Ahoj chci si koupit all mountain do 70000kc poradite jakou znacku ,zkusenosti atd diky
Ahoj chci si koupit all mountain do 70000kc poradite jakou znacku ,zkusenosti atd diky
V téhle kategorii je výběr ohromný, každý máme jinou oblíbenou značku, jiný pohled na to, co all-mountain je. Zkus ten dotaz nějak specifikovat, takhle těžko radit.
No chci tak zdvih 130–150 aby zvladno bez vetsich problemu i jizdu po silnici tot asi tak vse
No, raději by bylo lepší upřesnění opačným směrem – zda-li zvládne metrové skoky… jízdu po silnici totiž zvládne všechno.
Ještě nahoď nějaké svoje favority.
no uvazoval jsem na meridou one-five 3000D,ale porad spis tihnu k necemu od cannondale ,protoze do ted jsem mel scalpela
najprv by som sa rozhodol co s tym bikom chces vsetko robit a teda ci chces 160mm zdvihu a pevnejsi ram aj na nejaky ten obcastny EN/FR/DH alebo staci 140mm zdvihu s dorazom na vahu na dlhsie vyjazdy viac do xc…potom sa mozu riesit znacky,systemy zadneho pruzenia,vybavy atd.
No v prve rade jak pisi jini musis to trosku specifikovat. Jestli budes jezdit delsi streky a zacinat i koncit silnici tak pak ber neco co je postaveno na systemech VPP pokud zase naopak preferujes perfektni citlivost zadni stavby a zehlivost ber jednocepove reseni a neco mezitim je FSR a systemy jemu podobne ( hodne laicky receno ). Pokud budes skakat 1M a podobne ber vysi zdvihy hravejsi geometrii pokud spise toulky krajinou tak zase sportovnejsi geometrii. Musis proste presne napsat co jezdis do jakeho terenu se chystas co od kola cekas atd… Ony ty kola se v tomto dosti lisi kazdy vyrobce na AM kola kouka jinak.
Nerozděloval bych kola podle systému odpružení, VPP i FSR můžou bejt stejně citlivé a žehlivé jak jednočep, a i naopak. Spíše než vybírat kolo podle velikosti skoku jakým ho budu vystavovat, je lepší si říct jestli se rád proletím(a budu tedy skoky vyhledávat) a kde(na dobře postaveným skoku se dá lítat X metrů na odolnějším XC kole a vubec to kolu nebude vadit, ale naopak lety na placku a podobně po čase zruší i FR bike).
Naopak.. Ctyrcepy jsou vetsinou citlivejsi…
nemyslim si, ze ctyr cep bude citlivejsi jak primy jednocep uz jen kvuli mynimalnim odporum lozisek.
:-))))
A nebo kinematika ? Tedy dráha kterou opisuje osa zadního náboje? Jo tohle téma je prostě věčný.
Ano, ale pouze při mynimálním tahu řetězu :-)
Hmmma co když se při chodu řetěz natahuje, nebo u jiné geometri prodlužuje ;-) A jak vzdálenost prvního čepu vs převodník?
Šak píšu, že tah řetězu musí být mynimální, takřka neznatelný – pak se toto neprojevý na noze bykera .-)
mYnimální, neprojevÝ, bYkera :-D
Tebe jestě nenapadnul rozzuřený býker? :o) Hergot na tohle sem myslel že mám patent jen já takový Y po Č, Ř , Š to je moje.
Tak musím soudruhovi (Veganovi) odpovídat řečí jeho kmene, že? :-)
nechces sc nomada ram ?
Mko velikost : ) viz profil. da se dohodnout na vsem z kola krom vidlice, brzd a predstavce :)
no jestli máš rád cannondale tak rize by se asi dal sehnat.
takovy divny kolo to je… a pekne hnusny k tomu…
Pokud by se ti kaliho nabídka líbila, ale nevyhovala ti velikost, tak ti můžu nabídnout SC Nomad ve velikosti XL.
koukám že měříš 170cm…ber to jak kdybych nic nenapsal
jj v pohode .-) Jinak ted jsem se nejak zakoukal do te meridy one-five 3000D . http://www.merida-bike.cz/…-o-3000-d-08 co si myslite o tomhle kole ?
Podle mně je to spíš Enduro než All Mountain. Prostě kolo na drsnější zacházení. …z čehož se dá vyvodit že na nějaký XC to nejspíš moc nebude…
Je toho strašně moc…
Takovej opravdovej univerzál je podle mně GT Force, teďka buď hliník nebo se slevou i karbon.
Druhej takovej univerzální bike bych řekl že je Lapierre Zesty, v tomhle případě 514ka.
No a na takovou drsnější jízdu, občasnej skok ;-), a tak bych navrhoval RB Monster AM (je levnější, ale mužeš se klidně domluvit na osazení jaký chceš a vybrat si ho sám).
http://www.giant-bicycles.com/…n/531/34337/
To funguje.
v tyhle cenovy relaci se da uz poresit rozumny kolecko, relativne lehoucky…
moji oblibenci: viz. profil Giant Reign:)
Lapierre Zesta, Spicy…
GT Force…
Počkej na GT Sensor
To je nápad! To bude určitě super kolo…dyť je to GT, tak musí byt super ;-)
JJ, vážně o něm uvažuju na příští sezónu, prý ta zadní stavka je už OK.
Zdvih 120 mm – to už mi přijde, na to že chce AM kolo, dost málo…
No nevím, ale 120 mm zdvihu není na AM, ale spíš trail bike. AMko je Force. Předpokládám, že i Force bude mít líp zatěsněné ložiska pro rok 2010. Jinak Sensora bych bral, ale budu muset ještě nějaký rok počkat :).
Ještě mě napadá Kona One20 …z té fotky možná nic moc, ale v reálu jsou ty kony fakt pěkný :-)
pěkný jsou, to jo, ale to už člověk musí být na Kony, protože holt za stejný peníze koupí lepší kolo, líp osazený a lehčí, no ale já bych neměnil :o)
bral bych treka
Tak jsem se nakoec rozhodl pro tohle kolo http://www.sterba-kola.cz/…rce-c-expert sice je otrosicku drazsi (holt clovek nebude 14dni jist hehe)
Jo, to bude fajn kolo,myslim že sis vybral dobře :-)
jj uz se nemuzu dockat az dojde .-)
Skoro stejně tak pěkný, jako Remedy :)
tak to gratuluju! a závídím… :)
krasnej kousek
no mat tvoj rozpocet kurnik hned by som vedel aky bike kupit..
ja by som kukol asi liteville
aj v bazari je 1 kus.
no nevim, liteville ram stal tusim 2000 éček, to by ti pak na zbytek moc nezbylo:))
no ale ja pisem ze 1 kus je v bazari ,))
nie ram ale komplet bicykel.
kurnik stroj je to
To ho prodáváš ty?
pokud se nepletu tak ho prodává uživatel „elppak87“
zadej si v bazaru ve vyhledávání liteville ;o)
jakto?…vždyť je pěkný a i výbava dobrá. Asi chce za něj moc peněz…
2700 eur tusim chtel, mozna uz slevil :-)
omlouvám se…teď koukám na IP a je to on, akorát s jiným nickem…nechýpu k čemu je víc nicků, to dostal BAN? vždyť ještě včera tam dával to Liteville do bazaru…
a za kolko ho dávaš?
hmm, je v bazaru, ale cenu tam mas dohodou… dam ti klidne 1000 ecek:)
Za 1000 bych ho koupil klidně taky. :)
U nás se to špatně prodává, kdyby to bylo v německu už by bylo prodaný.
souhlas, i ta cena cos prezentoval dřív je slušná, škoda o měsíc dřív a měls zájemce, teď už fulla mám :-)
Postavil bych si monstera AM, za 70 litrů ho postavíš v naprosto exkluzivní konfiguraci…