Prosím o radu. Jaké jsou podle uživatelů nejlepší páky k těmto brzdám? Zatím používám XT spojené s řazením (8sp)
Prosím o radu. Jaké jsou podle uživatelů nejlepší páky k těmto brzdám? Zatím používám XT spojené s řazením (8sp)
Dam ti jednu dobrou radu, ktera ti odpovi nejen na tuhle otazku. Hledej v historii!
aneb rotor nepadá daleko od třmenu
jestli tydle páky mají stejný mechanismus jak páky solo xt k 8 tak jsem je vyhodnotil k avidu jako mooooc dobré. Lepší jak avodácký cosi(nepamatuji si označení ale meli titan šrouby), ktere jsem vozil na avidu před těmi xt.
…jmenovaly se Avid SD Ti… :)
Mám AvidCPS a páky integr.s řazením XT(9), všechny segmenty vyndané (nastavení na high). Dá se to, i když XT samostatné páky jsou tužší. Výborné ke kotoučům jsou i páky AvidFR.
ty páky co k tomu dodává Avid moc nevydrží, tak ty radši ne. Mají jakousi deformační zónu, která zabraňuje poškození ruky ale na úkor ohnutí páky, po pár narovnáních to praskne a ohnout to není vůbec těžký…
Ta páčka se ale má rovnat jen nouzově. Kdyby se zrovna neměnil dovozce, tak by měly bejt v prodeji náhradní páčky. Já jsem si poztěžoval na oficiálních stránkách a poslali mi celý nový SD7. Takže Avid RULEZ! Navíc u nich můžeš plynule regulovat citlivost/sílu.
U „gumovejch“ Sram 7.0 taky :o)
Co sem viděl brzdový páky Avid, viklaly se. Já používám plastový Sramy (5.0 a 7.0), jsou sice měkký, ale nejsou to mávátka. Ani jsem nečekal, že jejich čepy vydrží tak dlouho.
Az na to, ze vule v cepu nema na brzdny vykon (narozdil od pruzeni paky) vliv :)
Jo je sice pravda, ale mám pocit, že mi to brzdí dobře. Víc mi propružuje brzda Avid Arch Rival než páka Sram 7.0, na druhým kole mám komplet 5.0 – tužší čelisti.