Borci poradte odpruzeny ram pro holku cca 55kg. Na normalni nezavodni jezdeni, dulezita je spis spolehlivost a dobra funkce a rozumna cena nez vaha a znackova image. Nebo nabidnete, kdyby jste mel nekdo nejakou zajimavy bazarovy prodej.
Borci poradte odpruzeny ram pro holku cca 55kg. Na normalni nezavodni jezdeni, dulezita je spis spolehlivost a dobra funkce a rozumna cena nez vaha a znackova image. Nebo nabidnete, kdyby jste mel nekdo nejakou zajimavy bazarovy prodej.
mam pocit ze v bikeranchi maj jeste jednoho fireballa za cca 10k… a v supliku se mi vali pekna mekka pruzina.. ;)
S fullem zkusenost nemam, ale na vahu bych se zrovna teda zameril. Nechtel bych jako drobna divcina na pohodove vyjizdce tahat vice nez 13,5 kg…
No pokud zkušennost s fullem nemáš, tak nevíš o čem mluvíš. Nechtěj vidět mojí ženskou jak si to ráda uhání na mém XC fullu. A po 50km vyjížďce neskučí že jí všechno bolí. Ty 2–3 kila o který je HT lehčí jsou proti tomu slabou záplatou. To ti garantuji !!!
Proboha, proc rozdil 2–3 kila. Vzdyt samotnej prumernej ram vcetne tlumice vazi zhruba o 1kg vice nez HT. A pokud jako slusnou vahu kola pro holku beru do 12 kg, tak tech 13,5 je je jeste s rezervou. Nehadam se o pohodli, urcite nebude tak „umlacena“ jako na HT, ale tahat do kopcu tezke kolo, to bych opravdu nechtel ani jako chlap.
No myslel sem tim, ze vaha neni uplna priorita tj neni nutne honit kazdy gram. Nejezdi zadny trialy, takze prenaseni hrozi akorat po prijezdu domu a tam si myslim, ze uz nejake to kg navic vynese do par schodu, kort, kdyz ji budou bolet min zada … nebo aspon doufam :-)
Tak tak, vo tom vůůbec neštuduj. A nejen záda, ale i zadeček na který jsou ty naše polovičky tolik háklivé, prostě proto, že nejsou takový tvrdáci jak my… Ta moje když jí půjčím mého fulla s takovou radostí uhání, radost pohledět. Když jsem na ní ošklivej a musí ject na svém HT, který jsem jí koupil ještě dřív, než jsem měl já fulla, týden s ní pak nic není… Kupovat jí bike dnes, určitě to bude full !! něco citlivého, raději pružinový tlumič. Já sedlám 4čep mongoose wing, ale rám asi sehnat nejde. Je nádherně citlivej.
Prepakovany jednocep… na to bacha, nekteri jsou tu na to citlivy :))
Pádlisto pádlisto.. ty jseš kartáčovanej bambus (nepřepákovanej)
tedka je v poslednim velu inzerat na Specialized FSR 05 za nejakych 37 tisic, je to sice na veckach a specifikace tam neni uvedena, ale me osobne se to kolo libi
A co takhl Giant NRS 3, za 23000 dostaneš kolo na dobrém rámu, které se dá později doladit. Ta výbava by při slušném zacházení měla stačit i na několik tisíc ročně. Systém je to dobrý, vhodný i na sprotvní ježdění, jen je pravda, že se dá sehnat i větší žehlička.
Scott Genius Contessa. Nic lepšího pro ženskou jsem neviděl.