mam meridu big air pro 2002, je tam 80mm tlmic dnm ao-33rc s lockoutom, aky najvacsi tlmic by siel strcit do tohto ramu? s cim mate skusenosti?
mam meridu big air pro 2002, je tam 80mm tlmic dnm ao-33rc s lockoutom, aky najvacsi tlmic by siel strcit do tohto ramu? s cim mate skusenosti?
Hmm…tendle tlumic – co je tech 80mm??? Jaky je zdvih tlumice a jaka je jeho delka? Neni tech 80mm zdvih ramu? :)
k tomu tlmicu som nasiel ze sa niekde pise o 80, niekde o 90mm travely a dlzkach 165 a 190mm.
Je blbost, aby samotny tlumic mel pri delce 165 zdvih 80mm…mas tam i oka a tak…takze to neni mozne – takze 80mm je zdvih zadni stavby…tydle tlumice maj vetsinou okolo 40mm zdvihu…takze sezen stejnou roztec (nebo si pujc vetsi a zkus to…kdyz to nebude do niceho mlatit, tak se to da…ale nakopnes geometrii coz neni nekdy zrovna pozitivni…)…a zdvih jak rikal fousac…
je to blbost, mas pravdu, moze to byt odhadom tak 40–50mm, ked sa dostanem domov tak si to zmeriam, dik
No tlumice v delce 160mm maj zdvih obvykle cca 38mm…takze by to odpovidalo :)…tak se ozvi :)
Ja bych tam strcil naky DNM…asi osmicku se zamykanim a je to…
to je fakt divny 80mm tlumic.. ten ram ma 80mm zdvih a predpokladam ze 180mm je tlumic oko-oko.. pokud chces jinej, tak roztec oko-oko by mela zustat stejna, ale hodne tlumicu se dneska dela 185mm, coz by nevadilo.. no a pak si dej pozor na delku kroku samotneho tlumice… kdyz bude min nez soucasny, prijdes o zdvih, kdyz bude delsi, muze se ti zvysit zdvih, ale neprezen to, aby si nesel na doraz na hlavnim cepu..
u BigAir 2001 byla rozteč 185 mm. Chvíli jsem tam vozil DNM s roztečí 190 a bylo to v pohodě. Změna geometrie byla zanedbatelná. Větší rozdíl bych asi nedoporučoval. Stejně jsem si nakonec sehnal radši SIDa ve správné délce 185 mm.
Jen počkej, Zající!