Zdravím! Chci si koupit ráfky od mavicu, ale nevím jaké dráty použít do výpletu. Jde mi hlavně o dlouhou výdrž než hmotnost. P.S. nedělá náhodou někdo reflexní dráty?
Předem díky za rady a náměty!
Black
Zdravím! Chci si koupit ráfky od mavicu, ale nevím jaké dráty použít do výpletu. Jde mi hlavně o dlouhou výdrž než hmotnost. P.S. nedělá náhodou někdo reflexní dráty?
Předem díky za rady a náměty!
Black
Dt Swiss:)
Jojo, DT Swiss. Podivej se na jijich web, delají toho v drátech víc.
Sapim.:)
DT Swiss 2,0/1,8…
Vyplet jsem nový ráfky Sapimama, zeslabovanejma.
DT Swiss, 2.0 stred stencovany na 1.5 Su tym padom lahsie, ale su kovane, takze su dokonca pevnejsie v tahu ako bezne 2.0 Cena je myslim prijatelna. PS: Spice sa aj tak trhaju v mieste zahnutia pri naboji, maximalne sa este tak vytrhne zavit, co je ale skor niplovy problem.
1,5 je prave moc. Mozno tak dopredu. Ale dozadu urcite 1,8micky. Aj ked full to mozno zvladne. Kolesa by mali byt stabilne.
Hmm, zalezi od tvrdosti vypletu, ono to tie spice zvladnu. Uz mi to vravelo viacero ludi. Na bikestore aj uvadzaju silu kolko vydrzi v tahu.
Pevnost mají možná srovnatelnou, ale nemají životnost a víc pruží (tj. na předním kole jepoznáš v zatáčkách na šutrech :-). Časem (tak 2 roky) se natáhnou a pak praskají. Lidi co na nich jezdí je nechávají každý rok vystříhat a přeplést. Dostatečnou životnost (i pevnost) a hlavně tuhost mají (kulaté) až 2–1.8–2.
No, tak se necham tedy prekvapit …
Par rokov som ich jazdil, ale kola sa mi zdali dost nestabilne a meranim som zistil, ze sa natahuju. Teraz mam 2/1,8.
Moje zkušenost.
Nemas pravdu s tou vetsi pevnosti. Aspon podle vela kde to testovali mely nezeslabovane 2mm draty vetsi pevnost v tahu nez zeslabovane. Zajimave jeste bylo ze nezeslabovane draty praskaly u hlavicky a zeslabovane v miste zeslabeni.
Mne to nerikej, rekni to tem v www.bikestore.cz
DT SWISS 85,00 Kč Materiál: Titanium Metal Matrix Composite „Beta C“ Průměr: 2.0mm Pevnost v tahu: 1000–1100 N/mm2
DT SWISS 14,00 Kč Kováním za studena zůžený drát Materiál: X12 CrNi 18/10, 1.4301 Průměr: 2.0–1.5–2.0mm Pevnost v tahu: 1000–1100 N/mm2, střední část až 1300 N/mm2
DT SWISS 6,00 Kč Materiál: X12 CrNi 18/10, 1.4301 Průměr: 1.8mm (pouze stříbrný) / 2.0mm (stříbrný i černý) Pevnost v tahu: 1000–1100 N/mm2
Ta pevnost v tahu, je pevnost materiálu, ne drátu. Zužovaný drát má schopnost trochu pružit v zužované části při nárazu a tak mohou vydržet víc než nezužované.
Ale material je porad stejny, proc tedy pisou vetsi pevnost ?
pevnost to vetsi asi ma,ale v tahu!u ztencovanych dratu jde hlavne o ohyb,ne?uz je to par let co jsem pryc ze strojarny,ale o tomhle jsem presvedceny.
Hmm, tak je poradne dotahnout at se neohybaji :)
Nevim kolik vazis, ale ja mam 75 kg a mam lehoucke rafky 517 zapleteny do dratu SAPIM 2–1.8–2, klasicke niple, jezdim to z kotoucem a vyplet porad drzi (zadni kolem 10tkm, predni 4tkm).
Máme rádi zvířata!