rozhoduji se mezi ramem sintesi-moab a magnesiovou meridou.mate nejake zkusenosti z temito ramy.nebo doporucite nejaky jiny do 12tis.
rozhoduji se mezi ramem sintesi-moab a magnesiovou meridou.mate nejake zkusenosti z temito ramy.nebo doporucite nejaky jiny do 12tis.
rb 1300
Pokud se fakt rozhoduje jen mezi temito ramy, tak bych bral spise ten Sintesi Moab. U te horcikove Meridy bych se bal o zivotnost.
to ja taky, logicky asi co je lehci je i krehci, ale nemam s tim zadny zkusenosti, mi kamosi zavodej, ale jezdej ho jenom jednu sezonu a pak pryc s nim co nejdal (((-: proc asi??
ale ta merid taq lehka zs neni.. slysel sem neco o +/- 1700g. lehky byly ty prvni rocniky, ale to praskalo fakt dost taq to museli zesilit.. treba Spesnakovi tenkrat rupla udajne po nekolika stech metrech.
yap http://weightweenies.starbike.com/…mponents.php?…
18" Magnezium Elite 2004 = 1800g.
tak dokonce 1800g. za ty prachy nic moc, spis nic nez moc.. PS:ja sem byl jen linej tu stranku otvirat, tak sem palil od boku;-)
Me zas napadlo, jestli tam nemaj novy model. Je to zajimave ale, ponevaz tolik vazi muj stary hartail z duralu, rocnik 2002 velikost 20". Magnesium je pro mne zajimave z pohledu pohlcovani vibraci, jenomze kdyz je to tak tezke, drahe a navic zaruka jeden rok (sice po vstupe do EU snad dva, nevim), tak asi nic. No, vypada to tak ze Mka nam rok od roka pribiraji na vaze. (Merida & Marzocchi).
Pockej, zaruka 2 roky nesouvisi s unii – plati u nas na vsechno zbozi (rozumnej „trvanlive“) vyrobene od ledna 2003. Jestli se nepletu :o))
Nevim jak u vas , u nas ale ano. Mela by se zavest mesic pred vstupem. Rekl bych ale, ze u vas to bude mit taky souvis, jelikoz v EU jsou 2 roky – soulad se zakony EU.
Je sorry, ja jsem nevedel, ze jsi z SK :o)) U nas uz ta zaruka 2 roky plati od roku 03.
Jo, vim ze v CZ je od 03 :(
Mrkni na author egoist nebo introvert to je jedno ram je stejnej. Mam egoista 2002 a nema chybu.
Sou pekny, maj je na bikestore. Me by se libilo CRX nebo Duratec
ad značka : Za ty peníze už je asi lepší něco ručně dělaného ve vlasti, ne ? Např. Duratec nebo RB je trošičku jiné kafe. Kdo je viděl zblízka, jistě mi dá za pravdu. ( Mám RB, takže neplácám o reklamních fotkách )
ad geometrie : Merida je extrémně živá s hodně podkopnutou vidlicí a Sintesi je zase dlouhý stabilní rychlík. Každý sakra něco jiného.
ad materiál : Kamarádovi, ani ne po roce, Magnesium ruplo ( uvažoval jsem o něm taky ) u svaru sedlové a horní trubky … ??? Má cca 80 kg a jezdí raději ( a rychleji :-) nahoru, než dolů !!!
To o tej zivej Meride uz tento rok neplati … uz veru nie je kratka, ani nahodou :)
co takhle Sfinx, mnoho druhů oceli, stačí si vybrat podle peněženky, geometrii ti navrhnou sami a nebo jim to zadáš sám. A super je ten jejich přístup, to sem fakt čuměl. Komponenty zakoupené k rámu dostaneš se slevou.
mas nejaky kontakt na sfinx,na internetu je to mrtve,co se tyce rb jsem slysel,ze jsou velke problemy s objednavkou,pry 3–4mesice nejsou zadna doba a domluva pry na ho…
www.sfinxbic.cz je tam i kontakt na jejich kseft. pripojuji se k chvalam kolegy nade mnou.
Má osobní zkušenost s RaceBikem je taková, že Speedster dodali za tři týdny. A přístup v obchodě RaceTool na Roztylském náměstí mají k zákazníkovi minimálně dobrý. Sfinxy, které byly v krámě, když jsem tam byl :) byly bez debat dokonale provedené rámy. Jen jsem myslel, že chce hliník nebo hořčík.
Za ty peníze prostě česká ruční práce.
Sfinx komunikuji velice ochotne, sice sem nekupoval ram, ale pristup k zakaznikovi je vice nez OK a to vzdy potesi…