Zdravim…procetl jsem snad vsechny thready tady,ale porad tapu,jaky ram si mam koupit…Abych to upresnil,merim 193cm,vaha cca 90kg,chci to osadit tim co mam: MXC 105 bez ETA,jako brzdy zatim pouziji XT V-Brake,v pripade ze ustetrim na ramu,tak bych koupil kotoucove brzdy (nebo v pripade,ze na ramu nebudou navarky na V Brake). Chci na tom jezdit i po silnicich,max 50km trasa,nekdy i zavod jako hobik, ale spise bych ho chtel na lesni jizdu cestou necestou,semtam skok (pod timto si predstavuju FR-rychlejsi jizda lesem,pres vsechno co se mi postavi do cesty)… Obuti planuji na 2,1–2,3.
Rozhoduji se mezi RB Monster HT,ktere je zajimave svoji cenou,ale zarazi me delka hlavove trubky u velikosti L,ktera je 168mm,ale chystam se tam napsat,jestli to neni chyba.
http://www.creativedreams.cz/…ster_ht1.jpg
Taky jsem nasel Kona, o kterem je napsano: Díky častým podnětům v bike magazínech i na různých akcích, přichází KONA nyní s koly která něco vydrží. Nejste jen tak nějaké tintítko? Potřebujete bike, který nějaké to kilo unese? Nebo si chcete zaskákat i během delší vyjížďky? Pak je tu Clydesdale… Pevný, odolný rám vycházející z freeridových kol s geometrií XC biků! Když KONA staví specifická kola pro jezdce se specifickými požadavky, pak již není důvod pro nářky…
Nevim jestli tomu verit,je to tento ram:
No a pak me laka Chameleon od SantaCruz,ale ta cena mi pripada dost premrstena a zda se mi,ze by to na tom ramu bylo vylozene trapeni…
Jde mi o to,jestli nekdo ma tyto ramy,jake ma proporce a jestli je spokojenej s nim…Diky vsem
PS: Ja momentalne jezdim na (NESMAT SE MI PROSIM :)) ) na Amulet Pro-Team,takze myslim ze vsechny ramy budou v mem pripade krokem kupredu…:)