Jakou pouzivate hustilku pro vzduchovou odpruzenou vidlici? Objednal jsem si Mx Comp air a premyslim nad hustilkou. Zatim jsem na netu nasel Manitou za ± 950 kc a authora za 850
Jakou pouzivate hustilku pro vzduchovou odpruzenou vidlici? Objednal jsem si Mx Comp air a premyslim nad hustilkou. Zatim jsem na netu nasel Manitou za ± 950 kc a authora za 850
Moc ti neporadím, jen zkušennost, jakoukoliv jsem měl pumpičku od authora, vždycky se mi brzy posrala… Poučení ??
koupit si ji znova? ;) nebo bbb za 835 na bikezone
Tou BBB jsi myslel Airshock? Bude tahle pumpa chodit v poho s vidli Rockshock Recon?
Mám tuhle www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… a ne Recona je dobrá…
mám Authora a chodí. Vždy? na tý pumpičce se nemá skoro co ******!!!
mam uz druhyho authora a vzdy naprosta spokojenost
Ta pumpicka od authora je uplne stejna jako pumpicka od Rock Shox, Manitou a jine. Nejspis je vyrabi stejna fyrma, ale ceny jsou uz podle znacek :)
Jeste dodam ze mam tu od Authora asi 4 roky a neni s ni vubec zadny problem. Ona stejne tu pumpicku pouzijes tak 2× za mesic a to jem kdyz se chystas menit nastaveni kola podle terenu. Ty vidlice totiz vubec neuchazej.
Možná na vidle. Ale obecně mi u všech začne podcházet píst. A? ho mazu čím chci. Je tam takový debilní O kroužek, kterej se tam přesejpá a funguje jako klapka. Bohužel už 2× tak 10 nafouknutí… A ke všemu účet vždy někam zašantročím… PS: takže budu shánět za tento rok už 3 pumpičku, jakou ? (mini pumpičku do batůžku ) ??
Nemáte někdo zkušenosti s pumpičkou vela. Má mít nějaký jinou koncovku, které má zabraňovat úniku vzduchu při vyšroubování.
Ty pumpy jsou všechny stejný. Je to jedno. A únik – to je přece jedno. Je furt stejnej.
Ja mam asi cca 10 let starou pumpicku Velo,je k ni nadstavec na autoventilek a tim pumpuju i MXC a jde to v pohode…jen jeste manometr…:))
Ja mam asi cca 10 let starou pumpicku Velo,je k ni nadstavec na autoventilek a tim pumpuju i MXC a jde to v pohode…jen jeste manometr…:))
Tu bude asi Marzoška. Já potřebuju nafoukat přes 150 psíků a s klasickou pumpou by to asi nešlo.
Toto jsem taky zkousel, napumpovat to jeste slo, ale jak potom zmerit ten tlak ? Kdyz jsem pouzil normalni manometr na auto, tak me vetsina vzduchu zase utekla.
Otázka je jestli je nutny znat presne tlak uvnitr. Ja vzdycky foukam ne podle tlaku ale podle pocitu z vidle. A o ten by nam melo jit predevsim ne?
No to jo, ale pro dobrý pocit se snažím mít obě nohy u mé Marzocchi nafoukaný přibližně stejně. Mám asi gramlavý prsty, ale často se mi při vyšroubování podaří odpustit pomalu všechno co jsem dovnitř nafecoval.
Nojo. Neuvedomil jsem si, ze foukam jenom jednu nohu(MXCompETA) :))
chroma vidlice :)
souhlas s Markem, foukám pocitově. Aby bylo v obou nohách zhruba stejně, tak počítám, kolikrát fouknu, o moc se splést nemůžu. S vyšším tlakem žádný problém, jen když chci nižší tlak, tak nejdřív úplně vypustím a pak znovu nafoukám. Jo, jinak obyč stará pumpička s motocyklovým ventilkem, jen jsem z něj vyoperoval takový čudl, aby neutíkal při vyšroubování vzduch.
Videl jsem neco od Zefalu, co tomu brani. Ale stoji 2× tolik :) Btw, ja mam klasiku do 100psi na Marzocchi, a sralo me to kvuli tlumici, ale vyresil jsem to. Rozebral jsem hlavu, pod tu gumu jsem dal malinkej o-krouzek (koupeno v obchode, kde se prodavaji ruzne vodne zalezitosti – vodni baterie, tesneni a tak) a je klid.
Nevim na jaky tlaky budes foukat – mam manomentr do 300 psi a na hodnotach 30 psi je to asi dost nepresny. Pridam se otazkou: je nejaka pumpa s manometrem, ktera umi presne nizky tlaky 30 psi (Marcoska) i vysoky 150 psi (negativka, zadni Foxik)? A treba si ni nafoukat i dusi ;-)
Mam pumpu Beto a pohoda.
Ty manomentry do vysokejch hodnot jsou fakt naprd, mam pumpu Kelly's a je to stejny,jak author Na Marzotcchi doporucju pumpu s manometrem, ktery presne ukazuje nizky tlaky, jinak presne nepoznas kolik tam mas.
Na RS Sida som mal pumpicku v cene. Vraj to tak je aj u Manitoua, ale isty si nie som…
mam WRENCHFORCE uz asi 4 roky a no problemo. stoji stejne jako vetsina ostatnich (cca 800 – 900 kc)
mám artura už 4 roky a v pohodě
Ja mam pumpu author a vidlicu taku istu ako ty. Pumpa je dobra ale manometer je uplne na prd lebo su tam velke hodnoty. Keby bol presnejsi manometer.
Mam snad 8let pumpu od Marzocchi. Jeden cas (kdyz jeste pumpu na vidli nemem kde kdo) byla vecne v obehu. Za tu dobu mi praskli objimky (lisovane) pripevnujici hadici k pumpe a ke koncovce.Jednoducha oprava hadicivou sponou to vyresila a pumpa doufam jeste jednou tolik vydrzi :)
nevite jesli se da nekde koupit jen KONCOVKA (telo se zavitem na konci hadicky), ktera se nasazuje na ventilej vidle ?? Praskla mi objimka se zavitem :-(
U zamecnika se soustruhem? :)
jestli mas zajem, tak se mi doma vali stara pumpa, co jsem kdysi koupil se SIDem, uz ji nepouzivam a tak ti ji klidne dam, pokud jsi z Prahy a jsi ochoten si pro ni zajit. Posli maila, pokud ji chces.
diky za nabidku. nakonec jsem si vybral manitou
diky moc. napsal sem na meil…
predbeh si me :-)
Já mám tu to www.bagbike.cz/?…
mam tu istu, ale manometer je na nej na vysokotlake, takze mne na mx comp sluzi len orientacne
Neviete niekto, ci sa s pumpou BBB Airshock da fukat Rock-Shox Tora? Diky.
Jasne, nevidim duvod proc by nemelo.. Navic, kdyz koukam na ten obrazek, tak vypada uplne stejne jako tahle Beto eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=3590&kat=1145&trideni=NAZEV&pocet=10
Jeste obrazek odjinud www.jejamescycles.co.uk/…od_24654.jpg
Používám ji chviličku, ale mám Autora za těch 850 a myslím bez problémů. Na to že se použije jen občas, tak si myslím, že se na ní nemá co pokazit..