• te-pe

koupil jsem přední nábu deore, trochu tužší chod, tak jsem povolil konusy, bylo to lepší, ale porad jako by neco pridrhavalo. Tak jsem ji komplet rozhodil, koukám, na obou stranách deset kuliček, ale mezi nimi dost velká mezera. Přesně na kuličku jedenáctou. Tak jsem na každou stranu jednu vrazil a chodí to jak po másle. Takže otázka : šetří shimano na počtu kuliček? Nebo se mi dostal do ruky zmetek?

0 0
    • Daf  

Dopredu dava shimano 10 kulicek a dozadu 9. Tezko rict jestli pomohla ta jedna kulicka. Spis si myslim ze to bylo spatne sestelovany. Me naby shimano chodily hladce i s deseti kulickama.

0 0
    • Robbie  

To me pripomina, ze jsem jednou za mlada „opravoval“ kolo a taky me prislo, ze mam v naboji malo kulicek, ze je tam dost mista na dalsi. Taxem tam proste jednu pridal. Kolo pak slo stejne do servisu, tak se manik divil, ze tam nasli nejak moc kuli a ze jednu vyhodili :-)

0 0
      • marhi  

Já mám zrovna opačnou zkušenost. Já naopak tu kuličku vždy vytahoval. Pak sem měl hladčí chod. Na dobré seřízení konusů je někdy třeba hodinářské práce a cit.

0 0
    • Honzis  

Já tedy osobně mám v nábách 9kulí a je to OK, ale 10 jsem už taky párkrát viděl. Nevím, asi číňani nepočítaj…

0 0
    • pivař  

Zrovna dneska jsem chtěl tohle téma nadhodit. Včera jsem zase přišel na vyšlehanej konus – a 10 kuliček. Léta laboruji s kuličkou míň nebo víc, ale nezdá se mi, že by se to projevilo na chodu a dokonce ani na životnosti. Asi je to praš? jako uhoď. Dřív jsem si myslel, že když tu mezeru vyplním kuličkou, tak se kule nebudou předbíhat a zvedne ce životnost, ale podle mě to nefunguje.

0 0
    • Pavlos  

No ja mam kulicky jenom dve a nevypadato ze by tam bylo neco navic nedejboze chybelo:)

0 0
    • RenierX  

Shimano jako obecne pravidlo uvadi osadit max. poctem kulicek a pak jednu ubrat. Kdyby se neubrala, dotykajici se sousedni kulicky by se trely proti sobe.

0 0
    • Milan  

Moje SPDéčka (515) maj čtyři věněčky kuliček a jejich počet po vysypání z nášlapů je 49.Kam se má dát kulička č.49??? .-)))

0 0
      • Pavlos  

doprostred okolo ni rotuje zbylych 48 kulicek:)

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • campijozo  

Nevim jak vy ale já mám 2 kuličky.. :-D :-D

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.