dotaz je celkem jasný a vyplývá z nadpisu… Jezdím jak terén, tak cesty tak všechno možné, takže univerzálnost, rychlost a stoupavost…
dotaz je celkem jasný a vyplývá z nadpisu… Jezdím jak terén, tak cesty tak všechno možné, takže univerzálnost, rychlost a stoupavost…
aaa, haló, copak nikdo nejezdí gianty?!
napište jen rozdíly, výhody nevýhody, já se v tom nějak nevyznám :/
kup trance X a vymenim ti ho za anthema X :)
netuším co kdo jezdí ale kamarád řeší de facto to samé a kloní se k trance
anthem mi přeci jen přijde dost chrtí
Rozhodne Trance pro univerzalnost…Kamos ma X2 a je moc spokojenej.JInej vymenil Epica za Anthema a taky, ale ten druhej jezdi zavody (Xterra, …)Trance je povedene kolo…
jestl nezávodíš a neuspokokuješ se maximálním výkonem ve výjezdech, tak trance…
Nemohu objektivně posoudit rozdíly mezi oběma koly. Mám a jezdím půl roku Trance X1 a spokojenost maximální. Dle praxe mu není co vytknout. Zdvih 125mm má navrch i do hor oproti 100mm Athemu. Trance se zdá být univerzálnější.
Je-li ti bližší gramaření a rychlost, pak Anthem je tvou volbou. Jsi-li spíše pohodář a jízdu si chceš hlavně užívat, vol Trance.
Anthem jede, Trance houpe
tak to je přesný :)
jestli chrtis – pak Antenu, jestli jezdis na pohodu a zadny minuty nehonis – pak TranceXe
Trance zas asi o tolik těžší/pomalejší nebude a 2cm zdvihu navíc se neztratěj.
Univerzálnější, pokud nehoníš časy na vteřiny, je Trance. Ovšem musíš počítat s tím, že to není kolo vyloženě na chrcení, ani na brutálnější sjezdy.
Jednoznačně Anthem…
Podle tvého nicku bych to od tebe zrovna nečekal :D
Mám Anthema 2010 a spokojenost naprostá, Trance bych zvolil pokud bych měl ještě další kolo na delší přesuny po zpevněných cestách či asfaltu, na cestování. Jinak na Anthemu sjedu či objedu téměř vše.
Mám trance X 2010 i HT na zdvihu 100mm, ale nemám potřebu HT používat ani na delší přesuny po asfaltu. A když jsem tak párkrát udělal, tak jsem si stejně nadával… ty naše cesty jsou místama horší jak nějaká lesní pěšina…
U trance jsem jen vyměnil pláště za rychlejší smart samy, představec hodil o jeden kroužek níže a můžu říct,že mám univerzální bike vyhovůjící mým požadavkům. S klukama co jezdíme a kteří mají HT nemám problém s nestíháním a mimo cestu mám navrch a líp si to užiju. Nepříjde mi, že by to kolo bylo nějak líné oproti HT. Rychlost, jak známo, se dá ovlivnit pláštěma, změnou posedu a případně přihuštěním vidlice a tlumiče. U mě spokojenost největší, i přes to, že je to můj první full a s jinými nemám zkušenosti.
Mě se Trance moc líbí, bral bych ho hned pokud bych jezdil jen po ČR, ale snažím se zahraniční dovolené trávit na kole a na poznávačky Francie, Korsiky či Sardinie není 120/120 full ideální, je to převážně po asfaltu. :(
tak vem Trace X a pak nejakej levnejsi cross…
Jakou sháníš velikost a na jaké úrovni výbavy chceš to kolo kupovat? (výběr loňských modelů už je celkem omezenej…sám jsem se po nich poohlížel) Navíc jsem se někde dočetl, že u modelu 2010 byl nějaký problém s praskáním zadní stavby u Trance..
u Trance jsem to neslysel, ale mely problem ReignX, tusim na spodnim vahadylku, byly poddimezovany a praskaly…
Já takzvaně chrtím a tak bych si vzal Anthem. Ten mi přijde jako povedený chrtící full na závody i mimo ně. Jeho zdvihy stačí pro to, co se tu dá široko daleko absolvovat. Já ho mám ještě ve verzi 85/90mm. Ale pro pohodlnější svezení bez ambic honit místa (já teda taky nejezdím o bednu) bych volil Trance. Vzhledově by mi ale Trance nesměl přes práh, na rozdíl od Anthemu mi přijde hnusnej.
obnovím dotaz ve verzi Anthem/Trance 2012 následovně:
Chci kolo které pojede jak v terénu tak na zpevněných cestách ale nechci nic nepohodlnýho. Trance mám vyzkoušenýho, je čitelný v terénu, na silnici i při pláštích Schwalbe RR/NN nic moc. Anthem – pocit z pružení zadní stavby stejný pocit z posedu podobný, jízda na asfaltu možná lepší jen nižším hlavovým úhlem … Jaké máte zhušenosti vy? Co byste doporučili?
Ja vybiral kolo jako univerzala, takze sem volil Trance. Prijde mi, ze nato ze ma 125 zdvihu zvladne dost. Kdyz sem se tehdy koukal i na Anthema, tak sem silene rad, ze sem ho nekoupil. Jezdim na pohodu, nespicham a uzivam terenu, takze za me Trance.
A plaste udelaji fakt moc. Puvodni Nevegaly nejely a ted zkousim proflaklou kombinaci NN/RaR. Ikdyz NN je 2,4" na zajimavejsi vyjizdky do terenu a jede i drzi to lepe :-)
Názor od několika lidí jezdící Anthemy: universální kolo s velmi dobrým pružením pocitově plně srovnatelné s fully jiných značek se zdvihem okolo 120mm,dále tvrzení že rozhodně nejde o chrtího fulla ale pohodlné kolo na svižné XC ! A jejich komentář k Trancům: výborné kolo ale jen do náročného terénu orientované na sjezdy.
Na druhou stranu je na stránkách bikefora řada příspěvků horující za universálnost Trancíků …
Zasadni rozdil je v geometrii .. anthem je delsi a tusim i vyssi – ja jsem na nem mel neprijemne natazeny pocit proti Trance, ktery mi dovoli vprimenejsi a pohodlnejsi posed. Jinak jedou oba imho srovnatelne, pruzeni taky funguje u obou perfektne a dal je to jen o kvalite osazeni..
Na zavodeni by byl asi lepsi Anthem, ale pro zabavu jednoznacne Trance.