• o.t.

V návaznosti na debatu o nářadí, které vozíme s sebou by mě zajímalo zda někdo vozíte lékárničku, případně pokud ano, co v ní? Já s sebou vozím obinadlo, pružné obinadlo, hotový obvaz, leukoplast a jěště by se asi hodila nějaká dezinfekce…

0 0
    •  

pružný obinadlo, další obinadla, tekutej obvaz, peroxid vodíku a hroznovej cukřík :)) a telefon

0 0
      • Keli  

peroxid vodiku je naprd, protoze aby fungoval tak musi byt cerstvy – neni to z me hlavy, sem to minuly tyden slysel v tv

0 0
        •  

ja ted cerstvej mam, ale dik za upozorneni

0 0
          • muff  

Jeho účinnost /stejně malá/ je max 2 týdny po přípravě.Lepší rp otyhle účely je /snad/ např. Septonex spray

0 0
            • kankrlicek  

Lepší než peroxid je vlastní čerstvá moč :)

0 0
            • rbkr  

peroxid vydrzi ucinny dost dlho – aj 2 roky, len musi byt hermeticky uzavrety, inak sa z neho stava obycajna voda – nadbytocny kyslik vyprcha

ja mam flasticku peroxidu z 2002 – festovo utiahnutu a este je plne funkcny

na dezinfekciu je sice lepsi lepsi jod/jodova tinktura(ajatin), ale peroxid mam aj tak radsej.

ma prijemnejsiu chut :-)))

0 0
              • Martyss  

Nebo je taky řešení vozit technický peroxid. Časem se dostane na lékařskou koncentraci:-)

0 0
            • Radek Broz  

Kdyz ten Septonex tak hnusne pali:o(

0 0
      • jihra  

Místo peroxidu vozte Jodisol. Kromě pružného obinadla a obvazu ještě vozím náplast na drobnosti. No a Paralen na hlavu. A mobil taky.

0 0
        • mm  

Jodisol je leptadlo prezivajici jeste z kamenych dob lekarstvi. Takovej septonex je urcite lepsi.

0 0
      • vlk  

jak vypadá ten tekutej obvaz.ještě jsem ho nikdy neviděl na vlastní oči.

0 0
        • Pá-dlista1  

Doufam, ze ne jako tekuty retezy. Z tech jsem byl dost zklamanej, kdyz mi utekl pes :)

0 0
          • vlk  

si ho měl špatně vychovanýho, když ti utek.

0 0
            • Pá-dlista1  

Spatne vychovanej, dobre uvazanej sem si myslel. No nic. Priste koupim misto tekutejch normalni kovany a bude po legraci.

0 0
    • Otaku  

ja vozim jen naplasti, obvaz, peroxid, a nejakej zasyp.

0 0
    • jecnak  

Obcas ssebou ji s sebou tahnu, ale lekarnicka v mem provedeni je obvaz a naplast, protoze si rikam k cemu je desinfekce, kdyz si to muzu vydesinfikovat doma (tu trochu vody na umiti rany z Camelu vzdycky dostanu). Dulezity jsou podle myho snad jen veci na zastaveni nejakyho rozsahlejsiho krvaceni (obvaz, tlakovy obvaz) a nebo na vytvoreni dlahy (obvaz + nejaky klacek) na neco zlomenyho. Vsechno ostatni se da odlozit na doma.

0 0
      • MartinXC  

Kompletní to nemáš. V práci máme v lékarničce flašku slivovice :-), tak že by aspoň třetinku ? :-)

0 0
      • jecnak  

Jenom upozornim na castou snahu „zachranaru“ ruku nebo neho pri davani do dlah „srovnat“. Tohle je prasarna nejvyssi, nejlepsi je ji nechat jak je.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • davevi  

nevozim žádnou lékárničku.Jen ten mobilní telfon.

0 0
    • MARIN  

lekarnicku ne ale mobil uz vozim porad

0 0
    • kolombo  

Jasně, nějaké náplasti, obvazy, které jsem musel vyndat z autolékárničky, dezinfekci (jod), škrtidlo, gumové rukavice a takovej ten „náhubek“ na umělé dýchání. Vozím toho celkem dost.

0 0
    • SavaH  

Jodizol a spešl náplast na odřeniny. Opravdu doporučuju a ten jodizol celkem spolehlivě zastavuje krvácení. Víc nic.

0 0
      • jizby  

napadá mě ještě jedna věc – dithiaden, nebo jiné účinné antihistaminikum. Pro alergiky na hmyzí bodnutí bezpodmínečně, tam možná i v injekci, ale když vlítne vosa nebo včela do pusy a bodne do jazyka, hrozí rychlý otok s rizikem zadušení úplně každýmu. Nechci strašit, to riziko není zas tak velký, ale docela mi lepí při představě, že si v nouzi nejvyšší musím sám sobě dělat tracheotomii šroubovákem z vercajku. (to je proražení otvoru do průdušnice pod ohryzkem – v takových případech někdy poslední možnost záchrany)

0 0
        • McBlacky  

to už se tu řešilo a dospělo se k podloženému názoru, že sobě to nezvládne nikdo a cizímu jen odborník, ono to není jen udělat díru…

jinak vozím telefon a snažím se nejezdit sám, když už sám jedu, tak je ve sjezdu mírním. Když jedu sám bez telefonu, tak jsem jak bába s nůší :-)

0 0
          • Thidney  

jsem bába s nůší co v ní má lékárnu obvaz, náplast, jodisol, berotec /astma – musím se zeptat jestli by pomohl při otoku od včelího bodnutí/ krapet levandulovýho aromaoleje /není nic lepšího proti komárům a podobnýmu hmyzu/ druhá strana mince je moje ne-znalost první pomoci

0 0
            • kolombo  

Řekl bych, že Berotec Ti na akutní otok nezabere, je to trochu na něco jiného. To by chtělo Calcium v injekci, slyšel jsem, že stačí i tu ampulku vypít. Na vojne jsme měli takové injekce, co se bodaly skrz oblečení přímo do svalu, ale nevím, je-li to v provedení Calcium pro těžké alergiky. A místo Berodualu je lepší se pozvolna rozdýchat a pak už ho nepotřebuješ, funguje to samo.

0 0
          • Lada1  

odkaz na to je tady: http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

0 0
        • Lister  

Jen pro upřesnění, to co jsi popsal není tracheostomie. V místě kde máš ohryzek ještě průdušnice (trachea) není. Tam máš ješte hrtan a ta díra se děla do vaziva které je mezi štítnou a prstencovou chrupavkou. Tracheostomii zvládne opravdu jenom odborník, protože to je operační zákrok, ale tohle by měl zvládnout udělat druhýmu človeku každý. Chce to jen odvahu. Prostě to jen propíchneš něčím dutým.

0 0
          • Mamutt  

Sakra to mi zní jako rána z milosti ;)

0 0
          • MARIN  

jedina duta vec kterou na kole mam jsou riditka (po odspuntovani:) – nebyla by pak ta dira zbytecne predimenzovana? :)

0 0
          • norman  

A tys někdy tracheostomii dělal, Listere?

0 0
            • Lada1  

no tak to by uz bylo dost velke sci-fi delat tracheostomii. A jaky by to melo vyznam ? Znas rozdil mezi tracheotomii a tracheostomii ?

0 0
              • MartinS  

To si myslím taky, zatím jsem to ve své praxi ještě neviděl, ale popisuje se to. Jinak trachotomie je natnutí trachey-průdušnice, trachostomie je vyvedení průdušnice ven- myšleno je to tak že se do natnuté průdušnice zavede kanyla, přes kterou se dá dýchat a na kterou se dá napojit dýchací přístroj

0 0
                • Lada1  

no vicemene jde spise o trvalost- tracheotomie – operatvini, docasne tracheostomie – trvale

0 0
                  • MartinS  

Nesouhlasím, i tracheostomie může být dočasná, např v případě dlouhodobé umělé plicní ventilace za dělá tracheostomie s kanylou, které po odpojení pacienta s ventilátoru zruší. Trvalá tracheostomie (slavík) se dělá např.u lidí po odstranění laryngu pro nádor.

0 0
          •  
            0 0
    • biker007  

pouze pri jezdeni v Alpach (naplast, obvaz, dezinfekce, neco proti bolesti). Jinac pri jezdeni tady nevozim nic, v dosahu se vzdycky najde nekdo kdo by me autem hodil domu/do nemocnice.

0 0
    • lempl  

no ja vozim asi 3obvazy, septonex, naplasti, framikoin zasyp, opthalmoframikoin, neco na alergie…(ta fffffffffcela:) no sam sem ji vyuzil jen jednou… ale jinak uz to par lidi kolem me zneuzivalo:) myslim , ze je to takova pojistka…

pro ty co razej myslenku, ze to maj dom kousek, nebo ze se prece nevymelou- tak bych je chtel videt na nejaky ceste v cc60 a v zatcce nejakej sutr… myslim ze na ty odreniny, se to hodi a tech 200gecek nikoho nezabije , ale sedrena ruka jak pras je na …

0 0
      • McBlacky  

hele to pro tebe je povinnost tohle vozit, páč jezdíš kudlu největší a to na úplně všem… ten seznam je dobrej, ale případ šutr v točce v terénu v 60km/h to nepokreje, to bys musel sebou vozit rakev – možná by stačila ta papírová skládací :-)

0 0
        • biker007  

odvrtana:))

0 0
          • lempl  

no tak kdyz sem jel na tom tatovim(bejvalim) kole tak se malem hodila, pac potkat nejakej delsi sjezdik tak ......

0 0
      • cabbage  

staci pytel na mrtvoly, vejde se do kejmlu a da se v nem i bivakovat v pripade neprizne pocasi .

dale (krome pytle)ssebou vozim naplasti,jod,obvaz-/zatim bez vyuziti klep,klep,klep/ jinak spoleham na lemplovu polni nemocnici.

0 0
        • kolombo  

Poněkud drahé, při pouřití méně „super“ obalu a nákupu po kusech v lékárně se dostaneš na čtvrtinu ceny. Tolik nestojí ani plně vybavená autolékarnička! Ale je to dobrá inspirace, co si do té lékarničky ještě přidat.

0 0
          • lempl  

no o neco levnejc by mohla vyjit v hudy sportu od deuter ale stejne se clovek v normalni lekarneclovek dostane na tu ctvtinu…

0 0
      • fousek  

No uz sem se domu parkrat vracel tak ze lidi na chodniku na me koukali ze sem zrovna nekoho zabil, ale jeste to nebylo nikdy tak vostry ze by za mnou byla cervena stopa:-) Jinak vozim obvazy a telefon a najare poridim asi nakou tu desinfekci

0 0
    • Mamutt  

Jen bych k vybavení připojil (a zdůraznil) trojcípý šátek. Na zakrytí větších odřenin (což jak všichni víme je na kole problém nejčastější) nic lepšího nevymyslíte..

0 0
      • kolombo  

Na to jsou gázové sterilní čtverce, prodávají se různě velikosti. Šátek zpravidla není sterilní. Ještě je dobrá věc neprodyšná fólie na překrytí proraženého hrudníku.

0 0
        • biker007  

a v „pack-listech“ lidi co jezdi transalpy je dost caso i hlinikova folie na prikriti zranenyho (tepelna izolace).

0 0
          • rbkr  

najlepsia je instantna nemocnica aj s personalom. len k tomu treba dost vody na rozrobenie… ale ak je nablizku potok alebo pramen, nie je co riesit :-)))

0 0
    • kovar  

Po nemilých zkušenostech z loňska už vozím taky: několik kusů obvazů , polštářkové náplasti, leukoplast, zásyp na drobné oděrky a jako desinfekci jodisol, ještě by to chtělo něco na stavení tepenného krvácení. Telefon je samozřejmost, ale lepší je spolujezdec a telefonem.

0 0
    • Jogador  

Lékárničku ne, ale nářadíčko jo, kdyby se náhodou něco stalo mému drahouškovi:)

0 0
      • Gumicuk  

No tak mi docela zamrazilo- proznam se ze jsem dotedka nic takoveho nevozil, ale zacnu… Jen by me zajimalo myslite ze proti tomu vcelimu bonuti staci jen ten Ditiaden? (nejsem alergik- teda tak nejak v normalu :-))

0 0
        • jihra  

Hergot nestrašte s těma včelama – to aby člověk začal vozit sí?ku nejen v helmě, ale taky přes hubu, a? mu tam něco nevletí. Je ale fakt, že včelí (vosí, sršní) bodnutí zevnitř do krku je asi krizovka a bez rychlé lékařské pomoci je i zdravý člověk (nealergik) asi v pr…

0 0
          • Vašur  

Přesně tam. Ale kdysi jsem četl statistiku, že u nás na bodnutí umřou ročně asi dva lidi, takže pokud se to nezměnilo, tak jak sedneš na kolo, máš statisticky mnohem větší naději, že přijdeš o život jinym způsobem.

0 0
            • Gumicuk  

Tak dobre, co si mam strcit do lekarnicky aby me neprejel podnapilej ridic tatrovky? :-))

0 0
          • Homer  

Ja mam stesti na vosy. Uz me postipaly skoro vsude. Ale do krku zevnitr jeste ne. Nejbliz se dostala jedna, co jsem chytil mezi rty. Nez jsem ji vyplivl dvakrat me bodla. Domu jsem to mel jeste 50km a nez jsem dojel domu, mel jsem rty jak filmova hvezda. Kam se hrabe plastika! Jinak k tematu: na delsi trasy vozim v camelu jen zaklad – neco na desinfekci a obinadlo.

0 0
            • Koala  

Taky mám svojí zkušenost. Loni se mi povedlo jednu vosu dokonce vdechnout (pusou). Půl hodiny mi putovala někde krkem a mohutně se bránila (aspoň ze začátku) a nakonec se mi povedlo jí vysmrkat – dobrý ne? :-)) Já nejdřív vůbec nevěděl, že to byla vosa, dokud nebyla zase venku. Jinak to bylo docela nepříjemný, myslel jsem, že mi z toho praskne hlava, ale nakonec jsem to přežil bez následků. Dokonce jsem se ještě odvezl sám autem do nemocnice (celkem hovadina – já vim).

0 0
        • norman  

Proti anafylaktickému šoku potřebuješ ( z toho, co jsi schopen pobrat na kolo) adrenalin. Sám s sebou proto vozím jehlu, stříkačku, adrenalin a kortikoid . Ostatní nemocní vydrží zpravidla do příjezdu RZP.

0 0
          • -b-n-x-  

Adrenalin? Takze pri pichnuti si rychle dat nejaky pjekny sjezdik? To zni dobre! :-)))

0 0
          • Lada1  

ty jsi tezky alergik ?

0 0
            • norman  

Ne, proč? Jinak pro tvojí informaci – těžkých alergiků běhají po ulicích desetitisíce.

0 0
              • Pá-dlista1  

No jiste. Kazdy ctvrty je alergik a polovina populace je obezni. Tzn. ze statisticky se po ulicich probiha 125000 tezkych alergiku. Ovsem neni to uplne presne. Treba je vic alergiku hubenych a taky nekteri nemusi vubec sportovat natoz behat po ulicich :)

0 0
              • Lada1  

no jen, ze se na to tak vybavujes. mas vetsi % sanci, ze dostanes infarkt. TO s sebou vozis taky streptokinasu, heparin, nejaky beatblokator a buhvi co jeste ?

0 0
                • norman  

Přečti si pořádně co jsem napsal. Na infarkt se vztahuje druhá část sdělení, streptáza je v současnosti pasé, angiolinku kvůli PTCA nepovezu a co potřebuješ k případný resuscitaci? Krom nepobratelnýho defibrilátoru zase jen a jen adrenalin.

0 0
    • Lada1  

Hmm to vozite dost malo teda ! Ja jsem si pred par lety koupil mobilni traumacentrum a loni prikoupil jeste spinalni jednotku -sicher je sicher, poraneni patere muze mit i vazne nasledky.

0 0
    • RomanH  

Mobil a brufen. Fasek nahradim treba trickem a desinfekci sezenes v kazde hospode.

0 0
    • aeio  

Když jsem to slyšel před lety poprvé, nevěřil jsem. Pak jsem to samé slyšel od několika truhlářů – a kroutil jsem hlavou. Nyní mám vyzkoušeno, funguje to.

0 0
    • MartinS  

Po přečtení příspěvků bych si dovolil doporučit následující. V lékarničce pro běžné použití na kole by mělo sterilní krytí ránu, obvaz, elastik, rychoobvaz, náplast,rouška na dýchání z úst do úst, škrtidlo, desinfekce např.Braunol, Braunoderm, Betadine…, v případě alergie na jód některý nejodový preparát.(v lé­karnách je velký výběr). Peroxid, Septonex, Jodisol se už nepoužívají.As­tmatici by měli sebou vozit spreje pro akutní potíže, které dostali od svého lékaře( např. Berodual, Berotec…), alergici by měli vozit zase svoje léky. Lidi, kteří už prodělali těžkou alergickou reakci na bodnutí hmyzem (anafylaktický šok) by určitě neměli po lese jezdit samotní! V případě težké alergické reakce je nutné okamžitě volat záchrannou službu.V tomto případě se všechny léky(Calcium, Kortikoidy, Dithiaden)podávají do žíly, Kortikoidy a Dithiaden se může píchnout do svalu, ale učinek je výrazně menší.(pro laika je jednodušší aplikace do svalu, dá se využít do přijezdu RLP)Na slabší alergii stači tableta antihistaminika (dithiaden, Claritine, Zyrtec…)V každém případě je nutné vozit telefon a při komunikaci s dispečerkou záchr. služby je nutno udat co nejpřesněji polohu, co se stalo, příznaky, poslat doprovod k nejbližší příjezdové cestě… Sanitky záchr. služby mají dobrý navigační systém, pomocí kterého sa dá místo nehody dobře lokalizovat.

0 0
      • norman  

Na to abych si pořídil přívesnej vozík pro dítě a zřetelně ho označil červeným křížem v bílém poli. Osobně doporučuju ještě přidat instrumentárium k hrudní drenáži pro případ tenzního pneumothoraxu :-).

0 0
      • Lada1  

a co kdyz budes mit viceetazovou otevrenou zlomeninu s dislokaci klobu na koncich ? – Nezapomels nahodou na kompletni sadu pro osteosyntezu, rtg zesilovac na C ramenu ? popr. otevrene poraneni hrudniku s nestabilitou hrudni steny. -sternalni pilu, hrudni retraktor. … sorry, ale to uz je snad schudnejsi to vybaveni, ktere jsme psal o ca 3 prispevky vyse

0 0
        • norman  

Na nestabilní hrudník ti stačí sukcák, laryngoskop, roura a Ambuvak, tak na co vaše instrumentária. Na hračky máš dost času na sále.

0 0
          • Lada1  

to muzes rikat Hlinkovi

0 0
            • norman  

Tomu by zrovna nepomohlo, asi o tom víš prd.

0 0
              • Lada1  

co by mu nepomohlo ? co mam informace, tak zemrel v dusledku tezke hemodynamicke nestability, – silne nitrohrudni krvaceni.

0 0
                • norman  

Podle tebe lze ošetřit KAŽDÉ poranění? To se prober. Výsledek pitvy ti ale neřeknu.

0 0
                  • Lada1  

ano, kazde poraneni jde osetrit. Tys ho pitval ?

0 0
                    • norman  

Každé zranění ošetřit nejde a i když jsem ho nepitval, znám každý detail. Dál nemá cenu se o tom bavit. Zbejvá probrat anafylaktický šok.

0 0
                      • Luka  

:) Ste mi (nic ve zlym) pripomeli hlasku: „Si tak operuju, operuju a najednou koukam, ze pitvam!“

0 0
                      • wroum  

jasne prestante to pitvat .-)

0 0
                      • Lada1  

to by mne zajimalo, ktere zraneni nejde osetrit. a jak v takovem to pripade postupovat.

0 0
                        • Luka  

Pak uz jen kremace nebo zahrabat :))

0 0
                        • norman  

Smiř se s faktem , že existují pacienti, kteří umřou v Bostonu, Londýně , Motole nebo Sydney naprosto stejným způsobem jako v municipálním špitále v Čechách i když se budou chirurgové jako ty stavět třeba na hlavu.

0 0
                          • Lada1  

no nevim, co mas na mysli pod pojmeme – naprosto stejnym zpusobem -. To jedine, ze by umreli uz ve vratnici. Tazko porovnavat moznosti spickoveho traumacentra s „mistni chirurgickou ambulanci“. Nicmene – ktere poraneni nejde osetrit a jak potom postupovat ?!

0 0
                            • Pá-dlista1  

Na to je takova rikanka: Otce nas jenz jsi na nebesich… a dal si to uz nepamatuju. Kdyz ani to nepomuze, tak pak masticky. Posledni pomazani je obchodni nazev. A pak uz je to v kompetenci jinych nez lekaru.

0 0
        • norman  

Na nestabilní hrudník ti stačí sukcák, laryngoskop, roura a Ambuvak, tak na co vaše instrumentária. Na hračky máš dost času na sále.

0 0
      • kovar  

Jodisol se pořád prodává, takže se domnívám i pořád používá. Otázka je, zda-li je to v pořádku. Co je na něm špatného? Ad Septonex: raněné spolujezdkyni na urazovce dokroři vyčetli, že si silniční lišej ošpricovala Septonexem, takže co je správně? Co doktor, to jiný názor?

0 0
        • MartinS  

Je pravda, že Jodisol se stále používá, je toalkoholový roztok jodu, v ráně hrozně pálí a štípe, osobně mám radši Betadinu, je to vodní roztok jódu, má lepší učinnost a nepálí v ráně. Septonex je kvarterní amóniová sůl, dnes se už nepoužívá pro malou účinnost.

0 0
    • Vrci  

Desinfekci mám jenom v autě, protože je povinnou výbavou. Oděrky se desinfikujou samy (propláchnou se krví), s sebou vozím pouze Gelaspon a mobil. Krvácení, který nezastaví náplast stejně svěřim odborníkům.

0 0
    • Luka  

Obinadlo, naplast, zalozni teply svrsek a vec nejpotrebnejsi: stabulku cokolady na prvni pomoc pri hladaku :)

0 0
      • Luka  

ee… a jeste mobil a klice od baraku :D

0 0
      • náčelník  

Já někde četl, že čokoláda při hlaďáku nepomůže, tělo ji totiž zpracuje velmi pomalu, takže když z ní tu energii konečně přijme, člověk je už dávno doma.

0 0
        • Luka  

To sice nevim, ale vzdycky pomuze… a kdyz to mas 40km domu, to si radsi odpocinu nad cokoladkou a ne-vinnym cukrem nez jet na smrt…

0 0
        • vlk  

na tohle vozím mysli tyčinku.A vezmu si skoro vždy v polovioně jízdy.Většinou spíše z mlsoty než z hlaďáku.

0 0
          • RomanH  

To ti docela zavidim. Ja do sebe ty otruby dostanu jen v nouzi nejvetsi. Potreboval bych tam vozit BI-FI (nebo cabajku), ale tu bych pak nesmel zapomenout v Camelu :o)

0 0
            • Gumicuk  

To potom musis mit nechtenej doprovod v podobe za tebou leticiho hejna masarek. Ja si mysli ze nejlepsi vec je tatranka a nekdy treba i ten banan neni spatnej.

0 0
              • RomanH  

Kdyz jsem v roce 2002 jel AlpenTour a nesmelo se prevazet pres hranice maso (BSE), mel jsem s sebou spousty tatranek a musli tycinek. Po prvnim dnu mi lezly krkem. Kamosovi se podarilo provezt krabici rizku a vzdy, kdyz vytahl z Camelu rizek, jsem trpel jak zvire. VLoni jsem si jako enero-tycky vzal do Svycarska zatavene herkuliky a jak mi to slapalo :o)

0 0
    • adamlll  

Ahoj, na delší trasy s sebou vozím lékárničku pokaždé. Koupila jsem si tuto http://www.vmbal.cz/…i-lekarnicka, jsou v ní opravdu základní věci, je maličká a snadno přenosná…něco jsem vytáhla, něco přihodila :-)

0 0
      • nitraq  

Velký a ještě tam chybí desinfekce, nebrat.

0 0
      •  
        0 0
      • jIrI___  

Nejdou kšefty?

0 0
      • Jimm22  

na to jaký prd v ní je drahý jak čert.

Stačí náplast, desinfekce, obvaz a pár pilulek na otok, bolest, sračku

0 0
      • Ravyo  

Omg, taková kraksna a tak nepotřebná a to co by bylo třeba tam není. Obvazů jak pro pionýrský tábor a na dezinfekci tvůrce zapomněl :D

Já jakožto zdravotník vozím Betadine v malém balení a pár buničitých čtverečků, obojí používané hlavně pro děcko. A dvoje akutní homeopatika na šok a zranění. Tohle mám u sebe snad neustále od porodu, hodí se to vždy a všude :D

Na běžnou celodenní vyjížďku víc nepotřebujem, když jedem dál a dýl, beru toho přiměřeně víc, záleží taky kam jedem.

Mobil vozíme vždycky, každý svůj, pro jistotu.

0 0
        • karliner  

Akutní homeopatika na šok a zranění jdou lehce (a levněji) nahradit lokem vody z bidonu nebo jedním tictacem.

0 0
          • Ravyo  

:D když myslíš, každý ať se léčí jak umí, věřím že někomu stačí i voda, proč ne.

0 0
            • karliner  

No, když myslíš, že homeopatika obsahují nějakou účinnou látku nebo že dokonce mají nějaký měřitelný účinek, proč ne..

0 0
              • nitraq  

To je přece na nich to hezký, nemusíš prokazovat, že fungují, stačí prokázat, že neškodí.

0 0
                • scret  

:))

0 0
                • karliner  

Ale jo, proto jsem radil, že místo tahání homeopatik ssebou stačí lok vody z bidony nebo slupnout TicTac a účinek je stejný, ne-li lepší.

0 0
                  •  
                    0 0
                  • Ravyo  

Možná jsi četl špatně, ale já nikomu neradím aby je vozil. Psala jsem co vozím já, to dost podstatný rozdíl nemyslíš?

Je naprosto zbytečné, aby homeopatika vozil někdo, kdo se léčí tic tac a vodou. Ten jistě využije více pikslu bonbónů a trochu víc vody :D

0 0
                    • karliner  

Asi jsi četla špatně ty. Nepsal jsem, že někomu radíš, naopak jsem radil já tobě. Ale když jsi ochotná házet svoje peníze do kanálu (čti: nakupovat homeopatika), je to jen a jen tvoje pivo…

0 0
                      • Ravyo  

:D Aha tak děkuji za radu, ale já fakt nepotřebuju spasitele :) Nemyslím, že bych chtěla něco měnit.

0 0
                • Ravyo  

Omyl, uškodit mohou homeopatika hodně, samoléčba může být i nebezpečná. Naštěstí jsou homeopatika vyšších potencí na recept, tudíž laik se k experimentům dostane hůře.

0 0
                  • nitraq  

Vyšší potence znamená vyšší ředění? Takový to 10C, 20C, atd.?

0 0
                    • Ravyo  

Ano, na předpis jsou v ČR potence 200CH, některé léky i menší potence. Je to ředění 1:100 podle toho kolikrát, taková je tam číslovka.

0 0
                      • nitraq  

Ředění 200C je vlastně poměr 1:10400, slušný číslo. Dotaz – jakej objem vody bys musela mít, abys tam měla aspoň jednu částici původní látky?

0 0
                        • Ravyo  

Viz. moje reakce v 09.06.2014 15:12:54, pro mně jsou podstatné mé zkušenosti, ne názory jiných.

0 0
                          • nitraq  

Dobře… ale jednu věc mi vysvětli. Proč jsou ty víc ředěný na předpis? Z moderního lékařskýho hlediska „účinkuje“ stejně 20C jako 200C.

0 0
                            • Ravyo  

Nevím které moderní lékařské hledisko máš na mysli, názory na homeopatii a další alternativy rozhodně nejsou v rámci „západní“ medicíny jednotné. V mnoha zemích je uznávána jako jeden z možných druhů léčby. A i u nás je dost lékařů co se homeo zabývají a dost těch, kteří o ní nic neví, ale udělali si svůj názor, že to je nesmysl.

Vyšší potence jsou prostě nebezpečnější, obzvláště v rukou laika nebo nezkušeného homeopata, i dávkování je jiné, dají se jednou denně, nižší potence můžeš dát třeba 5×.

Na vysvětlení pochopení principu hemeo léčby je toto fórum, ale nedostatečné, přednášku tu psát nemůže :D

0 0
                              • Martin  

nj, tady jsi na bike-foru, útočišti expertů na všechno. ber to tu s rezervou :)

0 0
                                • Ravyo  

Jasně, já to tak beru :) Proto jsem to nikomu neradila, ale napsala co vozím já. Čekala jsem, že se někdo chytí, to se najde vždy a všude někdo, kdo nesouhlasí už z principu :D

A až zase budu zachraňovat nějakého cyklistu, tak se ho hned zeptám, jestli chodí na B-F a jestli to tu četl :)

0 0
                              • MichaelSimek  

takze roztok vody 1:10400 (200C) s necim je silne homeopatikum a jen na predpis? neni vsechna voda na svete timto roztokem, resp kdyby vsechny atomy viditelneho vesmiru byli molekulama vody tak tak by bylo potreba 5 takovych vesmiru aby v tom byla aspon jedna molekula toho „lecivyho“ …

a kdyz splachnu hovno a ta voda projde cistickama az k tobe do vodovodu, tak si to ta voda pamatuje stejne jako ty lecivy veci a kdyz ne tak proc?

ja te nechci presvedcit, ani se hadat, ja bych rad vysvetleni ktery neodporuje vsemu co o nasem vesmiru vime…

0 0
                                • Ravyo  

Ale jasně, já přestože jsem baba, tak vím, že to ředění překračuje Avogadrovo číslo :) V současnosti asi nejde vysvětlit účinek homeo fyzikálně-chemicky. Proto to i mnozí vědci zavrhují. Podobné podobným je pincip, který se používá i v běžné medicíně, např. u alergií atd. Problém je u homeo u těch velmi malých dávek, tam je to pochopení prostě náročnější :)

Mně osobně stačí to, že to funguje, víc nepotřebuju a po pravdě v kvantové mechanice, v které v současné době vědci vidí jedinou možnost fungování homeopatik, ani nejsem nijak kovaná, abych si mohla dovolit na toto téma diskutovat s fyziky :D

0 0
                                  • MichaelSimek  

to jestli si nebo nejsi baba je uplne irelevantni

to ze prekrazuje avogadrovo cislo je jedna vec, to ze to prekracuje 15× pocet atomu ve viditelnem vesmiru je vec o par radu vetsi

jaky podobny princip se nekde pouziva?

placebo funguje, to ti neberu a nic jinyho to neni, a pokud ti lecba placebem vyhovuje, tak je to v poradku, ale pojmenujme to spravnym terminem teda

ani kvantova fyzika homeopatika nezachrani, kdyz uz tak jeste vic vyvrati

jaky je teda rozdil v tom ze si voda pamatuje nejakou „homeopatickou latku“ a nepamatuje si co jsem splachnul do zachodu, nebo vicemene jakou koliv latku vyskytujici se na zemi, protoze vetsina z nich s vodou do styku prisla, takze jejich koncentrace je vetsi nez C200…

a jaktoze kdyz si das C200 homeopatikum, pak vycuras vodu, voda projde kanalizaci, cistickama, do vodovodu a pak ji nekdo pouzije pro tvorbu mene „nebezepecneho“ homeopatika treba C30 tak uz neni C200, to to jako zapomene ta voda kdyz se pouzije jina leciva bylinka? a co kdyz se puzije stejna jenom jiny redeni…

0 0
                                    • Ravyo  

Princip podobné podobným jsem ti psala, např. desenzibilace u alergie, nitroglycerin, radiační léčba atd. tenhle princip už prostě alopatická medicína už dávno nezavrhuje.

Mno, zajímalo by mně, jak podle tebe placebo funguje u kojenců, lidí v bezvědomí, zvířat? Protože homeo u nich prostě funguje, a já nějak nevěřím tomu, že třeba psovi řekneš věř a víra tvá tě uzdraví a on fakt bude věřit :D

Btw pokud by byl placebo efekt tak velký jak tvrdí odpůrci homeopatie, tak by se přece měl projevit i u chemických léků a ve více případech, ne?

Tožtak, nemůžu nazývat homeopatii placebem, když jím není :)

Vzhledem k tomu, že mi nejdou provize z homeoléků fakt nemám potřebu kohokoli přesvědčovat :) Já jsem za ně ráda a zatím mi ani nikdo nevynadal, naopak.

Ale když si někdo dá místo nich dva tic tac bonbony a zapije vodou a funguje mu to, tak proč ne :)

Myslím, že je zbytečné plevelit lékárničkové téma diskuzí o homeopatii.

0 0
                                      • MichaelSimek  

jenze principy ktere jmenuje pouzivaji realne mnozstvi te konkretni latky atp, 200C je presne 0 te konkretni latky

pokud bude jedina poradna studie ktera rekne ze homeopatie funguje, rad si ji prectu, zatim pokud vim vsechny ztroskotaly tim ze jejich vysledek je stejny jako u placebo vysledků…

to ze se vyleci kojenec, zvire, bezvedomec po podani neceho neznamena ze ho to neco vylecilo, zvlast pokud to neco je 200C

a ver a vira tva te udzravi sice na psy nefunguje (mozna :) ) ale bude fungovat u panicka, ktery mu neco poda a bude verit ze to co mu podal ho vylecilo, nebo i vyleci a i takovy neprimy placebo asi muze fungovat

Placebo efekt se samozrejme projevuje u vetsiny veci, pokud nemaji zrovna nejaky zaporny efekt

Jak rikam, ja se nechci hadat, ja hledam vysvetleni.

treba na muje posledni 2 odstavce jsem odpoved nedostal, prestoze si myslim ze jsou dulezite v pochopeni homeopatie

0 0
                                        • Ravyo  

Ale ony ty studie existují, pokud tě to opravdu zajímá, tak se k nim lze dostat. Např. Švýcarsko na základě studií, která zadala vláda homeopatika zařadila do svého zdravotního pojištění a jsou tam normálně jako u nás léky na recept placené z pojištění. Něco k tomu si můžeš načíst třeba zde – http://www.huffingtonpost.com/dana-ullman/

Jako vhodné místo doporučuju taky vědecké knihovny, ideálně lékařské,k kde mají přístup k placeným databázím vědeckých článků.

Placebo efekt nezavrhuju, funguje i v západní medicíně, leč jaksi ne v tak vysokých procentech na jaké jsem zvyklá u homeopatik. Takže pro mne je to velmi malá pravděpodobnost a než bych si vzala tic tac a doufala v placebo efekt, vezmu si homeopatika, které mám osvědčené.

Věřím, že ti kterýkoli, ideálně, konstituční homeopat dokáže odpovědět na všechny zvídavé otázky ohledně léčby. Proč bych to ale měla dělat já netuším, mně je srdečně jedno kdo se čím léčí, nebo neléčí vůbec. A léčbu svou a své rodiny si ohlídám sama.

0 0
                                • Krys  

Niekto už tuším spočítal, že všetka voda na svete sa už niekedy dostal do kontaktu s výkalmi, takže všetci pijeme homeopatické hovno :)

Funguje toto len s vodou? Neplatia podobné princípy napríklad aj pre dusík? Dusík môže byť priamo súčasťou organického odpadu a potom sa dostať do vzduchu, nie? Alebo kyslík, ten je celkom reaktívny.

Homeopatia je nezmysel. Je to len čistý biznis zameraný na slepo veriace naivné duše.

Chcem vidieť toho lekára, ktorý by liečil otras mozgu výhradne homeopatikami a vynechal by všetky štandardné postupy. Aj keď teda predpokladám, že aj taký škodca sa občas nájde.

0 0
                              • nitraq  

Čím mohou být vyšší potence v rukou laika nebezpečný?

0 0
                                • Ravyo  

Špatně vybraný lék může způsobit tzv. proving (vyvolá to, co by měl léčit), nebo potlačení (problém zmizí, ale objeví se jiný, závažnější) nebo změnu symptomů (bolela pravá noha, teď bolí levá).

0 0
                                  • Ruprt2  

Jakože mě bolí noha vezmu si Aconitum a upadnu do šoku budu trpět úzkostí a depresemi?

0 0
                                    • Ravyo  

Doporučuju si to vyzkoušet osobně, ideálně s potencí 30CH, ne nižší a dávkováním co hodinu. Kup si jakékoli homeopatikum v lékárně a uvidíš sám jak na tebe bude účinkovat.

Ale bacha, mnoho lidí po tomhle homeopatii uvěřilo a používají ji.

0 0
                                      • MichaelSimek  

Mnoho lidi uverilo ze nahore je nejakej pan kterej se diva co delame a kdyz neco delame spatne tak nas posle do pekla. A hromadu dalsich veci.

0 0
                                      • Ruprt2  

Vyzkoušeno.

Co tam máš dál?

0 0
                                        • Ravyo  

A cos vyzkoušel?

0 0
                                          •  
                                            0 0
                                      • nitraq  

Tak je jasný, že když se vystresuju, že mi to něco může udělat a pak budu vystresovanej polykat cukr, tak mi z toho fakt bude blbě.

0 0
                                        • Ravyo  

Jasně, psychika je mocná. Proto je u tohohle testu kontraproduktivní, aby sis zjistil předem symptomy toho daného léku.

0 0
                                          •  
                                            0 0
                                          • nitraq  

Je nějaká double blind studie s dostatečným počtem účastníků, která by prokazovala účinnost některého homeopatika?

0 0
                                            • MichaelSimek  

je jich hodne ktere to vyvraci :)

0 0
                                            • Ravyo  

Linkovala jsem tu někde níž odkaz na to Švýcarsko například…

Ale studií je dost v odborných lékařských časopisech, vstupy jsou ale přes placené databáze, pokud nemáš přístup, tak vědecké knihovny ten přístup mají a lékařské snad všechny.

Jinak co se týče studií obecně, často se míchají jablka s hruškama a tím pádem je studie od počátku nesmyslná ať vyjde jak vyjde. Tuhle chybu s oblibou dělají vyvraceči všeho, že srovnávají nesrovnatelné. Takové studie jsou někdy publikované i v běžných médiích, ale kdokoli kdo kdy dělal nějakou studii se jim může jen zasmát :D

0 0
                                              • nitraq  

Přístup do databází mám, tak prosím uveď některé autory nebo konkrétní studie.

0 0
                                                • Ravyo  

To je bezva, tak stačí jen použít vyhledávání :) Já z domu opravdu do placených databází přístup nemám, takže neporadím. Ale věřím, že jsi zdatný vyhledávač. Pokud opravdu netušíš jaké klíčové slova použít, tak se zkus odpíchnout od té Švýcarské studie.

Já jsem fakt žádnou studii na toto téma nedělala, můj obor je jinde.

0 0
                                                  • MichaelSimek  

„This paper analyses the report and concludes that it is scientifically, logically and ethically flawed. Specifically, it contains no new evidence and misinterprets studies previously exposed as weak; creates a new standard of evidence designed to make homeopathy appear effective; and attempts to discredit randomised controlled trials as the gold standard of evidence. Most importantly, almost all the authors have conflicts of interest, despite their claim that none exist. If anything, the report proves that homeopaths are willing to distort evidence in order to support their beliefs, and its authors appear to have breached Swiss Academies of Arts and Sciences principles governing scientific integrity.“

o svicarske studii

0 0
                                                • Ravyo  

OT, když máš přístup do databází tak ještě doporučuju vyhledat si, jak jeden nositel Nobelovky šokoval lékařskou obec svým tvrzením, že voda si zachovává „vzpomínky“ na látky se kterými byla v kontaktu. Bylo z toho pěkné pozdvižení tenkrát :D On s homeopatií nemá nic společného, tohle zjistil při svém výzkumu zaměřeném na úplně něco jiného. Když to tenkrát na konferenci řekl, tak se to dalo najít na webu v plném znění.

0 0
                                                  • MichaelSimek  

„Not surprisingly, these experiments have not been published in the peer-reviewed literature; so it’s impossible yet to determine what, exactly, Montagnier did and what he is claiming. In other words, we have publication by press release, a huge red flag for quackery or pseudoscience.“

cely clanek

to nezni jako studie ktere by se dalo verit, to jestli dostal nebo nedostal nobelovku je irelevantni

0 0
                                                  • nitraq  

Ba co víc..

They were published in a new journal of which he is chairman of the editorial board, …

0 0
                                                  •  
                                                    0 0
                                                  • Ravyo  

No, kdo hledá vědecké info v novinách, ten to má fakt v rozhodování těžké :D

0 0
                                                  •  
                                                    0 0
                                                  • Ravyo  

Netuším zda se tomu dá věřit, já jeho studii nečetla, ty ano? A myslím opravdu jeho studii, ne článek o ní, protože tyhlety výtvory nepovažuju za relevantní zdroj informací, já nepotřebuju aby mi někdo předžvýkal info a naservíroval co si mám myslet.

Jen jsem si na to vzpomněla, že to někde padlo jako důkaz homeopatie od nehomeopata, což dost lidí zarazilo.

Jasně, že to s Nobelovkou nemá společného nic, mnoho vědců se na stará kolena různě „pomátlo“.

Jinak mně osobně je vcelku jedno kdo čemu věří nebo nevěří a čím se léčí, nebo kým. Já jsem ráda, že si můžeme všichni svobodně vybrat a když někdo věří Tictac tak prosím, jiný zase zobe na všechno antibiotika, jiný homeopatika, bylinky a co já vím co všechno.

Mne mé zkušenosti z práce ve zdravotnictví dovedly k přijetí různých alternativ, některé používám i já, jiné ne, protože mně nepřesvědčily a nefungují, jiným se i směju :)

To co funguje používám a předpokládám, že to snad dělá každý aspoň trochu inteligentní člověk, kterému na zdraví záleží, ne?

0 0
                                                  • nitraq  

Ale článek a výsledky studie jedno jest. A pokud to vyšlo v jeho periodiku a neprošlo přes peer review, tak to důvěryhodná studie možná nebude.

0 0
                                                  • Ravyo  

Kde to vyšlo a nevyšlo netuším, já si jen pamatuju na ten šok mezi kolegy :D O důvěryhodnosti nebo nedůvěryhodnosti spekulovat nechci, nečetla jsem to.

0 0
                                                  • scret  

jejejej, kolegove meli taky sok?:) zrejme nejaka hromadna autonehoda, jinak si to nedovedu vysvetlit:)

0 0
                                                  • Ruprt2  

Kolegům jsi dala Aconitum a bylo po šoku ne?

0 0
                                                  •  
                                                    0 0
                                                  • Ravyo  

:D možná, nevím, já na té konferenci nebyla :D

0 0
                                                  • nitraq  

Nečetla jsi to, nevíš, jestli to je důvěryhodné, ale stejně to dáváš homeopatii k plusu?

0 0
                                                  • Ruprt2  

Někdo kdo věří homeopatii ani jiný přístup mít nemůže. Ono by to totiž rázem přestalo fungovat :-)

0 0
                                                  • Ravyo  

??? Cože dávám? Dala jsem ti to jako tip na hledání, když už máš ten přístup. A kam vlastně máš ty přístupy?

Vzpomněla jsem si, že to někteří lékaři považovali jako za zajímavý důkaz k homeopatii, přestože jeho záměr to vůbec nebyl. Tak jsem ti doporučila si to najít, přečíst a udělat si vlastní názor. Tedy vlastní, ne přežvýkaný někým jiným :)

Mně to po pravdě vůbec nezajímá co zjistil, nebo nezjistil.

Snad každý umí udělat studii, která vyjde tak, jak chce autor no a důvěryhodnost by měl posoudit někdo jiný než on, že.

Já už četla tolik nesmyslů ve studiích, že mě asi nepřekvapí vůbec nic včetně zatajování dat a NÚ.

Tak naposledy pro ty méně chápavé :D

Mně je srdečně jedno co si kdo zobe, kdy a na co. Já léčím sebe a celou rodinu různými směry a pro některé z vás asi velkými alternativami. A proč to dělám? Protože mi to funguje, kdyby ne, šla bych si třeba pro ty ATB, které možná zase fungují vám.

0 0
                                                  • nitraq  

Přístup mám do mnoha databází díky škole (ČZU), přesný počet nevím a vypisovat je si myslím nemá smysl. S tím, že to jeho záměr vůbec nebyl, minimálně už proto, že předtím očividně dělal seriózní věděckou práci (jinak by Nobelovku těžko dostal) a najednou si vydal nerecenzovaný článek ve svém periodiku. Ač sám nemám rád konspirační teorie, tohle docela smrdí.

0 0
                                                  • scret  

a tak bys to nekomu vrzla i na sok:))

myslim, ze se stejnym ucinkem jako ukolebavka apod.

0 0
                                                  • Petr.T.M  

Proč by na šok nemohla fungovat ukolébavka??? Když funguje u indiánů zpívání rostlinám k větším výtěžkům???

0 0
                                                  •  
                                                    0 0
                                                  • Atilla  

Tak vždycky je něco. Po vleklých potížích se šlachou kde jsem na vyšetření na imuno čekal 3měs, pak jsem měl 15 min zpoždění a řekli mi ať přijdu za další 3 měsíce ztratil trpělivost a šel k léčiteli(ať jsem k tomuto velký skeptik). Týpkovi podám ruku on na mě: kolena, kůže, průdušky. S kolenem jsem přišel a jsem atopik + astmatik(ani jedno na mě není poznat). Říká mi: chlape já už myslel že jste nemocný a vám nic není, jen přestaňte pít mléko a mléčné výrobky a šlachy se vám zahojí. No, tak jsem vysadil všechny mléčné výrobky a šlachy mě přestaly po 2 týdnech bolet. Celá návštěva trvala tak 30sekund a nestála mě ani korunu. Teď už začínám jezdit na kole a pohoda. Takže proč by nemohlo fungovat něco jiného? Už nám reklama na ibalgin rozežrala mozek? Nebo je to tím, že žijeme ve světě kdy jediná správná logika je že 1+1=2 protože nás to tak naučili? Ono ty farmaceutické firmy nám nechtějí pomoct a většinou ani nepomůžou(když neberu akutní úrazy). Tak nebuďme tak zatvrzelí páč se tím připravujeme o možnost být na tom lépe.

0 0
                                                  • Fran-tic  

no to pozor ale, mícháš několik věcí dokupy. jedna věc jsou farmaceutické sračky, kterýma se lidi zbytečně cpou (všechny sypačky typu ibalgin, paralen atd.), taky bych tam přidal některé! typy očkování, samozřejmě má to nějaké hranice. Na druhou stranu, když pomineš tyhle „tabletky“, jsou i řekněme fungující látky, které mají prokazatelný výsledek. Ale všechno souvisí se vším. Taťka měl třeba vysoký tlak, problémy s tepem, játra atd. Co pomohlo? Shodil 10 kilo (z 84 na 74)a přidal dvakrát týdně cvičení jen na protažení. zabralo to víc jak prášky, které ve výsledku musel vysadit :)

0 0
                                                  • Atilla  

Jaký mají prokazatelný výsledek(neber to jako útok)? Že tě něco nebolí? To umí daleko líp tráva a bez vedlejších účinků(domácí mast, tinktůra, slzy). Spíš mi šlo o to, že jsou lidi až se nám to zdá nemožné, kteří vnímají svět jinak a dokážou poznat spoustu věcí(pomohl i mé skoro-tchyni). Ono u toho homea to taky není jen o podání léku, ale o procesu s tím spojeném- něco podobného jako u shamanismu.

0 0
                                                  • Fran-tic  

ještě jednou…to co jsem psal o ibuprofenu jsem měl na mysli právě v negativním smyslu. Neříkám, že se hodně léků nedá nahradit, jsem pro, ale jsou věci, které nejdou vyléčit žvýkáním bazalky a nebo cukrem v supr krabičce. Tím mám na mysli, že přes množství léků je třeba naučit se poznat ty, jimiž je zbytečné se ládovat a je lepší se napít a nebo uvařit čaj a ty, kdy to prostě má smysl.

0 0
                                                  • Atilla  

jo já tě pochopil. Psal jsem to jen pro to, že někomu přijde blbost aby homeo fugovalo, když tam v něm třeba nic není. Stejně tak jako mě přišla blbost, že podáš někomu ruku a oni ti řekne co ti je. Jinak právě nevím o moc lécích krom antibiotik co by k něčemu byly a nedaly se nahradit přírodní formou.

0 0
                                                  • nitraq  

Co například léčba rakoviny?

0 0
                                                  • Atilla  

To jsou právě ty slzy z trávy, to pomohlo hodně lidem. Spousta nádorů se dá podvázat, ale není to povoleno. Atd

0 0
                                                  • Fran-tic  

no já třeba mám i celkem kritický pohled na antibiotika. nelíbí se mi jejich časté používání, za život jsem je měl tak 1× a navíc jsem stejně alergický na penicilin. Na medině nám říkali, že děcko by mělo sníst kybl hlíny, pak bude mít imunitu jak drak :) a s tím jsem se rychle ztotožnil. Navíc i mezi lidma jsou hajzli, je léčitel a léčitel, co mu jde o prachy. Hodně v tom hraje roli i naděje. každopádně moje obvoďačka byla homeopatka, takže homeo jsem si vyzkoušel, když jsem nejvíc trénoval (nejednalo se o kolo), dvoufázové treny atd, byl jsem totálně na kaši.. Měl jsem dva cukříky, jeden dlouhodobě a jeden před zápasem. Nemusím říkat, že to bylo k ničemu, ale každý ať si udělá obrázek sám. Lidí jsou různí.

0 0
                                                  • Atilla  

Jasně, rozhodně tím nechci nikomu doporučovat léčitele. Podle mě jich minimálně 95% jsou podvodníci. Stejně tak nechci podporovat homeo, ale stav našeho zdravotnictví je docela pochybný. Když se na tebe doktor ani nekoukne, namlátí něco do počítače, dá ti lék a nazdar, klidně za rohem zdechni. I ten lidský přístup udělá divy a nebudeme si nalhávat-většina nemocí je ze stresu a nevyváženého života.

0 0
                                                  • scret  

a pod to bych se podepsal…

0 0
                                                  • nitraq  

Nehledě na to, že tvůj problém byl vyřešen vysazením mléka a mléčných produktů, který jsou podezřívány ze způsobování různých potíží, mimo jiné i alergií. Naproti tomu homeo není nic jiného, než „věř a víra tvá tě uzdraví“. Já osobně spatřuju riziko homea v případě, kdy je jím nahrazována moderní medicína. Místo aby jsi si vzal otestovaný a funčkní lék, tak se uchýlíš k věření v ampulky cukrových kuliček, to prostě není dobrý a může to předcházet většímu průseru.

0 0
                                                  • Atilla  

Mé skorotchýni doporučil vývar z cibule a pomohlo jí to ač předtím běhala od doktora k doktorovi asi 5let

0 0
                                                  • Fran-tic  

divej je prostě propastný rozdíl moderní medicínou a takovou tou lidovou. Je plno věcí, které jde řešit jednoduše, o tom žádná. Ale když nadhodím příklad, tak nitrooční tlak a problémy se sítnicí jezením mrkve nevyřešíš. Pořád bude třeba chirurgické a moderní medicíny. Je to jak s porody, doma v klidné atmošce, s porodní bábou atd., ale při prvním větším průseru se volá rychlá a šup do nemocnice. Všechno má své hranice

0 0
                                                  • Atilla  

S tím souhlasím, jen jsem chtěl říct, že všechno nemusí mít akreditaci aby to pomohlo. Což vyznívá z těch 300 příspěvků výše.

0 0
                                                  • Fran-tic  

+1 nehledě na to, kolik zbytkových sraček je v mléku.

0 0
                                                  • Atilla  

Ok i kdyby to tak bylo, tak proč mě ***** ani jeden z těch 20 doktorů co jsem u nich byl nedoporučil ho přestat pít? Protože to mají v pi.. a chtějí jen vydělávat prachy, protože jim dodavatel slíbil, že když vydají tolik a tolik tak letí na dovču na hawai.

0 0
                                                  • Fran-tic  

s tím souhlas, největší problém doktorů je ten, že prostě jsou znechuceni množstvým lidí a nemají ani snahu přistupovat individuálně k pacientům. jede se to jak na běžícím pásu, to je blbě. základem by měla být převážně komunikace s pacientem a rozhodně snížení zásahu pojišťoven a farmaceut. společností do činnosti doktorů.

0 0
                                                  • MichaelSimek  

Ano, na svete funguje jenom jedna spravna logika. Problem neni v nefungujici logice ale v nedostatku informaci. To ze tobe se po navsteve lecitele udelalo lepe jeste neznamena ze lecitel ma nejake nadprirozene schopnosti. Zaroven nespochybnuju ucinost hromady „babskych leceni“, psychosomatiku, tuny dalsich veci. Ale vsechny tyhle veci jdou vysvetlit, nebo aspon zapadaji do nasi reality. Homeopatie ne, to je cira blbost, to je na urovni toho vsemocnyho chlapika co za 6 dni uplacal bramboroid s nama a pak se mu to vsemocne vymklo.

Jinak problem proc nekteri si mysli ze jim to tak strasne funguje je krom placeba jeste fakt ze lide maji nutkani vytvaret asociace, jako treba boli me noha, vypiju pivo, neboli me noha…pivo leci nohy, to ze se to stane nekolikrat za sebou porad neznamena ze pivo leci nohy, veci jako tohle se stava neskutecne hodne a clovek si chte nechte ty asociace vytvori…jenze musi taky pouzivat rozum a zamyslet se jestli to nahodou neni blbost, pokud je, tak holt asociaci zahodit…problem je kdyz se z asociace stane vira, pak se cokoliv nehodiciho proste bud ignoruje nebo nejak strasne okeca a hlavne pak ty situace kdy se to nahodou stane znovu jsou strasne zesileny kdezto ty kdy se to nestane naopak, takze z toho neni moc ven

no nebudu psat knizky tu, proste homeopatie je picovina na ntou, ale pokud tomu nekdo veri, tak at si tiktaky zere celej den (a i tiktak nejspis bude mit vic ucinnych latek nez 100% cukru (nema nahodou voda pamet, jaktoze funguje cukr kdyz tam neni voda, ze by cukr mel taky pamet, co pak vzduch, nestaci proste jenom dychat a tim se lecime homeopatii?) :)

0 0
                                                  • Atilla  

A není nejdůležitější to, že to někomu pomůže? Ať to třeba neobsahuje nic, ať jsou to jenom kecy, tak jde jen o to aby bylo člověku lépe. Negativním přístupem ještě nikdo nic nevylepšil.

(a jestli se někdo nechá okrást homeopatem o desetitísice je jedno, stejně by to takový člověk nastrkal prachy teleshopingu)

0 0
                                                  • MichaelSimek  

ono to nepomuze, v tom je ten problem, jenom se tomu milne prisuzuje ze to pomaha…to je jak lidi modlici se za neco a kdyz se to neco stane, tak to prisuzuji tomu modleni/bohu

0 0
                                                  • Atilla  

A kdyz zenska sezere ibac a za 5 min rika jak ji je dobre, tak to neni placebo. Placebo proste funguje a dokazuje to dost studii

0 0
                                                  • scret  

oba dva mate vlastne pravdu, ty to beres z pohledu, ze se cloveku ulevi a o to vlastne jde… a MichaelSimek, ze lidi maj tendenci si veci spojovat, ikdyz je to kolikrat blbost…

Placebo urcite funguje, obvzlast v dnesni dobe castokrat nemuzeme vedet, co je placebo a co ne… Jinak to, ze je zdravotnictvi a celkove farmacie mega byznys uz snad nikdo pochybovat ani nemuze… A na tom je zalozeny zdravotnictvi…

Hezky to popisuje MUDr.Hnizdil – aneb vyrobi se pacient…:)

0 0
                                                  • MichaelSimek  

no ibac ma ucinny latky a dobre ti udela, tam je naopak spatne ho zrat v ty mire co ho lidi zerou…stejne jako je spatne si myslet ze modleni(homeo) vyresi vsechny problemy

0 0
                                                  • Atilla  

Jasne za 5 minut kdyz se ti jeste ani nerozpusil v zaludku.

0 0
                                                  • scret  

tak kdyz uz jsme najeli na tu viru, tak s tim bohem je to takovy salamounsky:)

Lidi verej, modlej se k necemu a nic… tak se rekne, ze buh nemusi prece kazdymu splnit, co si pral… ale jakmile clovek neco udela spatnyho, sup a uz prijde do pekla:))

0 0
                                                  • Krys  

Lenže to ako pôsobí ibuprofen v tele človeka nie je žiadna záhada, ale celkom dobre preskúmaný a zdokumentovaný proces. A čo sa týka akútneho riešenia drobných bolesti, je jedným z najlepších. To, že ho mnohí používajú ako hlavné riešenie problému, je už druhá strana mince.

0 0
                                                  • karliner  

Ty nikdy nezklameš. Pokaždý napíšeš ještě větší píčovinu než posledně. A to si tu tvoji poslední ani nepamatuju, ale jsem si jistej, že byla menší než tato…

0 0
                                            • obda  

Publikovaná v kvalitním peer-review periodiku, nejlépe nezávisle potvrzená? Pokud vím, tak ne. Což mne, jako vědce, moc nepřekvapuje :D

0 0
                                  • karliner  

Když čtu podobné věci, vždycky si vzpomenu na svoji babičku. Komentovala by to velmi výstižnou větou: „Bože, do čeho jsi dal duši…“

0 0
                      • MichaelSimek  

a kdo ti da ten predpis? doktor?

0 0
                        • Ravyo  

Předpis na homeopatika může vystavit kterýkoli lékař nebo veterinář. Nemusí mít vzdělání v homeopatii, což je zvláštní, ale takto jsou daná pravidla.

Homeopat-nelékař předpis na homeopatika vystavit nesmí.

0 0
                          • MichaelSimek  

A co kdyz si ten roztok udelam sam, co se mi stane?

A kde sezenu ty 200C homeopatika, v lekarne?

A muzes sem dat jmena doktoru kteri to predepisuji?

0 0
                            • Ravyo  

Sám si to neuděláš, sice jsou homeopatika většinou z přírodnin tak není úplně jednoduché najít někde v lese suroviny :) Ano, homeo se kupují v lékárně, pro předpis doporučuju obrátit se na homeopata lékaře, který tě taky dokáže poučit co a jak a kdy.

0 0
                              • MichaelSimek  

udelat 200C homeopatikum fakt neni problem z cehokoliv, takze co se stane kdyz ho vypiju?

0 0
                                • Ravyo  

:D když to pro tebe není problém, tak se přece stane přesně to, co od léku očekáváš. Za předpokladu, že jsi dobře vyhodnotil symptomy a trefil ses do obrazu toho léku, co sis vyrobil :D

0 0
                                  • MichaelSimek  

ja se spis ptam co se stane kdyz teda vypiju spatnej roztok na kterej symptomy nemam, jaky jsou kontraindikace homeopatik C200?

0 0
                  • Ruprt2  

Kolik hradí pojišťovna?

0 0
                    • Ravyo  

Vtipálku :D na recept nejsou kvůli pojišťovně, ty homeopatika nehradí žádná.

0 0
                      • Ruprt2  

A proč?

0 0
                        •  
                          0 0
                        • Ravyo  

Protože naše pojišťovny hradí jiné léčiva. V jiných zemích se hradí i homeopatika a mnohé jiné alternativy přes pojišťovny, u nás ne.

0 0
                  • karliner  

Tak to tahle parta a party na ní dále navázané měly ***** štěstí, že jim to předávkování prošlo :-)))

0 0
              • Ravyo  

Do debat o alternativní léčbě se nepouštím už mnoho let, mně naprosto stačí mé zkušenosti, takže sorry.

0 0
            • Llama  

Akutní homeopatika :-D Neměl by aplikaci homeopatik lege artis předcházet podrobný několikahodinový rozhovor homeopata s pacientem?

0 0
              • Ravyo  

Ne neměl, protože v akutních případech s tebou většinou ten homeopat nejede :) To je první pomoc, když si zavoláš sanitku, taky se nebudeš vybavovat hodiny se záchranáři.

A ano, člověk, který využívá akutně homeopatika je většinou od homeopata poučen kdy, co a na co může dát.

0 0
        • nitraq  

Akutní homeopatika? Např.?

0 0
          • scret  

taky me to zajima…:)

0 0
          • scret  

taky me to zajima…:)

0 0
          • Ravyo  

Aconitum na šok, paniku… ideál při autonehodách apod. těch jsem už podávala mnoho v těhle situacích, mám na ně štěstí.

Ale i při prudce začínající horečce atd.

Arnica – úrazy, podlitiny atd. urychluje léčbu, dobrá i na otřes mozku. Je to první volba u jakéhokoli úrazu.

Apis – na štípance od vos a další havěti i na popáleniny.

0 0
            • scret  

jen se te zeptam, co si predstavujes pod pojmem sok?:)

0 0
              •  
                0 0
              • Ravyo  

Já si nepředstavuju nic, šok má poměrně jasnou definici, např. zde: http://www.medicabaze.cz/index.php…

0 0
                • nitraq  

Nepřečtu si, nejsem lékař ani lékarník.

0 0
                  • Ruprt2  

O nic jsi nepřišel. O homeopatické léčbě se tam nic nepíše.

0 0
                    • Ravyo  

Ehm, proč by se tam mělo psát o homeoléčbě, když se ptal na to co je šok??? :D

0 0
                      • Ruprt2  

Třeba proto, že se tam píše jaká je v případě šoku terapie?

0 0
                • scret  

zes tu psala na sok a paniku… Tak mne jen zajimalo, co tim myslis:) jako zdravotnik urcite vis, ze je nesmysl tohle spojovat…

Jen by me zajimalo, co konkretne dela a jak pusobi to Aconitum, ze to pomaha pri soku…

0 0
                  • Ravyo  

Šok a panika vykazují podobné symptomy, tedy jeden lék se dá použít na více potíží. To je podstata homeopatie.

A co konkrétně dělá, no ovlivňuje právě ty symptomy :)

0 0
                    • scret  

ktere symptomy mas presne na mysli?:)

0 0
                    • scret  

ktere symptomy mas presne na mysli?:)

0 0
                      • Ravyo  

Homeopatické symptomy samozřejmě, je to jeden ze principů homeopatie, podobné se léčí podobným.

Takže pokud se ptáš konkrétně na to Aconitum, tak se podává na jakékoli šokové situace, paniku, strach ze smrti, extrémní neklid, první fázi horečky s rychlým nástupem, náhlá bolest hlavy apod.

Takže z popisu je asi jasné, že je to ideální lék při autonehodách atd.

0 0
                        • scret  

ikdyz jsi dala spravny odkaz na to, co je sok, tak mi prijde, ze michas hrusky s jabkama… jak konkretne dle tebe pomuze tohle homeopatikum napr. pri hypovolemickym soku?? ze se pacient zklidni mu moc nepomuze:)

0 0
                          • Ravyo  

Nevím zda znáš staré oblíbené pravidlo 5T u šoku, možná ano, učívalo se to např. i v autoškole :)

Tak např. hned první je ticho a proč? Protože je vhodné snížit akutní hormonální reakci těla na tu příčinu.

No a tak jak někdo použije to TICHO, tak já použiju homeopatika které fungují lépe než to ticho, no :)

Snad už je to pochopitelné, doufám?

0 0
                            • scret  

ano 5T samozrejme znam… ale rad bych se dobral k tomu, jak chces takovy skutecny sok (nemyslim panicky zachvat nebo uzkost) resit???

Bohuzel ticho cloveku trochu pomuze, ale nezachrani ho!

Mozna slovickarim, ale prohlaseni, ze nejake homeopatikum vyresi sok, je na muj vkus trochu moc… Ano, pomuze, ale to zrejme stejne dobre jako treba thermofolie..:)

Bohuzel bez zachranky stejne nicmoc nevyresis…

0 0
                              • MichaelSimek  

(oprava) pomuze, ale to zrejme stejne dobre jako treba voda z bidonu

0 0
                                • Ravyo  

No vidíš, každý pomáháme jinak, já bych tekutiny nikomu v šoku nedala. Máš to i v těch 5T :)

0 0
                              • Ravyo  

Heh, a já někde psala, že homeopatika vyřeší šok a pak nevolám sanitku?

Mám pocit, žes mě jen špatně četl, tak příště prosím lépe :)

Ono někdy sakra dlouho trvá, než dojede záchranka, proto sebou vozím akutní homeopatika, řeší akutní situaci a funguje to. Přesvědčovat nikoho nehodlám a neboj, když je nabízím různě zraněným lidem, tak jim je nesypu do pusy násilím, fakt ne :D

0 0
                                • scret  

jak se na to potom tvari zachranka?:) sama pises, ze spousta lekaru nevi o cem je rec… timpadem asi ani nevi, jestli treba nahodou to tve homeopatikum nereuaguje s necim jinym… No, z tebe bych mel opravdu radost…

Proto byt tebou, drzel bych se radeji tech zbylych T, nez bral akci do „vlastnich rukou“…

Dojezd muze byt nekdy delsi, obvzlast pokud je to ve spatne pristupnem terenu, ikdyz to uz dnes casto resi vrtule… Takze ta „sakra dlouha doba“ je spis z pohledu cekajicicho, to se zda i 5minut sakra dlouhych…

Pokud ale clovek ztratil napr. cca 1,5L krve, tak jako tak mu ten tvuj lek max. trochu ulevi. Misto toho bych se radeji soustredil na dalsi a vhodnejsi opatreni.. napr. protisokovou polohu:)

0 0
                                  • Ravyo  

Díky za tvé rady, ale opravdu vím co dělám a respektuji u každého právo na zvolení vlastní léčby.

Btw se záchrankou jsem pár let jezdila a představ si, že u nás byly i dva lékaři homeopati :) a o dojezdových časech nemá smysl mluvit, sakra dlouhým časem fakt nemyslím 5 minut.

0 0
                                    • scret  

necekas ale ze vsude budou homeopati ze?:)

Kdysi jsem mel kamarada, ktery sebou vozil kanylu a roztok:) holt deformace:)

Pokud doktorovi ale reknes, ze jsi podala placebo, pak myslim, ze to neni nic proti nicemu… Pak takovou „pomocnou berlicku“ chapu… Bohuzel placebo nemusi zabrat na kazdyho a pokud bude mit napr. nejake vaznejsi popaleniny, tak bych si dovolil skromny odhad, ze to zabere na 10–15% lidi… a to to jeste prehanim:)

Jinak bych se osobne podavani cehokoliv jinyho krajne vyhnul…

0 0
                                      • Ravyo  

Ne, to opravdu nečekám že přijede v záchrance homeopat, já ho nepotřebuju s homeo to umím sama :)

K placebu jsem se vyjádřila výš, je to vtipné jak to vždycky někdo vytáhne :D

0 0
                                        • scret  

v tom priapde bych cekal, ze reknes, ano je v tom tolik a tolik takove a takove ucinne latky…

0 0
                          • Ravyo  

Aby nenastalo další slovíčkaření, tak krom homeoléku zajistím i to ticho. Takže fakt nepodám kuličky a nezačnu na toho člověka řvát, že tady stejně beztak umře :D

0 0
                    • scret  

ktere symptomy mas presne na mysli??

0 0
            • scret  

jen se te zeptam, co si predstavujes pod pojmem sok?:)

0 0
        • Fran-tic  

taky vozím cukříky proti šoku :D

0 0
    • kastan02  

Lékárnička je zbytečná zátěž. Při pádu se buď nic nestane, nebo je člověk sedřenej, vykloubenej atd a nějaká lékárnička je nedostačující. Důležitý je mít mobil a parťáka. Přiznávám, že parťáka nevozím. Mobil ano.

0 0
      • nitraq  

Naopak. Vozím tuhle salewu vykuněnou o pár drobností – desinfekce, prášky (uhlí, ibalgin, zodac, aspirin), lepší leukoplast – a sice při velkým pádu by mi byla naprd, ale při menších věcech přijde vhod. Nehledě na to, že když jedu na nějakej menší vejlet, tak s touhle lékarničkou pokryju i potřeby mimo sportovní aktivity – střevní problémy, bolehlavy, odření/pořezání.

0 0
        • karliner  

A kde máš defibrilátor?

0 0
        • kastan02  

No jo, to je věc názoru. Když jedu na 3hod. na kolo, nepovezu uhlí, nebo aspirin. Alergik nejsem. Oděrky si nedesinfikuju. Na vše ostatní máme záchranku. Jiná věc je několikadenní akce v odlehlých končinách. To se, ale netýká Česka. Několik karambolů jsem měl a nikdy mi nebyla mini lékarnička nic platná. Samozřejmě, jestli si někdo chce koupit lékárničku za 500Kč a mít klid v duši, nebudu mu to rozmlouvat.

0 0
          • nitraq  

Pointa je v tom, že ta lékarnička obsahuje takovej nutnej využitelnej základ a když někam jedu, tak ji hodím do batohu, tam se ztratí, a vím, že co bych mohl potřebovat, tak mám s sebou. Co se ceny týče, tak jsem ji dostal gratis v nějaký marketingový akci.

0 0
            • kastan02  

To je těžký. Já bych s trochou nadsázky spíše řekl nutný nevyužitelný základ. Batoh nevozím. Kdybych vozil, proč tam dávat něco, co nevyužiju, i když se to tam ztratí. Je to každého věc. Kdo chce, ať vozí. Když se mě někdo zeptá, řeknu nevoz.

0 0
              • nitraq  

Je to o úhlu pohledu. Já ji občas použiju a ty věci, který využiju, se střídají, takže každá tam má svůj smysl. Když se někdo zeptá mě, tak řeknu měj pár základních věcí.

0 0
            • karliner  

To je další střípek do mozaiky, proč většina bikerů vyráží na několikahodinovou vyjížďku s tlumokem zvícím velikosti expedičního kletru…

Mají tam samé potřebné věci :-)

0 0
          • Atilla  

Co vozím je škrtidlo, páč taková větev v noze umí svoje a náplast když se člověk třeba fikne o kotouč.

0 0
      •  
        0 0
      • arny71  

Minulý měsíc jsem si sám v lese zlomil klíční kost. Parťák nebyl, mobil ano. Byl mi tam k hovnu. Víc bych ocenil tu lékárničku, abych si mohl udělat popruh přes krk, abych do něj zavěsil hnátu. Takhle jsem jel 9 km lesem s rukou na řídítkách,nebylo to nic moc.

Takže za sebe, teď už jen s mobilem I lékárničkou.

0 0
        • Logos  

V podsedlovce mam lekarnicku (obvazy, skrtidlo, naplasti, rousku, satek, termoizolacni folie, nuzky, leky na alergicke stavy), dusi, multiklic, plastenku, pistalku, nahradni baterky do svetel, spojky na retez… vejde se to tam vsechno vc. nepromokaveho prebalu na podsedlovku :)

Je to jen o tom, jak moc Vam zalezi na zdravi svem a ostatnich… jezdim casto sam a mimo civilizace, tezko se pak shani pomoc. V 90% totiz nejde ani tak o pomoc sobe, ale ostatnim ;)

Samozrejme ze nekdo, kdo jezdi aspon ve dvou lidech je situace uplne jina a odlisna.

0 0
          • krtex  

Počkej, jsi si jistý, že sis nespletl fórum?

KTX@

0 0
          • jIrI___  

To jako fakt všechno taháš?

0 0
            • Logos  

tak neni to pro gramare no viz. foto… zase pri moji vaze nejake to kilo je uplne jedno :P a mam vlastne vsechno :)

nepocitam dva bidony a Lezyne pumpicku :P na ramu…

0 0
          • trembi  

Vzhledem k tomu ze ja s sebou taham jenom dusi, montpaku, pumpicku a kdyz je hnusne tak bundu si tohle nedokazu predstavit :D

0 0
          • scret  

skrtidlo netreba, kdyz mas dusi:) trojcipej satek na klasickou cyklofrakturku klicku jsem uz v praxi nahradil napr. nohavkama atd.

0 0
        • kastan02  

Jistě. Každý ať si tahá, co uzná za vhodné. Dá se i improvizovat. Na čele pod helmou mám trojcípí šátek. Že je propocenej mi nevadí. Dá se použít jako škrtidlo, závěs na ruku a podobně. Náhradní duše je taky škrtidlo! Závěs uděláš i z větrovky. Prostě já lékárničku tahat nebudu.

0 0
        • karliner  

No já nevim, na popruh jde použít x věcí, které vozíš ssebou. Viz.

Ale když jsi klidnější s lekárničkou, proč ne. Btw – co když tě uštkne zmije?

0 0
    • Martin  

vozím náplasti a jodové pero, o obvazech uvažuju, ono se to může hodit

0 0
    • Paua  

Nevozím nejezdím v autě ale na kole!!! Nic méně letošní zimu jsem vozil zlatou folii pro polámané běžkaře a bylo jich docela dost.

0 0
    • Kokpilot  

Ja vozim lekarnicku, kytaru, housle, obinadlo, klavir, piskoty a nahradni ram.

0 0
      • karliner  

Docela hazarduješ, že vozíš ten rám jen jeden.

0 0
      • antt  

ty housle vůbec nepotřebuješ. V pohodě se dá šmrdlat rámem o kytaru, pokud si vypodložíš struny piškotama

0 0
    • Dejv94  

Jak to tak čtu, tak s těmi pomůckami musíte vozit batoh, brašny, krosnu, nechápu to na pár hodinovej švih. Vozim akorát mobil, duši, pumpičku, nářadíčko a traťovku. Když sebou někde plesknu, tak největší bordel omeju v první studánce nebo hospodě (kde mají i lékarničku) a dojedu dom (pokud je to možné jinak si zavolám „odtah“).

Stejně většina lidí ani neví jak věci z lékárničky použít, takže pokud bych jí měl u sebe a byl mimo, tak mi spíš kolemjdoucí zavolaj rychlou než mě budou prohledávat a hledat lekarničku.

Lékárničku bych bral akorát na vícedenní švihy a expedice.

0 0
      • WEGO  

počítají se papírové kapesníky na sračku?

0 0
        • Ravyo  

No, taky si můžeš najít lopuchy a ušetřit gramy :D

0 0
      • WEGO  

počítají se papírové kapesníky na sračku?

0 0
      •  
        0 0
      • Ravyo  

No řekla bych, že většina lidí umí použít vybavení těch cestovních lékárniček, kde je dezinfekce, náplast a obvaz.

Snad ví i dost lidí jak použít škrtidlo při krvácení, resuscitační maska je taky vcelku logická, nicméně dýchání není tak podstatné jako srdeční masáž. Tak tím není pro laika třeba se stresovat někde v terénu :)

0 0
        • zzd426  

nevím jestli to tady padlo, ale lékarnička by měla obsahovat i nůžky (ikdyž to zní jako blbost tak se někdy hodí, třeba k odstřihávání oděvu u otevřené zlomeniny:) )

jo a co jsme se naposledy nechtěně vyskytli u JE Dukovany tak přemýšlím o jodových tabletách pro akutní nemoc z ozáření :-D

0 0
          •  
            0 0
          • Pavel  

Pro sichr bych ještě doporučoval doplnit lékárničku o lopatku a pytlík vápna… ;-))

0 0
          • Ravyo  

Jodové tablety mě pobavily :)

Zajímalo by mě, kdo vozí na kole nůžky? To nemáš nůž, jako každý správný muž? :)

0 0
            • Ruprt2  

Já vozím homeopatické nůžky.

Jsou to nůžky jaké svět neviděl :-)

0 0
    • noviisek  

Pro mě jsou hlavní gumový rukavice, co ty víš, kdo má co v krvi… stáčí záděra na ruce… jinak obvaz a kus gázy a nazdar.

0 0
      • scret  

tak prenos HIV touhle cestou neni zas az tolik pravdepodobnej, resp. ta zadera by musela byt asi hodne velka a hodne krve… to riziko neni asi tak velke..

Horsi to asi bude u zloutenky…

To zas nepredpokladam, ze by nejaky sportovec v lese krvacel a just clovek mel zaderu a just mel ten sportovec zloutenku…:)

A na homelessaky nesaham:)

Jinak rukavice jsou zaklad, obcas se hodej pri reseni defektu, spadlyho retezu atd.:)

0 0
        •  
          0 0
        • noviisek  

vozím je od doby, co jsem měl kurz se záchranářema a povídali jsme. Šance je malá, oni maj to riziko větší, ale na sportovce nesáhnou bez rukavic.

Takhle bys mohl říkat, že nepoužíváš nikdy šprcku, protože máš jen samý vymydlený a hodný holky a tak se nemusíš ničeho bát. Ale když je neznáš, což zraněného málokdy dobře znáš…

Třeba říkali, že se už ani nedělá dýchání z úst do úst přesně z tohohle důvodu

0 0
          •  
            0 0
          • scret  

vim to, jsem puvodne zachranar:)

a na sportovce bych klidne sahnul:)

Jinak pokud muzu poradit, tak presneji receno je to z plic do plic, technikou ust do ust…

0 0
    •  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.