ahoj chci koupit jetýho authora kinetic 06 21" ale nejsem si jistý tou velikostí rámu, nebude na mě příliš velký? poradíte někdo neměl bych spíš hledat něco kolem 19" nebo 20"?
ahoj chci koupit jetýho authora kinetic 06 21" ale nejsem si jistý tou velikostí rámu, nebude na mě příliš velký? poradíte někdo neměl bych spíš hledat něco kolem 19" nebo 20"?
Dle mého skromného názoru je 21 ideální
Na výšku 182 je dle mě optimální rám 19,5" – 20", záleží, jak to který výrobce značí.
21 bych řekl že ti bude velká,ale jezdit na ní zvládneš,pokuď nemáš fakt krátký nohy.
Já osobně mám Authora Kinetic 2007, velikost 21, mám cca 185 cm a s trochu zvedlim sedlem mi je akorát. Takže by ti též měla být.
21" je podle mě na 182 cm moc.
Měl jsem tractiona 19" z roku 2000, měřím 182 cm a větší bych mít nemohl. Žena má cca 172 cm a jezdila Tractiona 17 „. Pokud nějak dramaticky nezměnili geometrie a velikosti, tak si myslím, že ti 21“ bude velká, protože to už jsou docela štafle. Ale jinak by neměl být problém si tu velikost někde zkusit.
zítra si to kolo zkusím tak uvidím
jo a včera jsem ti ještě zapoměl napsat, že jak ten Traction, tak Kinetik je z té jejich respertc série a ty rámy byli vlastně indentické.
19"
Mám nějakou shodou okolností také 182 cm a 80 kg a ve sklepě Tractiona 2009 a Kinetika 2000 oba ve velikosti 19 a jinou bych nebral!!!
no zkusím ho a uvidím, ale asi se zdá že se budu muset porozhlídnotu po jiným :/
Zkus, jen mej na pameti, ze bike neni silnicka:)
je mi to jasný :)
doopravdy?že to jdeš vůbec zkoušet!
ok no asi to nechám plavat a budu hledat menší
změř si nohy a uvidíš
Mám kolem 183cm, vozim 21" Tractiona a dneska jsem s novym sedlem musel vytáhnout sedlovku nadoraz. Za mě bych se toho vůbec nebál, 19" by bylo málo, i když nejspíš by se to s dlouhou sedlovkou ještě bez problémů dalo, 20" by bylo asi nejlepší.
ty musíš mít pěkně dlouhý nohy!já je mám 88 a 51cm je ideální,53,3cm je už skoro o koule.
Nevim, asi teda jo. Sedlovku mám teď na dorazu, tzn ještě o 2cm vejš, než je na fotkách v profilu (a když jedu, tak nohu nenapínám, maximálně trochu propínám špičku, ale to by musel posoudit někdo, kdo by mě viděl jet a vyzná se v tom) a koule jsem si ještě v životě o rám nenabil. A to jsem na něm dřív i skákal v pískovně.
mám 183cm a volil bych menší 19" ale je to tvůj boj
nevím jak to mají kola jiné značky, ale při mojí výšce 184 mám 19" a vždy jsem tu velikost měl. Každý výrobce to značí jinak..tzn že když má jeden 19" = 20" u druhého, 21" =22" atd. Jeden používá liché číslování a druhý sudé.. aspon si to teda myslím že to tak je
19" je pro Tebe ideální, 21" je už moc.
oki tak sem to zrušil, jdu hledat dál něco menšího
Tak jsem sehnal authora 19", velikost rámu je tak akorát jen je na tom představec 12mm ten budu muset vyměnit za 10mm nebo ještě kratší :)
No vidíš a os chtěl osedlat 21ku
no jo když to byla blbost jantara ;)
21" bude moc, doporučil bych 19", sám mám na svých 181 taky 19" se 120 mm představcem a je to dlouhý akorát
na tý 19"ce představec budu z 120mm dávat kratší, s ním je to hodně dlouhý, s nějakým 80mm to bude o dost lepší :)