Ahoj,
rozhodl jsem se, ze by bylo fajn poridit nove kolo… Tedy resp… Koncem roku se mi zalibil Author Ronin, ale rikal sem si, ze pockam na novou generaci. (Priznam se, ze me dostal prvne design ramu s pruhledym lakem a to me motivovalo se zajimat co je to zac) Ta je vsak z meho pohledu podivna. Coz v kombinaci s prijemnejsi cenou rocniku 2019 ktera se doprodava zpusobilo ze vazne uvazuju o tom si ten 2019 (verzi bez SL) poridit.
Na 2020 se mi krom designu nelibi predevsim prechod na hydraul. brzdy… Nejak mi to prijde ze se to k obyc kolu nehodi – zatimco mechanicke kotouce v nouzi udelam doma (ne ze bych se zdrahal to davat servisovat profikum, to aktualne nehrozi), hydrauliku bych asi nedal a to me desi. No a pak je tu cena, ktera je aktualne o vic nez 12k vyssi nez 2019.
Otazka je… Stoji to za ty penize (pod 25k)? Existuji nejake alternativy v podobne cenove relaci? (Co jsem koukal, tak v podobne cenovce jsou vetsinou jen treky/MTB s odpruzenou vidlici)
Kratce k cemu bych to tak pouzival.
Primarne cesty, aktualne ~10km (celkem za den ~20km). Vetsinou spis pohodovym kochacim tempem, nikoli denne, vetsinou jen vikendove. Byt se rychlejsi jizde (po asfaltu, jinde to ani moc nejde) nevyhybam. Vzadu vozim nosic – vetsinou nalozen jen jednou vrchni taskou. Obcas plne nalozeny nosic vcetne bocnich tasek. Vetsinou po asfaltu, ale rad zkracuju/produluzuju mimo hlavnni cesty, polnacky, sterkove, lehce kamenite cesty lesem.Velkemu terenu se vyhybam uz jen kvuli nakladu :)
Obcas nejaka delsi vyjizdka. Nikdy ale zadna oriantace na co nejvetsi vykon.
Moje vaha je ~105 kg.
Casem bych rad zvladl rozsirit akcni radius, coz je spis o treningu (mozna zkusil naslapny pedaly).
Tez bych to rad parkrat za rok nalozil do kufru auta (vyndat kola a do vaku s tim) a vzal na dovcu.
Aktualne jezdim na nejakem noname hliniku jeste s veckama, ktery jsem dostal jako srot a uvedl jej do provozniho stavu – priznam se ze spis ze zvedavosti a challange jestli to zvladnu dat dokupy sam. Nejaka lacina vidlice se zamkem Suntour – puvodni byla jaksi dead (ja osobne ji mam nonstop zamcenou, nejak me to nebavi, asi proto, ze tyhle lacine ve skutecnosti nic netlumi. .Odpruzenka dana jen proto, ze si tohle kolo obcas nekdo pujci, tak at neremcaj ze tam clovek dal pevnou vidlu a oni to nechtej). ⇒ Proto se mi celkem libi pevna vidlice, temer nulovy servis a nema se co pokazit.