Taxem dneska vyjel s docela slusnym vaklem v ose a nedojel sem ani do Modran… :-)
Osa je v haj*lu, tak bych potreboval poradit jakou koupit… Je v tom nejakej rozdil? Ceny se mi nezdaj az tak vysoky – jinak bych koupil cely XT kliky. Dik moc
Taxem dneska vyjel s docela slusnym vaklem v ose a nedojel sem ani do Modran… :-)
Osa je v haj*lu, tak bych potreboval poradit jakou koupit… Je v tom nejakej rozdil? Ceny se mi nezdaj az tak vysoky – jinak bych koupil cely XT kliky. Dik moc
Kinex
mam 3 roky a vobec o nom neviem, uplne v pohode. Ale halda ludi ti tu napise, ze im posiel do 2 mesiacov, asi zalezi na kuse.
sorry, zklamu Te ;-) me do 2 mesicu neposel. vozim kinexa asi 10kmm (3. rokem), na zimaku. vubec o nem nevim :-)
Kinex je docela loterie – jeden kousek, asi 1.5t km a vakl že skrtal o voditko přesmyku :(
Tradicni tema,Kinex,nemuzu nez pochvalit.Nekdo tu psal vyhnout se tem cernejm,osobne jsem mel vzdy stribrnej,brousenej.
Kinex nikdy více :) Měl jsem 2 různý a oba chytly vakl už po pár dnech. V jednom šla navíc posouvat osa ve vodorovnym směru. Koupil jsem střed Deore, na kterej nadává ještě víc lidí a chodí perfektně už cca 18 tis. km.
tak to je divne. pry delaj stredy pro campu (nizsi sady). myslel jsem, ze to maj vychytany…
no to bys je musel vidět rozdělaný-prostě hrůza.Ne že by shimano bylo o moc lepší, ale je.Na silničku by to možná i mohlo něco vydržet, ale na bike ne.
Prvni 4-hran jsem mel original LX a vydrzel mi 4tkm. Na druhem ctyrhranu mam najeto pres 20tkm a porad drzi bez vule. Pro zajimavost je to silnicni model od Shimana, nepamatuji si presne jeho oznaceni.
Mám stříbrnýho Kinexe už asi třetí rok na bikovi na dojetí a furt nic.
To o tech cernejch jsem psal ja. Stribrny mi drzely lip, ale uz je take po nich. Tak jsem koupil Shimano LX a zatim dobry. Na osu na leve strane jsem narazil gumovej krouzek proti vnikani vody a mozna proto jeste drzi. Vzdycky mi to vyrezlo nalevo a kolo meju jen mokrym kostatkem.
koukni kinex neber-shity-odrovnal jsem asi 4-furt mi vzáruce dávali nové.Jedna dokonce nevydržela ani 100Km.A? si každý říká co chce jsou k ničemu, stačí ji rozebrat a mrknout dovnitř- dráhy v nichž kuličky putují na ose jsou ok ale dráhy v tom kovovém válečku-obalu zap středu ty jsou krozné v podsattě je tam uděklaná jen dráha která není oválná ale průřez má čtveratý.takže kuličky jezdí vlastně po dvou ostrých hranách.Takže se to brzo sjede, dokonce se mi u jedné stalo, že jsem rozdrtil pár kuliček.Pak jsem zkoušel shimano lx přesné číslo ti asi neřeknu to vydrželo 2 roky, ale pak taky chytlo vakl.A zjistil jsem že to lx nejde jako deore dotáhnout.Teď jezdím na obyčejném modus-zjistil jsem že to má vevnitř klasická průmyslová ložiska.Zatím drží docela fest a po vaklu vůbec žádná známka.Vypadá to na můj nejlepší střed. a to nejlepší je, že to stálo jen 350 kč.Oproti Cenám za shimana ,je to supr.
Mám doma jednu zánovní XT na velký domeček se 4hranem, vpodstatě nejezdila. Tak kdyby se hodila a byl zájem …
Taky bych se přimlouval pro kinex. Mám druhý kus, vždycky mi vydržel sezonu a půl, tj. 8–10 tis. km. Stojí pár stovek oproti shimanu, které bude možná ještě horší.
Kinex 170kč, 6000km bez problémů