Jaký mě doporučíte mtb rám do 10000 pevný
Jaký mě doporučíte mtb rám do 10000 pevný
giant XTC
RB CR, CRR :)
CRX:-)
CRX už je dost těžké
o váze nepsal, ale ato napsal pevný a to si myslim opravdu je:-)
snad jednou si splním sen a koupím si ho ikdyž není nejlehčí;-)
Taky přídávám svůj hlas k RB, konkrétně CRX, možná je trochu těžší, ale je pohodlný, vydrží a kvalita zpracování je kapitola sama pro sebe – kde ti přizpůsoběj rám na míru(i když to nebude do těch 10 000), 2× tepelně zpracujou a můžeš si tam vybrat jednu nebo víc z mraku možnejch barev?
Az bude mit „netaiwanskou“ geometrii, tak pak mozna..
Cože ???? Jaka taiwanska geometrie ?????????????
Stejne kratke ramy jako u levnych ramu z taiwanu..
radeji „taiwanskou“ geometrii, než karbonovy ram z taiwanu ;) :D
a mě ta geometrie naprosto vyhovuje a nechtel bych měnit :)
Jenze SUPy se delaji u nas..
ty si z tajvanu ?
:))
Proc je tedy na ramech napsano ze jsou vyrobene u nas??
bo je to ceska znacka, ramy jsou taiwan, zbytek se montuje tady…
mozna tak designed in the cr…
zvlášt ty karbonové že ? spolu ještě s axmanem, mrx …
Karbonove at se delaji kde chcou, co je spatneho kdyby byl z taiwanu..? Jak je tady tolik „chytrych“ lidi, nikdo neni schopen rict v cem jsou spatne..
a v čem jsou špatné krátke rámy ?
že vypadaj jak levný taiwanský… čím delší rám, tím víc adidas
a platí to aji u vidlic ? čím větší zdvih tím víc adidas ? že bych si koupil Supermonstera :D at jsem „IN“ :D
tak to tu toru radši na 100 z těch 130ti mm zhazovat nebudu!:-D
Axman sem nepleť, Axman je značka :-)
Trošku mě to zarazilo, protože jsem se o to jeden čas zajímal, v 16ce vychází trek, merida, duratec, cube plus mínus stejně, jestli ty třeba nemáš nějaký divný proporce
Asi nějaká novinka. Taiwanské rámy jsou stará známá věc a teď se k tomu přidala už i taiwanská geometrie :-D
Tenhle pojem slyším poprvé. Ovšem jestli je RB geometrie česká, tak radši tu taiwanskou :-)
Důvod?
To jsem jen tak plácnul. Geometrie je jenom jedna :-)
No proto
RB CR
Taky vaham co kolem 10.To RB bych kvuli geometrii vyloucil.
jestli seženeš tu osmapůli od treka, tak do něj jdi, je to dobrej materiál a geometrie.
A kde se dá koupit? A co to váží?
http://trek-bikes.cz/index.php?… mas seznam autoriz. prodejcu,Jo kdyby nekdo byl ochotny hodte sem fotku na vaze kolik vazi ten trek v 17,5…dik:-)
http://trek-bikes.cz/index.php?… sorry blbe sem to vlozil:-)
Kolik měříš, že ses rozhodl pro 17,5" ?
177cm, a byl bych rad kdyby sem nekdo soupl tu fotku ramu na vaze v 17,5
kdysi byval trek lehci, mam ten pocit…
Trek 19.5 – Giant XTC – Spesl S-Works 15.5 (taky zadna slava teda)
dobre logo :/
Tak teda ten Spesl je hodne tezky a jeste stoji 20litru,nemas tam jeste fotku toho treka v 17,5vel. nejlepe model 09 nebo 08
Hodně těžký a 20 litrů ???
váží o deset gramů míň než můj starej apache to neni zrovna závratná váha .O(
No uvazoval jsem o nem,ale na to ze s toji 20 mi toho moc nenabidne:-)pujdu nejsis do TREKa
Už ne. Ve výprodeji ho měli za 14. A za revoluce prej i za 12. No a podle ceníku, stojí letošní model 18. :)
To jo i 14 je moc
otazka nezni, jakou znacku ramu, ale jakej typ ramu od RB :-)
Mne sa paci toto http://www.marinbikes.cz/ramy.htm , Indian Fire Trail '08 a jeste vydelas:)
Jo ten je parádní, minulý rok na Sport Lifu jsem se u něho dlouho zdržel :-)
Borec pisal pevny …
tohle udělala kotoučovka, to se může stát u každýho rámu kterej nemá výstuhu.
ale ten indian fakt nic moc, ta parádička co má bejt horní výstuha stavby tu sem viděl taky prdlou
Je to jasný Trek 8500 aspon mě se líbí. Má mi přijít koncem listopadu, ale chtěl jsem se zeptat a zneužít vlákna. Hodí se na tento rám mírné vlajdy řídítka,nebo tam musí být rovná? Jsou vlajdy vůbec přípustné na tento rám?
Vlajdy jsou přípustné na každý rám, stejně jako rovné řidítka :-). Já osobně bych dal rovné řidítka, ale nasaď tam to, co ti víc vyhovuje.
ja bych je tam necpal je to zavodni ram a tim bys to pokazil
Tak podle mě je blbost dávat rovné řidítka, když ti víc vyhovují vlajdy a jsi na ně zvyklý, jen kvůli tomu, že chceš aby rám vypadal závodně. Totéž samozřejmě platí i obráceně.
Nejde o to jak to vypada,ale jak to pak jede
kolo s jinyma riditkama jede jinak ? hm zajimavy…ja si myslel vzdy ze to je v nohach
tak to ses pěkně mýlil panáčku
:-( skoda, jdu hledat nejaky riditka s kteryma bude moje kolo jeste rychlejsi a ja budu konecne vyhravat :-)
To je jasne ze je to jen o nohach,ale tak jsem to nemyslel.Vlajdy jsou vecinou o dost sirsi veci odpor pri rychle jizde na silnici,v protivetru a s rohama,bez kterych si jizdu v kopcich nedovedu predstavit,vypadaji dosti blbe.
a co bys dělal s vlajdama na silnici? :-)
Nekdo najizdi jarni km na MTB a slikoch a taky nekdy musi kousek po asfaltu prejet:-O
zas tak závodní rám to neni. je to tuhej silnostěnej rám pro ty americký pašíky. snadno jim na to daj doživotní záruku.
Ja jsem vlajdy právě ještě na tomto kole neviděl. Dal bych taky rovný od Ritchey ale nenašel jsem na netu delší než 580 WCS karbon. Teď jezdím 640 a nevím jestli by 580 mm nebilo malo. No asi si zvyknu.
Můžu se zeptat, kde se ti ho podařilo sehnat? :-)
Mám ho obědnaný v Cyklo Blažek v ML ale je to model 2009 protoze 2008 nemaj uz teda údajně.
Kurňa, to mám trochu z ruky! Ale i tak dík.
Pic kozu do vozu:-)))Tak tady nám deláš reklamu:-))Mechoš od Blaženy:-))))
Tak ty 08 fakt už nemaj:-(((
Ja mam trek 8000, coz si myslim, ze je totoznej ram jako 8500, jen ma hezci barvu. Riditka tam mam puvodni rovny, uriznuty na kazde strane tak o 1,5cm. Puvodne jsem si myslel, ze si tam dam vyssi predstavec, nebo vlastovky, ale nakonec mi to takhle sedi dost dobre. Geometrie mi sedi taky vyborne a to si myslim, ze bych mel mit o malo vetsi ram – mam 19,5' a 190cm.
Jinak bych volil ram predevsim podle chtene geometrie, pak podle ceny, znacky, tuhosti, hmotnosti, atd… Co ja jsem si vyzjistil tak dlouhe ramy dela Trek a Spesl… jeste delsi Gary Fisher a ostatni od Cube pres author az po Scotta jsou kratsi.
trek a vlajdy to de k sobě. myslim že tam sou i origo na tý osmapůli
Myslím, že ne.
nove scotty 2009 maj ted ramy kol..deseti tisic:)
To sem nějak nepochopil.
že nove Scotty maj ted rámy kolem 10 tis. ;)
Já teď řeším úplně stejnou otázku,protože mi pomalu umírá starý rám,ale myslím,že nejlepší bude počkat až po Sportlifu,tam je uvidím pěkně pohromadě…8-)
koukni na ten můj sintesi 812
No saint Luzifer ;-)
RB CRR…jednoznačně…
SUP G7…
Ty jim delas agenta? kolik za to platej? kam kouknu, tak je tvoje doporucovani novyho supa, at uz karbon nebo Al.
haha bavíme se o rámu do 10000, doporučil bych scotta nebo třeba haibike, ale to je jiná cenová kategorie :)… ale na druhou stranu lepší rám za míň peněz neseženeš… a to nemluvím o té supr geometrii co ma sup!
Nevím jak ostatní Supy,ale kolega z práce si koupil kolo postavené na rámu Superior cena kolem 14000,– a tak nedodělaný rám jsem nevyděl-znak na hlavovce se odlepoval,křivé patky,hlavové složení nešlo seřídit atd.Takže asi tak Sup nikdy
promiň ale myslíš si že to že kolo nejde seřídit je vina toho že je to superior ? nechci rejpat jen mě to tak zajímá ;O)
Abch ti řekl pravdu,několik kol už jse poskládal,ale tam fakt nešlo seřídit hlavové složení,bud tam něco chybělo nebo nadbývalo.Řekl jsem mu ať to jde reklamovat.
hmm asi spíš blbě sestavený hlávkoa le an kolo bych to nesváděl spíš na toho kdo ho dával do kupy ;O] uspěl aspoň s reklamací ?
Abych řekl pravdu tak nevím nějak jsme se o tom přestali bavit ,ale na to Supu jezdí tak asi jo.Ale znak na hlavové trubce mohl být na nýtovaný z kovu a né jenom plastická samolepka která se odlepuje a zadní patky byly trochu nakrivo.
njn to už je věc jiná… hlavně že se to nak dalo dokupy a může jezdit…
Jinak kdybych měl srovnat kvalitu zpracování levných rámu,tak třeba Author je na tom rozhodně lépe než Sup(tím nemyslím geometrii a material)
Osobně kdybych měl vybírat rám do deseti litrů tak hlavním favoritem by bylo RB pokud bych neřešil váhu a chtěl kvalitu pokud by mi šlo o váhu asi nosaint lucifer ten novej jinak byhc nechtěl dnes vybírat rám…
V tom s tebou souhlasím,asi bych taky vzal RB.Bohužel,nebo bohudík ják já kupoval nový rám tak jsem měl trochu omezený rozpočet a vzal Schwinn Moab-a jsem nadmíru spokojený,geometrie,zpracování i barva je to co jsem si přál.
jj ja sem naštěstí se změnou měl taky štěstí jen se děsím co budu vybírat až budu kupovat nástupce za stávající kolo xD xD xD
Ten Cannon by mohl nějaký rok vydržet :-)
Mno myslim že neni zeslabovanej o moc víc než to RB tak snad jo :O)
Se staršími modely Luziferu byly nějaké problémy? Teď jsem v bazaru po jednom pošilhával :-)
Jo, praskala sedlová trubka. Ten v bazaru je ještě ten starší, taky sem na něj koukal ;-)
Zda se mi ze problem s hlavovkou u nejake serie Sup ramu byl. Popisovali to tu dva lidi. Ted uz si nepamatuju, zda tam byl spatnej uhel zkoseni, nebo vetsi dira.
Mám pocit že malá díra, po nalisování misek došlo k porušení stěny hlavové trubky… ale vzpomínám si na to jenom matně, ani nevím, kde jsem to četl…
Hojte, můžu se jenom laicky zeptat, co říkáte na tenhle rám? http://www.bikez.cz/…-saint-angel
Geometrie se mi líbí, váha je OK. Proč třeba tyhle RB co maj stejnou váhu stojej 2× víc? Kromě toho, že je to „ruční práce“, v čem tkví přínosy? :) Díky.
Taky o něm uvažuju, takže palec nahoru za dobrej dotaz
To sem rád :) … mě se hrozně líbí např. tomhle kole http://www.bike-forum.cz/…il-5902.html … vypadá , že je moc pěkně zpracovanej.
jo jo, ram je to peknej. me by hlavne zajimalo to porovnani s rb, jestli se vyplati ta vetsi investice
a co by si rikal na FORT CC.NERO za 6500 ceska zn.na bike stř sřídy to spatne byt nemusi asi bych mu dal přednost pred supem. Fort nero
vis, k tomu nejde pristupovat tak, ze je to kolo. Musis to brat tak, ze se jedna o Kolo a ne jen o kolo. A Kolo, to je zrovna treba RB
Rozdíl mezi totální sériovkou a ruční prací ? Nějaký tam určitě bude…hlavně cena a pak něco, co druhému vůbec nic neříká:-)
Favorit a Pavel: Takže to mám chápat tak, že to je „srdcovka“ ? Rozdíl ve funkčnosti asi tak velký nebude, což? :) .. mě ty RB rámy připadaj hrozně strohý, někomu se ale právě to asi líbí.
jsou kola, u kterejch to byla laska na prvni pohled. To kdyz jsme prisel na vystavu a poprvy videl prvne CRX s Maruskou a Sramem a RR na Dure. Jediny co se tomu mohlo rovnat bylo pozdeji Colnago Master…
no je pravda ze masiny postaveny na rb(CR,CRR,CRX, ne dragster a podobny hnusy) jsou opravdu nadherny. Ten ram je prave krasnej pro svoji jednoduchost.
Kdyz uz jsme u tech ramu, nevite nekdo neco blizsiho o ramech od pell´se? konkrétně hliníky z řady razzer(comp, pro, elite…) jak je to s váhou a celkovou kvalitou? Hlavně ta váha by mně zajímala, protože výrobce jí nikde neuvádí
Vahu nechtej radsi ani vedet, kvalita viz kousek nahore levny Sup bohuzel je to podobne
no prave ze se pell´s tema ramama vsude chlubi, navic az tak levny nejsou. za ty „razzery“ se cena pohybuje okolo 4,500k, coz je skoro stejny jako za Angela
Zitra ti sem hodim foto na vaze hnusny Ingot je to :-(
jo super, to budeš hodnej
je to velikost XL čistý rám, bez hlavového. bez zámku sedlovky, jen 4ks šroubků na košíky
ten s catrbonovým zadkem je cca o 100g lehčí
Dík moc. ale abych se přiznal tak jsem si myslel že to bude daleko horší. Čekal jsem něco přes 2 kila.
To nemáš moc vysoký požadavky:-D
požadavky mám vysoký dost, ale prachy nejsou :D tak zatim vozim pellse a pristi rok ho osadim necim poradnym a dalsi to vsechno prehazim na novej ram
Ikdyž se nijak moc nezajímám o disciplíny jako DH, FR apod., tak právě ty RB na tyhle disciplíny jsou nádherné. Krásně vynikne ta strojařina a kumšt :-) XC biky a silničky se mi zase líbí kvůli jednoduchosti. Kulatá trubka, žádné zbytečné profilace a ohlé trubky, jedna barva, perfektní zpracování, přesnost…
za ty peníze je to dobrej lehkej rám. a záruka 5let, stejně jako u rb. geometrie je kratší stejně jako u rb, akorád rb má ůhly víc do sjezdu. crko se kroutí díky zeslabení trubek a nevede tak dobře stopu. to už byl tužší sup 930, kterej je skoro o 3cm delší. záleží co od rámu čekáš. přínos ruční práce může bejt v tom, že trubky budou dokonale provařený, rám bude otestovanej na pevnost, patky navařený rovně…já mam třeba voodoo, je to tuhej rám a to při váze 1430g, ale jedna patka nesedí rovně na nábě a jeden svár je neopracovanej. protože je to tajwan.. u ruční práce by mělo být vše ok.
Orbea??