• Malarki

Čau chci si pořídit kolo v cenový rellaci 20–250000 kč co byste řekli na tohle v poměru cena výkon komponenty jestli to stojí aspon trochu za to díky :) http://www.axitsport.cz/index.php…

0 0
    • Vilém  

V podobne relaci bys mozna moh kouknout na Meridu HFS 2000-d. Odkaz ber pro inspiraci, mozna je nekde i levneji.

0 0
    • Výběr z produktů
      Mondraker F-Podium Carbon 29 kolo, carbon/orange Skladem > 2 ks

Black Friday -22% Mondraker F-Podium Carbon 29 kolo, carbon/orange

od 66 299 Kč -22% MOC 132 999 Kč

SCOTT Aspect 910 29 kolo, černé Skladem 2 ks

Novinka -10% SCOTT Aspect 910 29 kolo, černé

22 699 Kč -10% MOC 25 199 Kč

BMC Fourstroke TWO 29 kolo, arctic silver/black Skladem > 2 ks

Novinka -9% BMC Fourstroke TWO 29 kolo, arctic silver/black

126 999 Kč -9% MOC 175 999 Kč

Přejít do shopu (Kola / Horská)
    • jachymk  

je to hnus já jsem taky za meridu

0 0
      • Malarki  

fakt ? já sem teda uplne prvně taky koukal na tuhle meridu, ale pak sem našel na netu tenhle vision a celkem se mě líbil ale nedokážu porovnat komponenty a kvalitu, myslel sem že na tom bude teda líp ten author

0 0
        • zipoman  

Už jen porovnání vidlice je obyč Recon oproti Fox která samotná vyjde na 10k

0 0
          • Shadow.1  

Já vozím Rebu SL vidlici a zatím spokojenost… ale na FOX jsem neslyšel nic dobrého… Pravda, nezkoušel jsem ani…

0 0
    • Shadow.1  

Za 250.000,– pořídíš naprosto špičkové kolo. Ale dejme tomu, že tam má být 25.000,– ;-)

Obecně mám na Authory a Meridy averzi, ale v této cenové kategorii se toho moc nedá… U toho Artuše jsou brzdy takové nemastné neslané… Řazení v XT, čož je dobré…

Osobně bych asi hledal nejprve kolo s kvalitním rámem a shitovými komponentami a pak postupně jak budou prachy, tak staré lowendové komponenty prodával a pořizoval něco kvalitního…

Je to však jen věcí názoru…

0 0
      • Malarki  

ajo tak toho sem si ani nevšim, bohužel těch 25 000 no :-D chtěl bych aby se na tom dalo trochu jezdit a ne už moc investovat no spíš :-(

0 0
        • zipoman  

Kup tu meridu, je to dobrej kup za tu cenu, nejlevněji na netu jsem našel zde . Myslim že budeš spokojenej celkem kvalitní lehkej rám, dobrá vidlice brzdy který se hned nepodělaj.

0 0
          • Vilém  

a navic SRAM:)

0 0
            • zipoman  

To já napsat nemůžu, neměl jsem možnost porovnat a následně polemizovat

0 0
              • Shadow.1  

Miluju tohle předhánění jestli SRAM nebo Shimano :-) osobně si myslím, že to jsou naprosto porovnatelné komponenty ve svých třídách… takže jde jen o to, s čím je kdo spokojený a co komu vyhovuje… ja jsem se třeba vzhlédl v Deore XT řadě od Shimana, ale to neznamená, že si myslím, že Sram je na nic… naopak… Prostě zkusit a vidíš :-)

0 0
                • Vilém  

Jezdim oboji, jak sram, tak shimano. Shimano mam z vyssich sad jak sram. Presto ten sram chodi lip.

Jedine co ne kazdemu sedne, jsou gripy na te meride.

0 0
                  • Shadow.1  

tak sram má převodníky 1:1 kdežto SH 2:1, takže jde jen o zvyk… na XT nemám žádný problém, že by něco nechodilo tak jak má, tedy když se na to nesere a seřizuje se to… ono všechno mechanické se opotřebovává, takže je nutné to štelovat…

0 0
                    • pepek  

?ehm?

0 0
                    • Vilém  

Nevim o jakych prevodnicich je rec. Rozdil v pohybu lanka je prave ten zasadni rozdil, ktery dela sram sramem. Lanko se pri pohybu o jeden pastorek pohybuje po delsi draze, tudiz je to min nachylne na nepresnosti v serizeni, namazani, neopotrebovanosti bowdenu atd. Pokud bych sestavil stejna kola, kde na jednom by byl sram a na druhem shimano, tak ten sram vydrzi mnohem dyl funkcni bez serizovani, nez sram. To nemluvim o uchylarnach typu inverzni saltry, kde stacilo trosku necistot v poslednim dile bowdenu pred saltrem a uz to nebylo schopny funkce.

V posledni dobe uz se to sice srovnava, shimano zaclo delat shadow saltry se silnejsi pruzinou, ted u 10ky i stejny pomer jako stary sram, ale je to jen jejich snaha dotahnout se na konkurenci.

Od shimana mam rad kliky a brzdy, ty umi udelat vyborny, ale co se tyce prevodu, tak tam je pro me sram zatim vitezem.

0 0
                      • Shadow.1  

To mluvíš o tom poměru… SRAM 1:1, tedy na šaltru musíš vykonat stejnou dráhu jako udělá převodník… U Shimana poloviční… Samozřejmě je SRAM z principu méně náchylný k problémům, ale SH je zase komfortnější…

nad Shadowem uvažuju… už jen kvuli mému nicku :D))))

0 0
                        • Vilém  

"SRAM 1:1, tedy na šaltru musíš vykonat stejnou dráhu jako udělá převodník… U Shimana poloviční… " toto moc nechapu, spis vubec:)

Proste lanko sramu pri prerazeni o jeden stupen urazi jednou tak dlouhou drahu nez shimano. Aby se saltr hnul o stejnou roztrec mezi pastorky, tak musi byt jiny pakovy pomer (do rychla) na saltru.

0 0
                          • Shadow.1  

tak teď jsi mě znejistil… jestli to není obráceně :-) nicméně v principu si rozumíme, SRAM urazí dvojnásobnou vzdálenost než SH při přehazu…

Jde jen o to, jestli Sram to má 2× nebo SH poloviční :-)

0 0
                            • Vilém  

No kdyz ji ma sram dvojnasobnou, tak logicky shimano ma polovicni:)

No a na te polovicni se vic projevi pripadne nedostatky, treba v dost jetych bowdenech, ktere u shimana uz znamenaji nefunkcnost razeni, zatimco sram stale jeste v pohode radi.

0 0
                              • Shadow.1  

to jo, ale Sram má dvojnásobnou proti shimanu a teď jde o to, jestli Shimano ma 1:1 nebo 2:1… tedy, že šaltruješ poloviční delku, než jde přehazka…

0 0
                                • Vilém  

Shimano ma 2:1 pomer na saltru. Tzn, kdyz das shimano saltr, na sram razeni (vynechme novinky tam to v urcitem pripade zkombinovat jde), tak se pri klapnuti o jednu polohu posune saltr o 2 kolecka. Pokud bys dal srama na shimano razeni, tak musis klapnout 2× aby ses posunul na vedlejsi pastorek.

0 0
                        • pepek  

Nevím, co máš za Shimano, ale u mně se převodníky nikdy nehýbaly – a ty tu furt tvrdíš, že tvoje převodníky vykonávají nějakou dráhu. Navíc to: ono všechno mechanické se opotřebovává, takže je nutné to štelovat… je prostě blbost. Když se u Sh vydře zadní oblouk bowdenu (95% všech poruch řazení) tak ho můžeš leda vyhodit. Žádný seřízení to už nezachrání.

0 0
                          • Shadow.1  

A tobě se neprodlužují bovdeny? Co používáš? Rád bych to vyzkoušel…

Hmmm, převodníky… jsem blb :-))))) napsal jsem převodníky, ale myslel jsem přehahovačku… sry…

0 0
                            • pepek  

Čoveče. . . neprodlužují. Ani nevím o nikom, komu by se prodlužovaly. Asi nějaká místní anomálie.

0 0
                  • zipoman  

Toho jsem si všimnul až teď to má vlasně Twister, to si musí zakladatel posoudit zdali mu nebude vadit otočný řazení, ale není problém zakoupit X.9 Trigger Shifter za 1500, nebo zkusit se dohodnout s prodejcem.

0 0
                    • Shadow.1  

:-) když vidím tyhle šaltry, tak si vzpomenu na kolo z Tesca za 2990,– :-D dřív to byl hit ne? :-))))

0 0
                      • zipoman  

Jel jsem na Olpranu za 1500 a nemohl jsem to ani otočit na 3 talíř jak je to imbecilní, ale první kolo co jsem měl Joko mělo shimano v ručce a byla to paráda řadilo to jak po másle.

0 0
                    • Malarki  

jn ten twister mě od toho jedinej odrazuje :-(

0 0
                      • zipoman  

Zkus se zeptat prodejce jestli to třeba zdarma nevymění nebo nevim za poplatek 500kč pořád je to super kolo za tu cenu

0 0
          • Malarki  

jj no největší favorit bude asi ta merida na ten author asi zapomenu :)

0 0
            • Shadow.1  

zkus pokoukat víc těch Merid, mají mraky kol za tyhle prachy…

0 0
              • zipoman  

No za stejnej peníz lepší Merida no nevim nevim, když dražší kus má epicona.

0 0
                • Shadow.1  

neříkám za stejný… prostě pokoukat Meridy do 25 a uvidí… rámy budou stejné, ale točí tam komponenty

0 0
                  • zipoman  

Stejně do 25 nebude lepší merida než ta 2000-D, komponenty se točej ale ± stejný ale strkat tam Dart 2 a pak srovnat s Foxem nevim jak to někdo může koupit za stejnou cenu.

0 0
        • Shadow.1  

Tak rozhodně ta Merida co ti tu nabízejí vypadá lépe než ten author…

V této cenové kategorii si rozhodně nemůžeš moc vyskakovat…, rámy budou plus mínus stejné, takže ber lepší komponenty a i když ta merida to má spatlané od každého něco, tak je na tom lépe. Zejména Juicy 5 jsou lepší než ty stroke rydy… ty jsou hodně slabé…

Já osobně jsem také chtěl teď nové kolo kolem 25 tis… nakonec mě stálo 43 :-) ale je vymazlené :-)))

0 0
          • Malarki  

jj na tu meridu sem koukal už delší dobu a s tím co se tu píše to bude asi opravdu lepší kup než ten author, hehe tak to věřim by se mě taky líbilo :), ale u mě bude maximum těch 25 no :-(

0 0
    • Martinson  

Mám rám vision 2009 a jsem s ním spokojenej, koupil jsem ho na Axitu za velmi slušnou cenu. Na dvacítku velikost má trochu nízkou hlavovou trubku, ale to doháním podložkama. Jede a zdá se mi pohodlnej.

Za 20 k je to pěkný kolo, pro mě osobně je Author zcela na stejný úrovni image značky jako Merida. Vyber co se ti víc líbí a víc sedne . Docela dobrý ceny.

0 0
    • mr.antik  

Bral bych toho Artura, tu vidlici střelil mě a koupil si lepší. A ještě by zbylo na pořádný kliky.

0 0
      • zipoman  

To nevim za kolik by ti jí musel prodat aby si koupil lepší a ještě mu zbylo na kliky.

0 0
        • Malarki  

chápal bych kdyby mr-antikoj zbylo na kliky, mě asi ne kdybych si ještě doplácel vidli :)

0 0
        • mr.antik  

No tak možná 5000bych za ni dal. Za 6000 je vytuněnej Epicon s 15mm osou a ovládáním, tisícku za nábu 15mm a zbývaj 3000 tisíce na XT kliky…

0 0
    • Fanda.L  

Ja jsem jednoznačně pro Author! Mám s Authorem velice dobré zkušenosti a co se týče poměru kvalita/cena mi přijde naprosto super. Můj současný model je Master (carbon) a jak jsem se ho obával tak jsem opět maximálně spokojenej..Ne­porovnával jsem Visiona vs. odpovídající model od Meridy ale zatim jsem se setkal u Authoru s menší cenou jak u Meridy..Je to věc názoru ale co si budem povídat- jak Merida tak Author a další značky dělaj rámy v Thaivanu což určitě nekritizuju..

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.