Chci ňákej XC rám, jezdim maratony a xc závody (nijak vrcholově…:-)), aby byl tak okolo těch 10 tis.! Kterýmu rámu byste dali bod?
Chci ňákej XC rám, jezdim maratony a xc závody (nijak vrcholově…:-)), aby byl tak okolo těch 10 tis.! Kterýmu rámu byste dali bod?
sfinx. ocel na miru. ovsem trosku pritlac ;-)
Hlasuju pro RB CRX v teto cenove relaci tezko sezenes neco lepsiho… (krom corky )
O tom už přemejšlim dlooouho…ale trápí mě jedna „ZÁSADNÍ“ věc, jakou barvu?!:-)
to je jedno, barva nejezdi… ja mam KTM ORANGE – uz par dni se ji cem snazim nacpat ale nak mi to furt nejde a to mi uz tink zmensil foto, zejtra to snad stihnu nafotit znovu v mensim rozlisen a pak to sem hodim ten muj fotak se nak s tou barvou nemuze poprat, aby to vypadalo jako ve skutecnosti, ale naky foto uz mam esli te to zajim, jinak sem se pri vyberu spis nazil vzhledem k tomu ze mam vyjmecnyho bika vzit barvu kerou az zas tak nikdo nema a mit nebude a myslim ze sem touto barvou nic nepokazil…
Kámoš si nedavno koupil oranžovýho Mongoose (toho nejvyššího) tak by to bylo stylový:-) Doufam, že se tě podaří vyvěsit tu fotku!!
jonak jeste doplnim ze kolo mi ihned po par metrech absolutne sedlo – vubec jsem si na nej nemusel zvykat, proste sem nased a jel, co mne dal velice prekvapilo je uzasna geometrie, nebot kolo uplne neskutecne dobre stoupa az mne malem zacalo jezdit fakt tezky kopce a dolu … je uzasne hravy fakt je bozi…, ale budes si na nej muset pockat v tom jsou Cesti ramari mistri – vsechno jim trva, ale stoji to za to
Svařej mi ho do jara?:-) Ve Velu bylo něco, že připravujou rám s ještě více CNC prvkama, docela by mě zajímal!
hmmm prej jo ale nevidim v tom uz zadnou vyhodu s tim ramem sem proste spokojenej howgh, do jara to urcite stihnou
jak neco lepsiho?nerekl bys spis ze v teto cenove relaci nejde sehnat nic tezsiho? ja teda svoje CRX miluju,ale tahle rada je podle me trosicku ukvapena a silne ovlivnena:-). ja kdybych si hral na zavodnika tak bych bral CR1300 nebo nejakyho durateca.nemam rad seriovy ramy,tak proto neradim nic jinyho.
Cim myslis ze je ovlivnena a ukvapena? To je to s tou vahou fakt tak spatny?:-(
no protoze jakub a jeho KTM orange…:-). a vaha v Lku tesne pod 2 kila,to proste trochu moc na ram za desitku.ale me to vubec nevadi,kdyz se podivas na muj bike tak uvidis ze gramy pro me nejsou priorita:-)
Jo, tvuj bajk je bezva (myslim to vazne a nechci te tim lezt do p.....), hlavne ta vidle:-) Chi na to taky hodit FOXe, ale do 15tis. novou F100 asi nesezenu, tak se nejspis budu muset „spokojit“ s Marathon SL (za 305€), proti kterej teda nic nemam, ale tahne me to jinam…:-)
na vahu kaslu, co se tyce vlastnosti biku tak jsou uplne vyborny, navic mam relativni jistotu ze tanhle ram vydrzi vic nez jiny plechovky… tomu fakt verim
jojo,vidim to stejne:-)
RB 1300/crx (9900 bez hlavovyho slzoeni), duratec C10(12500 s hlavou FSA), giant XTC (cca 10.000) nebo se da obcas koupit treba i GT Zaskar Race cena taky lehce pres 10kkc. Ja byl volil ciste subjektivne mezi RB a Duratec, kvuli cene bych bral RB. Podivej se do starsich diskusi.. hele ted se divam komu vlastne odpovidam:)) jak to zes nebyl dneska znacit trat!?!:)
Dneska sem šel spát v 1:30 hod. ráno, vstával v 6 a domů sem přijel v 17:40hod, takže nějak nestíham…:-)
jo, jo.. tim si krm domaci zvirata u vas v osade:) mi te to nezerem:) jen vymluvy:)
Dobře, tak možná ještě troch Andrea…:-)
zeptej se vojtíška=]!!
aaa:), tak to te mozna i omlouva:).
Co takhle přestat řeši mě a vrátit se k tématu!:-)
prodam ti bartoníčka origoš i s moratkou a že seš to ty tak ti udělam i udělam cenu:)
Trochu mi to připomíná debatu na úrivni Vojtíška…:-)
no,nejsem nejchytřejší-to uznávam!!ale že by až takhle!?
Zamysly se:-)
to radši nebudu zkoušt-protže následky můžou bejt katastroficky!!
Jen tip – KHS Alite 4000.
RB 1300,CRX Mozna bych jeste pockal jak to dopadne s tim Marinem. Tusim ze ddd-andy naznacoval neco ze by zase mohli byt k mani a ceny jejich ramu byli dobry.
Jakou ma Merin netovou adresu? Jejich produkty moc neznam, tak bych se chtel kouknout.
A dovazi to nekdo? A ze stranek jsem zjistil, ze ocelaky maji jen v americky nabidce – ne v evropsky.
Dovazela to Komersia(Progresscycle)ale prestali a ted nedavno nekdo(ddd-andy) tady na B-F naznacoval ze se toho snad zase nekdo chyti. Jinak urcite jsou k mani v Nemecku a to i ocel
Tomu se říká info přímo od zdroje. Zkus zavolat do komersie jestli jim tam něco neleží. Já jsem ho před časem scháněl a nějaký rámy tam měli.
Me kdyz pred 2 roky reklamovali ram Pine Mountain tak to stejne nakonec slo pres Drazdany.
duratec C10 11500,–, mám naněm natočeno asi 5000 a samá chvála
možná bych ají zkusil rock machine.třeba takový explosion 2002 nebo 2003 se dá na bikestore sehnat za super peníze.a je to z eastonu.
Ja vas lidi nechapu…proc utracet tolik penez za HT…staci polovina a setri na fulla… :)
Jinak – RB vypada fakt dobre – akorat jsem jeste nevidel RB, ktery by bylo nak pohodlny… :)
hele hele mooc neprovokuj jo, ja sem este nevidel RB CRX, kery by rasklo …(((-: tedkom mne napadlo – jediny co bych RB vytkl je fakt, ze nema vyrobni cislo- to neni moc dobry…
no…prasklo…no…protoze je tvrdy, tak na nem radsi nejezdite… :-)))))))))…ne…vtip…ale dat za HT tydle prachy…nevim no :)…ten ram co poradil Radek dole je odpovidajici…sezenes za 5 litru…pokracuju v uvahach niz :-D
Tak mi rekni nakej full ram, kterej by byl za dobry prachy i s tlumicem a dal se pouzit na zavodni XC… Libi se mi Giant NRS, ale 28 tis. je fakt hooodne..:-(
No proc myslis ze ti radim setrit – kup levnej ram – za 5000,– sezenes ten co radi Radek dole…ten je super lehouckej…na tom dej jednu sezonu, pak to vyhod, protoze to bude stejne v haji a kup si fulla – mas 5000,– v zacatku…a muzes setrit…a je to..za rok nasetris…budou vyprodeje…a koupis :)
za rok tech 5000,– mit nebude:-)
jo jo…bude mit vic, co? :-D
Hmmm, nevim proc, ale tahle odpoved mi pripomnela Hollyho z Red Dwarfa :) Fakt nevim proc.
No dovol :o)…ja ani nevim kdo to je :))
tinku nas masochysty stajne nepredelas, nevim o co se snazis ((((-:
Tak jako…zkousim to, ze jo :o))
bys mel spis konecne vyzkouset nakyho pevnaka at vis jak uhani bike
a s pevnou vidlou, to je huukot, :-). Ale hlinik bych nebral, urcite ne RB, fakt jsou „nepohodlne“. Mám rád svoje záda… .
na tom neco bude… kdyz sem se svez na enjoyovym uzasnym crx, tak se se hodne dlouho divil, jak muze tak drahy kolo bejt tak nepohodlny, drncavy a natrasavy… imho bych rek ze to cloveka naklepe vic nez silnicka..
Hmmm, a ze ve Velu (jak u CRX tak u CR1300) to pohodli tak vyzdvyhovali (a to mely biky obute uzke tenke plaste). U toho CRX-ka to psal Taich a tomu jsem v testech celkem veril :o(
ono neni model uplne stejny kazdy rok, mozna jsou lepsi. Ale uz jen ta „nadupana“ zadni stavba uz od pohledu vzbuzuje pocti, ze vse pres ni preleti do sedla… .
To se mi zdalo taky (nakonec to u CRX tvrdil i Petr Heinik na starem B-F), proto me prekvapily ve Velu ty testy. A ani zde si nikdo na CRX nestezoval. Ja jsem uz taky rozhodnut – pres zimu jdu do nej.
superior 940/950… sice bez vlastní barvy, ale pökud chceš XC rám, je to nepochybně špička za dobrý peníz.
nebo jak uz vyse radil jack zkus se mrknout na RM, tusim cyklosvec ma starsi ramy z eastonu za 4–5t Kc
To je podle mne nejlepsi volba. Koupit nejvyssiho Superiora aj z hlavovkou. Stal nejakych 5–6 tisic. Barva pekna a jeste na tom nejezdi kazdy…
kelly's kinesium … superlite by mel byt do 10 tisic… a ten bez superlite bude tak o 2 tisece lacinejsi a taky neni spatnej… teda pokud Ti nevadi, ze jich kolem tebe bude jezdit mnoho;-)
Myslim ze Kelly's NEEEE!!!! Nevim proc, ale fakt tohle nemusim… Jenom co sem kolem sebe letos videl Mobsteru…
Tak to byva, ked je nieco za dobru cenu – v Bratislave je napriklad v kategorii okolo 30000 Sk vidiet viac novych KONA ako AUTHORov… vdaka sikovnemu dovozcovi…
na mobstery se vykasli,ty se stejne jako ram neprodavaj,ale dyt vis jak je mekj:(kdyz se do toho hodne opru tak mi zadni kolo skrta o neopren na vidli:(
zadní kolo o neopren na vidli :-( -jak na tom jezdíš? BTW: mě přijde kellys a superior tak na stejno. každopádně vozí se jich docela dost na závodech a lidem to na nich i jede, kupodivu :-)
ne porad,ale kdyz tam dam velkou pilu a ve stoje do toho vetsi silou zaberu tak mi to skrta(plaste mam conti explorer 2,1),ten ram je strasne moc konstrukcne mekej:(kdyz na miste zabrzdim zadni kolo a zaberu do pedalu,tak se az divim co to dela:(kellys taky neni moje nejpreferovanejsi znacka,ale ten mobster byl hrozne levnej,takze tohle proste prehlizim..
Ja te poradim,jak odstranit to skrtani! NECH UZ SI KONECNE VYCENTROVAT TU OSMICKU!!!:-)
hele hele frajere nebud chytrej:)!!ja bejt tebou se ted soustredim na ridicak a ne na mou osmu:)!!
Tak tady nepomlouvej ram kuli tvej blbosti!!!!!:-)
ze zdroje blizkeho nejmenovanemu cyklistickemu periodiku mam informaci, ze v testech HT ramu si top ram kellysu „Kinesium Premium Aluminum Superlite“ vedl na vybornou a tak jako byl vice mene nejlepsi s prihlednutim na tuhost v zaberu a akceleraci… coz ovsem v oficialni verzi testu neni, ze…
vime o kom hovoris:-)
prasklych Kelly°su uz bylo tolik, ze fakt ne…
kolik;-)?
o jednom prasklém Kellysu tady furt dokola hlásal Jarin, což neznamená vůbec nic a už vůbec ne, že by praskaly.
nevím kolik, ale rám při váze 1,3kg už je na pováženou, to už musí časem někde ustřelit u průměrného bikera… .
no ale zatim to vypada že držej :-(
A co treba FORT? Muzes vybrat mezi hlinou a oceli od Columbus. Koukni na www.fortframes.cz
ja davam dva body (jeden bod je malo) rock machinu catastrophe 02 z bikestore za 9400…material Easton SC 7000 scandium…coz je super cena a nemyslim se za ty prachy sezen neco lepsiho
ekonomicka verze je vzit nizsi serii od rockmachinu z Easton Alu Ultralite tamtez za 5000
Nevíte někdo kolik budou stát ty nový rámy od Apache s karbonovou zadní stavbou???