jak poznam ze mem vymenit kazetu? Retez si zmerim, da ze nejak premerit kazeta, nebo ji menite az kdyz uz hodne trily?
jak poznam ze mem vymenit kazetu? Retez si zmerim, da ze nejak premerit kazeta, nebo ji menite az kdyz uz hodne trily?
Tož ja měním kazetu obvykle po 4 řetězu. Jak tam dám novou ketu a začne mi to střílat, tak to už vím, že příště kupím nový řetěz i tu kazetu.
Na kazetu je taky měrka, funguje ale jenom na nejmenší pastorky. Nevim kolik stojí, ale myslim, že je to zbytečnost.
kazeta se mění minimálně po 5a více tisic km
Archeologu
A když přetáhnu řetěz a bude sjetá po 1000 km tak ty 4000 km musím nějak vydržet?
Mění se když je to potřeba, tady počty km moc nefungují.
v tvém případě doporučuju víc jezdit a míň se věnovat radám na BF
kazeta se mění když je v prdeli a skáče na ní řetěz, nájezd km je úplně nepodstatný, kazeta se dá zlikvidovat hodně rychle když nevyměníš vytahaný řetěz
když si kupuješ kolo, tak si kup zároveň i měrku řetězu od Cyklotechu a abys ji využil, tak když jeden den nic nepojedeš, tak změř řetěz ráno a pak i večer…a na kazetu se vyser…avotomtoje.
máš 8 let zpoždění, ale to je u tebe normální
mám kazetu XT (2008) už x-tis Km, pravidelně řetěz měřím a včas měním a pořád funguje dobře a to tam mám tak 5–6tý řetěz. Stejné staré převodníky na klikách už jsem musel vyměnit.
viděl jsem i borce, který měl několik měrek koupených ode mne a postupně během jízdy měřil řetěz všemi měrkami, co měl v kapsách..jistota jistoty je pak už jenom kulomet…avotomtoje.
No a pak ses probral a měl jsi ruku v nočníku a měrku na pé.u avotomtoje
Záleží jak řadíš, většinou měním kazetu po 3–4řetězu, a to v momentě kdy začne střílet… většinou je ale ojetý jeden nejčastější převod, ale nu co, kazeta musí celá :-)
vzhledem k tomu ze mi posledni cca 3retezy vydrzely asi 500–600km, by to byla draha sranda vyhazovat po 4 retezech…
tywa, nevim co to ted delaj za totalni shity?! driv jsem dal na retez klidne 3tis.km a ted takhle malo:(( zkousel jsem prejit na SRAM retez – to samy, vydrzel jeste min nez shimano – do pyci s tim!
co c9?
do ted jsem nemel potrebu, od ted az dam novou kazetu zkusim C9ku…
No mne vydržel XTéčkový cca 1200km, ale co dělám kola vůkol, tak měníme častěji, taky mám pocit, že odcházejí po 800km… a SRAM dtto, teď jsem tam hodil 971 tak uvidím kolik vydrží… :-(
pouzivam uz jedine 93ku a SRAM ted tusim 971ku…
na KHS mi vydrzi dyl, na reignu fakt hořej:(
No předtím jsem jezdil 73 a pak 971 no a pak 93 a teď zase zkusím 971… kua kdo to má furt kupovat! :-(
retezy kupuju vzdy minimalne po 5ks:) zaprvy dnesni retezy prd vydrzej a zadruhy menim i kamosum…
Takze pocitam ze na jednu sezonu kupuju cca 10–12 retezu:)
Tak to je smutna vydrz:-( Me vydrzel na Lampionovi origos HG53 prijemnych 3300 km. A to ho nesetrim. Vis sa ze to vlastne u nas ani nejde. Downhill co downhill;-)