potrebuju nejake plaste levne dobre predni i zadni tak mi lidi poradte a hlavne pohodlne
potrebuju nejake plaste levne dobre predni i zadni tak mi lidi poradte a hlavne pohodlne
ritchey Z-MAX,par za 700,–
jen to néééé vždyt na mokru to vůbec nedrží, chceš ho zabít???
to zalezi na tom co na mokru delas.ja sem treba na mokru opatrnej,to to potom drzi,vis? a zabit asi ne,necham to na nem. jinak jestli chces tvrdit ze to neni dost dobrej a oblibenej plast,tak to bulikuj nekomu jinymu.
Jezdil sem ho vzadu asi 3kkm a v naprosto v poho. Do predu bych ho ale nedaval.
Point big foot 2.6" nebo rovnou 3".. Jeden cca 690,–.. Maxxis high roller 2.7".. 590,– kousek, myslim..
jestli si se nezblaznil.aby mu to taky proslo vidlici.
No, neupresnil na co to chce.. XC ani silnicku neuznavam, takze cim sirsi tim lepsi :]
Ja bych doporucil Pythony. Ale tezko rict jestli je ta zakladni verze pro Tebe levna. Kazdopadne jsou to super gumy.
nejsou to super gumy, aspon pro me na turistiku v zadnem pripade ne.
Jasne kazdej mame jine zkusenosti. Ja mel s pythonama nejmin problemu ze vsech plastu co jsem vyzkousel a tak na ne nedam dopustit.
Jaka se da pouzit nejvetsi sirka plaste? Myslim tim na normalni pohodove jezdeni, no mozna nejakej ten marathon 2× 3× do roka? A presuny z mesta do terenu po asfaltu. Aby to nefungovalo jako moc velka brzda. Dik
Tak 2.1" ale mnohem vic zalezi na vzorku. Kazdopadne vic jak 2.1" uz muze znamenat problem s pruchodnosti plaste zadni stavbou, nebo nemusi jit sundat kola v nahustenem stavu pres Vecka.
Doporucuju WTB NanoRaptor 2.1 – jsou vysoky, vyborne tlumi a dobrej vzorek.. A nahusteny pres Vecka neprojdou :-)
Nanoraptor je fakt extremni 2.1" taky jsem ho mel. Me pres Vecka prosel kdyz jsem zabral :)
přesně mám vepředu 1.9 a zadek je obutej na 2.1 pláště
jak rika Daf. A velkoobjemovy plast muze nekdy delat problemy i vpredu, pokud je tam blatnik na sloupku vidle. Kdyz jde vidla pri velkem nazazu skoro k dolni uvrati, tak vzorek plaste muze drit o to upevneni blatniku. No ale jak jsem si vsiml, vetsine XC cyklistu to problem delat nemuze, maji vidlu nastavenou tak, ze vyuziva tak jen 50% zdvihu a nekdy i mene, coz je legracni. A krome toho XC cyklista by si na kolo nedal plast vetsi nez 1.9, aby mu to nahodou na asfaltu moc nevrnelo, v terenu to nejak uz odklouze, co uz, hlavni je ten asfalt, ze jo.
zapomnel jsem dodat se vzorkem
Pythona DOZADU bych doporučil (a nepřehuš?ovat), ale jeho provoz tě vyjde draho – to není guma, aby se sjela nahladko. Dobré (stálé) vlastnosti má tak 1500–2000km, pak se sjede ostrá část vzorku a je lepší ho vyhodit. Dá se na něm jezdit dobře všude, trošku horší je v záběru na velkém volném kamení a hodně hrubém štěrku. Občas se podaří proříznout bok, ale to je individuální záležitost jízdního stylu a techniky. Mě se to stalo jen jednou, celkem jsem jich sjel 6.
Vcelku souhlasim. Ja ho ale v klidu vozim i v predu. Ocenuji predevsim nizky a rychly vzorek. Ten totiz na asfaltu a vubec tvrdem povrchu v zatackach drzi a neplave a take lepe brzdi na rozdil od plastu s vyssim vzorkem. Na vlhku a mokru to uz plati v omezene mire. Ovsem v blate vubec nefunguji. Projet se s nim ale da vsechno ostatne jako s kazdym jinym plastem :))
V blátě s nimi nemám problém až na to, že se jich bláto dobře chytá (díky nízkému vzorku se bláto na ně nelepí) a prostě je nechce pustit a najednou mají velký valivý odpor. Ale vpředu opravdu jen na suchém asfaltu a čisté tvrdé cestě bez kamení a prachu.
no, tedka jsem ho zacal jezdit vepredu, zatim jen silnice. Takze v terenu pujdu na drnu? :-)
No, v zatáčkách dávej pozor a nejezdi moc na hranu, hlavně ve skupině.
Toz tos me vubec nepotesil, protoze pri me vysce a geometrii kola predek uplne nesedi a je „neposedny“ uz sam o sobe. Toz uvidim, :-). Doufam, ze si neustelu…
ale , snad neusteles, kdyz budes jezdit obezretneji, holt Python VEPREDU chce vice pozornosti
Ja som si kupil dva, dopredu aj dozadu, ale velmi rychlo som mal dva plaste dozadu, a kupoval som Conti explorer dopredu. Toz tak. Ale uz sa to tu preberalo. Ja mam zle skusenosti hlavne na prasnej a strkovej ceste. Vedenie je slabsie.
… a co takhle trochu víc informací o tom, co bys chtěl a na co bys to chtěl atd.
Sorry takze to upresnime 50%cesta 50%teren spis takova ta polni cesta atd.
no pokud nechceš jezdit v těžkým terénu a blátě, tak něco, co bude i na silnici dobře odvalovat, třeba ten python bude na tyhle účely výbornej
Tak na toto bych doporučil Hut… Cameleon 1.95 nebo hrubší WTB Velociraptor 2.1 dopředu a WTB Nanoraptora 2.0, Maxxis Larsen TT, H- Cameleon nebo semislick dozadu. Je to všechno do 400 Kč za kus. Je třeba zkusit, co bude vyhovovat
Tak to vidim na ty velociraptory na akcebike maji predni i zadni za600kc
uz zdrazili??? chm.. sem je kupoval v listopadu za 599,– abych mel co na zimu… gumy to sou pekny, ale zadnej zazrak se nekonal… na 2,1 sou docela ouzky, blatem se hned zanesou… ale jinak v pohode… ale uz se tesim az obuju zase maxxis calibos a kraken, osvedcena kombinace… po 6000km zkusenosti jen nejlepsi, bezdefektni, zadni bez vzorku ;-), jedou jako dasi uplne po vsem vcetne asfaltu, spickove hucej… podle me kandidat cislo jedna na univerzalni plaste pro sirokou bikerskou verčejnost..
jeste dodatek, ted na to koukam… obcas mam na monitoru rozbity pismenka a tech 600,– sem precetl jako 630,–… to nemela byt kousava poznamka ani pokus o vtip..
To nic:) Ale neco se tam precijen deje. Ta vidlice co si ji sleduju uz podrazila o 25%. To se mi zda celkem dost. Asi zjistili, ze se takhle uzivit neda.
Nemuzu si pomoct, ale ten zadni Maxxis je absolutne nevyresenej plast. Jednak uprednostnuje brzdeni pred hrabanim (protoze tam ma ty nabehy) a navic se rychle sjede az na ty nabehy a to pak ztrati svoji funkci. Predni Maxxis je dobrej, ale ted zkusim zase radsi WTB. Ve srovnani s Maxxisem vydrzi vic, ale zase mi prijde, ze je nachylnejsi k defektu.
taky sem se na to zezacatku tvaril vselijak, ale v praxi sem si nemoh stezovat… rozdil nebyl dokonce ani na blate… tam kde maxxis pripadne uz nejede je WTB totalne zaneseny a taky na prd… kdo chce grip, alt si da kinetica, ale at se nedivi ze pak na tvrdym „stoji“ jenom 20km/h a dre se jak kun… no ve finale je to otazka vkusu a techniky… kdyz se videl jezdit XC v 5cm blaticka na 1,5" semislickach, taky mi zustaval zbytek rozumu stat…
Taky jsem měl Kalibos (předek), dost dobře drží v terénu v rychlosti ty boční výstupky, solidně brzdí, blato – jel jsem stím Meridu předloni (dost blato)a nijak zváš? se to nezanášlo. Ty boky sice jo, ale v pohodě držely, když bylo potřeba. Na asfaltu je tochu pomalejší a se zvukovým doprovodem. Celkem rychle se mi ojela (na to že byla v předu) a jak zmiznou ty drobné drážky v těch větších kusech vzorku je, podle mě, čas na výměnu. Ty dobrý vlastnosti v terénu začnou dost ochabobat. Jinak je to taky dobrá volba, souhls s s Tebou – univerzální guma, ale je o trošku těžší.
Taky jsem měl Kalibos (předek), dost dobře drží v terénu v rychlosti ty boční výstupky, solidně brzdí, blato – jel jsem stím Meridu předloni (dost blato)a nijak zváš? se to nezanášlo. Ty boky sice jo, ale v pohodě držely, když bylo potřeba. Na asfaltu je tochu pomalejší a se zvukovým doprovodem. Celkem rychle se mi ojela (na to že byla v předu) a jak zmiznou ty drobné drážky v těch větších kusech vzorku je, podle mě, čas na výměnu. Ty dobrý vlastnosti v terénu začnou dost ochabobat. Jinak je to taky dobrá volba, souhls s s Tebou – univerzální guma, ale je o trošku těžší.
…nevím, proč se to vložilo 2×, sorry překlepy
Zajímal by mě Hutchinson – Cameleon (viz jeden příspěvek). Máš s ním zkušenosti? Měl jsi ho na předním kole? Jak se choval v bahně, šotolině?
podivej se na Continentaly, nejakej Explorer by mohl bejt pro tebe akorat, v zakladni dratovy verzi neco malo pres 400,–
Dopredu neco hrubsiho at ti to zataci – IRC Mythos 2,1 drat patka 350,– dozadu neco se vzorkem Pythona, ale levnejsi, nejakou Kendu nebo Maxise kolem 400,– a da se s tim jezdit na vsech povrsich, kdyz umis slapat plynule. Muj kamos odjel baheni Sudety 2001 na hladkych Michelinech… Asfalt nehodnotim, na to jsou silnicky. Rubeny bych nebral, koupil jsem 3 a 2 hazely jak svine.
Tak sem vzal ty velociraptory 2.1 drat uvidime co se z toho vyklube:)
ja jsem je vzal na zimu(na snih.byla to s nima velka sranda,fakt sem si to uzil),ted jsem prezul na nanoraptor 2.0 a jede to teda nejak lip(cim to asi bude:-)).no chtel sem rict ze sis vybral pekny traktory,jenom abyses pak nedivil ze ti jede nejak pomaleji:-)
No kdyz tak ta vemu jeste nejake jine a budu prezouvat jak trotlos
tak abych te nestrasil tak to se tyka silnice,ja ji zaziju docela hodne,jinak v terenu to jenom ocenis.
Ja mam Maxxis Mofo XC … neviem ale zdaju sa ok len uz maju niekolko defektov a su meke, nezosuchavaju sa az tak brutalne… mam ich este nechat alebo radsej menit ? mam ich 1 sezonu
no a uz mam i ty nanoraptory2,0 :)
dobra prace:-)
Mám je cca 4 měsíce. Na tvrdym povrchu jsou super, jezdím 40% po silnici a 60% v terénu. Prý hůř drží v zatáčkách na šotolince, ale neměl jsem možnost vyzkoušet. Uvidíme…
no ono nic neni uplne na vsecko
Jeste me neco napadlo De poznat rozdil mezi sirkou 2,0 a 2,1 konkretne u tech dvou typu???
ja tlakuju plaste na max takze rozdil v pohodli bych poznat asi moc nemel,ale precejenom neco poznat je.hlavne kdyz si to tak poskakuju pres obrubniky,koreny a tak tak ten nanoraptor neni pri dopadu tak jistej,jakoby se trosku zvejkal.kazdopadne mam oba ty plaste fakt rad a dal bych jim 5 hvezdicek.akorad je kazdy na neco jinyho.
jaky typy??? jen muzu konstatovat takovou nerovnici, ze maxxis calibos (a kraken) 1,95 > wtb velociraptor 2,1 > maxxis wormdrive 1,9 (semi) > maxxis mofo XC 1,95, kde > znamena je vetsi…
aha, to sem tu zase za vola… no dobre, naucim se cist, slibuju…
Popravde muze byt v realu nejsirsi nejaka z tech 1,95. Vyrobci holt asi zijou ve stredoveku a nepouzivaj normalizovane miry (meri kazdy jinym palcem). Ale jinak tvuj omluvny prispevek sedi. To je ale mozna namet pro admina – co udelat tree vetveni – v php mozna neco takovyho je, ne?
Jazdil este niekto Mofo XC ?
Mám je na zimu, na sněhu jsou fajn, celkem drží podhuštěný i na zmrzlým (sníh+led). Na ledě jenom hřebíky :-) Předtím jsem měl v zimě Panaracer smoke a dart a viděl bych to tak fifty fifty. P líp držely v točkách, Wtb se zas tak nezanáší…
Prave mi prisly ty velociraptory2,1 tak to du nasadit a uvidime jak to bude vypadat. Pak dam vedet:)
To je mas i s nozickama :-)
Nemusi aspon tolik slapat :-)
no vzhledem k tomu vzorku sou tam ty nozicky treba:) jo a jeste neco sou dokonce lehci nez 1,95kendy co sem tam mel
To nic neni. Nektere firmy umi udelat svoje 2,1" i uzsi nez 1,9" :)
jenomze ony sou sirsi vyssi a lehci(myslim ty WTBcka)
Nepamatujete si nekdo tu stranku, kde jsou napsany sirky plastu v mm?
myslis tohle ?: http://www.themudzone.com/…s/index.html