Má někdo zkušenosti s opravou motoru bafang m500 ?
Má někdo zkušenosti s opravou motoru bafang m500 ?
motor ma najeto 5000km a 2 roky, bohužel po záruce
Nevypadá to moc dobře utěsněný :-)
To byla ozubená kola na hřídeli?
Jo,
Ze zvědavosti, to je bláto v tom motoru?
dostala se tam voda je to zbytek maziva co zgrcnul a plno malých špon z ložiska. .
Budeš to dělat sám, nebo chceš kontakt na servis?
teď když to už mam rozebrane a očištěné, tak je zbytečné to dávat nekam do servisu. akorát risknu torzní snímač ten nechám původní. a kartery motoru utěsním nějakým silikonovým odolným tmelem.
Kamarád má tohle v nějakým LeaderFoxu a úplně utavil to velký plastový ozubený kolo a spálil desku elektroniky. Jezdil stylem krpál jak prase, maximální přípomoc a kadence tak 40. Občas mu to v půli kopce vypnulo kvůli přehřátí až to nakonec umrtvil úplně.
ja to taky nijak zvlášť nešetřil, poslední tisíc kilometru mě to hučelo v zaběru ale tahlo až potom torzní snímač přestal rychle reagovat a musel jsem silněji přišlapnout do pedálu aby motor zabral.
Ani Yamaha není proti vodě moc odolná. Už jsme to tady probírali.
bafang nebrat
Když je to už vymontované, stačí vyčistit, promazat (Mobilith SHC100) a hlavně vyměnit vnější těsnění ve víku motoru:22×28×4 mm-je na středové ose, přes kterou tam přecházejí nečistoty (stejné těsnění mám na motorech M510 a M620). Případné náhradní díly jsou na Greenbikekit z Číny. Lze objednat 1., 2. nebo 3 převod včetně ložisek a jen vyměnit .