedělá nikdo. Pouze Rocky Mountain „Blizzard“ a tušim a ještě jeden model, jinak už nikdo. Ocel byla násilím zatracena, a stažena z výroby pro její příliš skvělé vlastnosi nevyhovující bastardům z velkých koncernů.
Author ma jeden Cr-Mo ram , – EXE
Přidej kámo!
A co MARIN
bohuzel ne fulla a ani softail
Blizzard je v nabídce už jen jako hardtail
zato ho drzi doted.
Dudák, Sekim, Benest, F.Mrázek…
Dík, tihle sice s CrMo dělají, ale vyrábí samé těžkotonážní nářadí. Na lidské ježdění to moc použitelné není. Doprčic, to vopravdu hliníkáři a sklenáři převálcovali za 5 let celý trh ?
Sfinx ti postavi MTB ram v podstate s nejvyssi „oceli“ Columbus Foco a ma 1.5kg. Coz nelze povazovat za tezkotonazni… Vse za 17k.
No, ale ne fulla nebo softtaila … to by museli dělat jako unikát.
…No jasně , že jich znám taky mraky! třebáá BlacHorse (,že Pádlisto :) a nebó da bomb, Sfinx. Jenže já měl namysli MTB obecně , ne specializované disciplíny jako 4X, DH, prostě žádný větší výrobce dnes nemá v nabídce jediný CrMo. A když tak je to vyjímka.
No, právě TAKOVOU vyjímku se snažím najít …
…řikám nenajdeš…jedině ten author sector (no nic moc, a stejně je výrobcem udáván jiný matroš než CrMo, tak nevim) a ten Blizzard, ten je hodně slušnej , ale ta cena…
Je to cr-mo, ale nějakej spešl.Jim ty rámy dělá ritchey.Podívej se na jeho stránky a ten design je skoro úplně stejnej(až na ten nápis RitcheyxAuthor)
No jo, jenomze Sector 04 uz tusim nema s Ritcheym nic spolecnyho.
Ja myslim že jo, se koukni na ten popis:Natrium, nebo nějak tak, to sem viděl jenom u ritcheyho a navíc ten design k tomu hodně svádí, ale to že já si to myslim, neznamená, že je to pravda.
Nevím jak letošní, ale Sector 2002 byl postavenej na Cr-Mo rámu Ritchey.
Jo to jo, ale podle me uz ne 04. Navic mi prijde novej model dost chudej.
Souhlas…je to naky predrazeny…(porovnavam s nabidkou kol 04 na trhu…)
Že by jediné trvanlivé rámy (softtail) na trhu zůstaly z Ti (HC 1.2) ?
neshanis neco starsiho? ja tedkom budu prodavat Marina
Nene, hledám nový kousek do stáje :-), a to takový, který mi vydrží pár let na maratonské ježdění. Staršího mám HotRocka, kterého jsem morálně odepsal před 4lety. Občas ho trochu potrápím sjezdovým stylem – a on potvora pořád drží, vakly vzadu nemá. Ale do kopce je trošku těžký :-( maraton by se na něm jet moc nedal.
Uz jsem to tady milionkrat psal, tak me prosimvas nekamenujte, ale ja mam jeste doma KHS comp softail v dobrym stavu. Prodavam ho kvuli tomu, ze jsem koupil TEAM ST, libila se mi bila barvicka a starej ram byl uz okoukanej:-) Je to velikost 19, komplet cr-mo True Temper, peknej design. Jestli chces napis na scret@seznam.cz Poslu ti fotku a good price.
BMW(brooklyn machine works) robi len crmo fully…
myslim, ze za oceanom nemas problem zohnat nejaky crmo XC full… ale tu asi nie, je tu malo garazoviek:-)
Aj ja by som raz chcel jazdit na poriadnom ocelaci. Najlepsie Ritchey…
ja som na tom nejazdil… ale skusit by som to skusil, BMW ma najlepsi system pruzenia, aky na biku je, cize to moze byt fajn…
Zkus Frantu Mrazka, ve vysledku to nebude zas tak tezke :)
To bmw je teda dílo … Funkčně to bude asi vymakané, ale na údržbu bych to nechtěl. Ale dík, alespoň něco.
Jo po tom ritcheym sem taky koukal (silniční)Psla se dovozci (vokolek) o nějaký info a jestli by to sehnali, ale vůbec se neozvali.
Vokolek zasadne neodpovida, asi ma zajem pouze o prodejce a ne o jednotlivce…
Co ja sem slysel od sveho prodejce, tak i na prodejce dost dlabe. Zrejme maly prodejce.
To je ovšem potom jeho velký mínus, pač se připravý o kšefty
Znáš to od Cimrmana – Měl hospodu, ale nakonec ji zavřel, protože mu vadilo, že mu do ní chodí lidi…
Říká Ti něco značka Nöll?Jsou to asi Němci a ti by měli všechny kola dělat z Cr-Mo.Zkus to vomrknout.