Díky za každý názor. Jaký materiál na rám kola, karbon vs.slitiny hliníku. díky
Díky za každý názor. Jaký materiál na rám kola, karbon vs.slitiny hliníku. díky
No já mám ocel a jsem maximálně spokojen :o)) až na tu hmotnost :o))
no, doteď mám taky ocel, ale pokrok je pokrok, si myslím:-)chci už to mít na poát, si myslím. babo raď
Myslim, ze karbon neni treba, navic na biku bych se bal, ze ho znicim. Naopak, hlinik je lehky a na fullu by nemel byt tak namahany a vydrzet dele (nemeknout).
uprimne nechapu, proc se delaji zadni stavby na fullech z karbonu. snad jen kvuli vahy? Protoze tuhost to snad moc nezvysi, kdyz tlumic bude polykat mnohem vice energie a cenu to zvysi zakonite :) nemluve o horsi zivotnosti (karbon z dosavadnich zkusenosti a doslechu proste praska ponekud vice nez hlinik a taky ty odletujici sutry… nevim nevim)
Gary a Trek používají karbon na vzpěrách zadní vidlice kvůli pružnosti materiálu (= nepříliš dokonalé nahrazení čepu nad/pod patkou)
To je s prominutim stejen debilni otazka jako ktery OS je nej, nebo ktery procesor je nej, nebo hafo dalsich.
Povez na co to chces a co od toho cekas a pak se (mozna) dockas nejake kloudne a smysluplne odpovedu.
BTW je tu SEARCH
A proč karbon? Měkost obstará pružina, tak je lepší tam vrazit Hliník, jde o to kolik chceš obětovat. Já se svými možnosti bych šel do hliníku…
Nejlepsi je asi hlinik a staci. Jedine, kdyby si si chtel udelat radost, tak Titanovyho Revolvera od Tomaca nebo neco pletenyho… :-)
ti upletu ponožky, chceš? :-))
A neupleteš fulla? Nebo aspoň obleček pro můj HT, aby mu teď v zimě nebyla taková zima:)
karbon zadni stavba, titan spodni a horni ram. trubka, ocelova hlava a stredova miska a hořčíkvá sedlová trubka !!!
A proč to píšeš podemě? Já chci obleček na můj stroj, né změnit materiál, to chtěl někdo jiný:)
tak ten kdo by to dal dohromady tak aby to drželo by byl pan Konstruktér :-)
jinak jestli to chceš napořád jak jsi na začátku psal, tak snad radši zase ocel…
second part byla pro Milhause
NO jo, na ježdění, jezdím rád, nejezdím mnoho a když už jedu tak na celý den a to po horách, třeba Jeseníky, Beskydy. Mám rád technické úseky cest=ostré sjezdy, kdy ležím na sedle a jedu třeba 5m jenom popředním kole. Technické výšvihy, kořeny, kameny. Závody mě moc nezajímají, vždy skončím někde uprostřed závodního pole. Jezdím opavský maraton (silesia) a jesenický maraton a sem tam něco v Beskydech. Je tam krásně a znám to tam. Na to chci celopéro a chci aď mi to nějaký ten pátek vydrží. Radši si připlatím teď, a? pak nemusím po každé vyjížďce kupovat nové ráfky, brzdy, přehazovašky, náby atd…ufff. Sem se rozjel, co?
kup si Meridu transmission… tutite zrovna jeden prodava v bazaru (nedelam mu reklamu, neznam ho).
Tak třeba Klein Palomino X (ale to bys musel hodně připlatit) s Float100.
typicky nezavodni kolo.....