Prosím o radu
má zde někdo zkušenosti s výše uvedeními pumpičkami.
Nevím jakou si vybrat potřebuji foukat SR suntour AXON RLD a Rock Shox REBA SL.
Děkuji za pomoc při výběru.
Prosím o radu
má zde někdo zkušenosti s výše uvedeními pumpičkami.
Nevím jakou si vybrat potřebuji foukat SR suntour AXON RLD a Rock Shox REBA SL.
Děkuji za pomoc při výběru.
Mám SKS Suspensioneer, foukám s ní Toru. Zkušenosti velmi dobré, zatím je naprosto bezproblémová. Někdo si tady na foru onehdá stěžoval na nepřesnost manometru, tu bohužel nemám s čím porovnat. Na Kupkolo.cz je za slušnou cenu (http://www.kupkolo.cz/…eer_859.html).
NAINENE při odmontováváni neuchází moc vzduch ? A jde na ni i upouštět třeba po 2–3 psi ? U BBB je to napsáno takto -Dvojitý upínací systém vyroben tak, aby nedocházelo k žádnému úniku vzduchu během odpojování od vidlice. Součástí pumpy je upouštěcí ventil přebytečného vzduchu.
no ten systém na pumpe BBB je tak vymakaný že som doteraz ani raz po fúkaní neodšroboval ventil bez toho aby dačo neušlo, ale možno som makak a neviem to používať.
ten vzduch ujde z pumpy, ne z vidle. BBB je supr!
rád by som veril že ten tlak ujde z pumpy ale keď nafúkam niečo na určitý tlak odšrobujem pumpu z ktorej mi ujde tlak a našrobujem ju späť nemám tam ten istý tlak takže-? ale ako vravím možno som makak:D
Tohle se tu rozebíralo už x krát. U většiny pumpiček, pokud nemá nějakou blbou koncovku nic neujde při odšroubování (nejprve se uvazvře autoventil na vidlici a až pak přestane koncovka pumpičky těsnit). Samozřejmě uteče tlak z hadičky.
Při následném novém našroubování vždy uteče vzduch odpovídající velikosti hadičky, tedy po dalším našroubování tam vždy naměříš méně.
A test, zda při odšroubování něco uteče už jsme tu také řešili. Odšroubovávej co nejpomaleji až na kritickou hranici, kdy to začne malinko ucházet. A tam to nech chvilku ucházet. Buď to po chvilince přestane a byl to jen vzduch z hadičky nebo to bude ucházet o trošku déle dokud neujde celá vidlice. A to už pak poznáš, jestli bude vidlice prázdná nebo ne a hned máš jistotu, jestli ti při odšroubování utíká vzduchu z vidlice nebo ne.
Testoval jsem dvě pumpičky na 4 různých vidlicích a ani na jedné ani náznak utíkání vzduchu z vidlice. Vždy byla kritická poloha dost vzdálená poloze, kdy je zmáčknutý ventilek (vždy aspoň jednu celou otočku při šroubování).
tak som zasa múdrejší.diky
Díky, že jsi to vysvetlil za mě :-)
pumpu BBB používám asi rok bez problémů s ucházením při šroubování, ale zrovna včera sem nebyl schopnej nafouknout svoji rebu, prostě to začlo ucházet kolem toho šroubu, nechápu…
Děkuji všem kdo se zúčastnil. No a snad se tady ještě něco objeví zatím pořad nevím kterou koupit.
Osobně víc věřím SKS, ale řekl bych, že ve finále je to vlastně jedno, účel splní obě. Beztak tu vidli budeš foukat maximálně jednou za měsíc…
s tou BBB některé vidle, které mají ventilek hlouběji v noze, nejdou nafoukat, neboť nedosáhne na něj, nevím jak u jmenovaných.
NAINENE jak dlouho ji už maš ? A jak se ti s ni pracuje – montáž a demontáž na vidlici celková manipulace a unik vzduchu při odpojováni.
Mám ji jenom od ledna, takže dlouhodobé zkušenosti nemůžu poskytnout. Jak už jsem psal, funguje jak má. Únik tlaku je standardní – prostě to co je v hadičce, jak už psal MlokCZ. Ze začátku jsem si s tím tlakem ve vidli hrál, ale už mě to neba, takže jsem to fouknul na doporučený tlak vzhledem k mé váze a pumpa se vesele válí ve skříni.
http://www.cyklomania.cz/…uspensioneer
Za 652 kč tak fakt nevim.
Nevim kolik vážíš a na jaké tlaky foukáš ty vidlice. Pokud máš jistotu, že nebudeš foukat nic přes 175psi, tak bych určitě šel do pumpičky s polovičním rozsahem, tedy do těch 175psi.
Většina pumpiček má rozsah do 300psi a pokud s tím pak potřebuješ foukat nižší tlaky, tak se hůře fouká na přesnější tlaky (tedy když chceš třeba přidat nebo ubrat jen 5psi nebo ještě méně).
A pokud náhodou máš někde tlaky kolem 50psi nebo menší, tak to je úplně špatné.
Nad 100psi už to není problém ani s tou do 300psi.
Já používám tuhle s menším rozsahem: http://www.cykloexpert.cz/…otlaka-pumpa a maximální spokojenost. Měl jsem nějakou další do 300 psi a protože jednoho Talase foukám jen kolem 45–50psi, druhého kolem 60psi a jeden tlumič na 55–60psi a u těhle nízkých tlaků je rozdíl 5psi už někdy příliš, tak to bez té s menším rozsahem nešlo vůbec. Ale i tam kde mám o něco vyšší tlaky (ve Fox tlumičích kolem 120–130psi), tak i tam se to fouká s tou s menším rozsahem lépe.
Někdo ale potřebuje do tlumiče klidně přes 200psi, takže tam pak s tím menším rozsahem nepřipadá v úvahu.
Přítelkyně má AXONA její váha je 65 kg tak to je v pohodě. To je asi od 90 do 100 psi.
Já mam REBU SL a má váha je 110kg tak to budu foukat asi i přes těch 150psi.
Nemám zkušenosti s těmahle modelama, zato mám velice dobrou zkušenost s pumpou od Rock Shox, sic je o něco dražší, zato bezvadně skladná a fouká úplně v klidu i vysoký tlaky.
Tak nakonec vyhrála SKS Suspensioneer a zatím v pohodě.Děkuji všem za pomoc.
Ječňák je borec!