• Martinaa

Nevim, jestli jste to četli, ale Michal nás zve na nedeli 27.5. do Berouna, kde se bude zkouset a projizdet brod pres Berounku. Sraz je v 11.00 na Husove namesti v Beroune. Predpoved na nedeli slibuje az 31° teplo, tak to prej muzeme spojit s koupackou. Vyzkousi se prujezd rekou a vymezi se koridor pro prujezd cyklistu. Nejspíš bych se tam jela podivat a možná to i prubla. Jela bych z Prahy – sraz bych nechala tradiční – pod Baranďákem na Branický straně. Čas by jsme si ještě domluvili. Tak jestli se chce někdo připojit…

0 0
    • Thapsus  

jo, já bych asi jel.

0 0
    • Thapsus  

Bychom to mohli vzít pro zpestření přes Brdy…ale to bychom museli asi vstávat moc brzo…

0 0
      • Martinaa  

to teda zatraceně brzy. Já bych to viděla spíš podel Berounky

0 0
        • Thapsus  

Jedeš Berounský maraton ? Že bychom zas udělali generálku :-)).

0 0
          • Martinaa  

ten asi budu muset bohužel vynechat, protože jestli všechno dopadne tak, jak má, tak 9.6. odjedu do Anglie…Mrzí mě to, protože jsem se na ten závod fakt těšila

0 0
            • Thapsus  

Hezky. A bike samozřejmě sebou ? Na dlouho ?

0 0
              • Martinaa  

no právě že sebou ne:( budu to muset nejspíš nahrazovat jinejma aktivitama… bude to taková posunutá zimní pauza, která letos ještě neproběhla

0 0
      • 1430  

Jestli jsi úplně nezavrhl jet přes ty Brdy, tak bych se přidal, budu mít kolo na testování a Brdy jsou na to ideání.

0 0
        • Thapsus  

Úplně ne, ale trochu jo. Museli bychom moooc brzo vstávat. Ale určitě by to šlo vzít přes ně zpátky. Nebo v sobotu ?

0 0
          • 1430  

Jo jsem taky raději pro tu sobotu než vstávat brzy v neděli :) napiš v kolik a kde

0 0
            • Thapsus  

Tak založíme sobotně-brdský thread ? Já bych to viděl zas tak na tu 10.30 – 11 pod Baranďákem

0 0
              • 1430  

Jasně jen bych ten čas posunul trochu dopředu, znáš pak se tam stějně skoro půl hodiny čeká:)

0 0
    • fousac  

ze bych konecne vytah bike??

na tohle sem se tesil uz loni… akurat to zhatila potopa…

0 0
    • gyngy  

Ja by som sa tak rad pripojil, ale … idem na 14 dni na „dovolenku“ takze bratia a sestry tentokrat Beroun bezo mna :-(

0 0
    • fousek  

Ha, no tak toho bych se zucastnil, z toho kouka docela sranda a moh bych si i umejt kolo, ale asi se pripojim az v Beroune

0 0
    • Fenous  

Husovo namesti je to hlavni v Beroune?

0 0
      • Martinaa  

myslim, že jo, o jinym tam ani nevim. Musi to být ono

0 0
        • Mike TB  

Jo, jo. Husovo namesti je to nejvetsi v Beroune. Dlazdene, nahore a dole brana. Sejdeme se u kasny.

0 0
        • Žulda  

Za lávkou přes Berounku je Václavské, nad kostelem Seydlovo a u pojišťovny Wagnerovo ;) To jen tak pro upřesnění.

0 0
    • Beeda  

ok, vem prince, ja vilu a dame to coko:D

0 0
      • Martinaa  

juj to je paráda, tak ne, že nás cestou zníčíš tak, že ani nebudem tu čokoládu schopni pozřít :D jo a nezapomeň na ty plavky :)

0 0
    • Martinaa  

tak kdo s námi ještě pojede? :)

0 0
      • fousac  

vlakem??

0 0
        • Martinaa  

to by ses snad musel stydět – takový počasí a jet vlakem… :)

0 0
          • fousac  

no dys do berouna je to desna dalka… :(

ale jo.. dojedu tam… ale asi separe, ponadz vase chrti tempo bych nezvlad…

a kdy a jak a kudy a proc a odkud vlatne jedete???

0 0
            • Martinaa  

takže to vezmu postupně

1. jedeme v sobotu a sraz bych viděla tak v 9 pod Baranďákem
              2. jedem na kole a jak jinak než pohodovým tempem :D
              3. nejspíš podél Berounky, to záleží na domluvě, ale přes Brdy to asi nebude, spíš cestou zpět se daj vymýšlet nějaký alternativy (třeba přes Ameriku), protože v 11 musíme být na náměstí
              4. jedem tam, protože to bude supr a plánujem koupačku a nejspíš i cukrárnu, to je dost pádných důvodů
              5. viz výše :)
              0 0
    • Beeda  

jooo co si predstavujete pod „zkouseni a projizdet brod“, to se jako rozjedu z kopce, skocim z ty meze a nejak preletim na druhej breh:-)

jak je nedke vic jak 30cm tak si beru vestu:-)

0 0
      • cernys  

Je to starý historický brod a je do něj dlážděný vjezd i výjezd. Jediný co, že ve vodě je spousta velkých kamenů a trasa bude asi dost křivolaká. Jinak vody je opravdu málo

0 0
        • Mike TB  

Prave proto to chci pred zavodem vyzkouset. Rad bych vymezil koridor, ktery se vymlikuje a pripadne odstranime nejvetsi kameny.

0 0
          • Beeda  

hmm takze vlastne shanis pokusny kraliky;-)

0 0
            • Mike TB  

jo, jo. Ale muzete se divat z lavky a topit se budu sam :)

0 0
              • cernys  

Mike TB: Mimochodem, jak to vypadá s trasou maratonu? Budou oproti loňsku nějaké změny?

0 0
          • cernys  

Hlavně to nevypadá, že by se opakovala loňská situace, kdy bylo víc jak metr vody

0 0
            • Mike TB  

Urcite to nebude jako na fotce (tusim z Brna) co ma Beeda v profilu. Tady si pred cilem alespon umyjete kola.

0 0
          • fousac  

hm… jedu v sandalech… ;)

0 0
      • Martinaa  

někdo se taky třeba bude jen koukat :)

0 0
    • Mike TB  

Tak jsme to dnes zkusili. Ucast byla prekvapive hojna a do vody se vsak odvazili 3 drsnaci. I v nejhlubsich mistech je max. 20cm vody. Nejschudnejsi se zda byt trasa na fotce. Prvni usek (hloubka 10cm) se da jet. Pak nasleduje zlom do protiproudu a o cca 10cm hlubsi misto smerem k vyjezdu z reky. Celkova delka je pres 60 metru. Jeste se tam vypravim a nekolikrat pro projdu. Padly navrhy s kobercem na dno. Pri jizde na kole kameny klouzou v tretrach pesky ne. Myslim, ze to malokdo projede. Voda super tepla. Pokud neprijde povoden, tak brod bude a alternativa pesky pres lavku je jednoznacne zamitnuta :)

0 0
      • Mike TB  

1. varianta. Nad hrázkou je poměrně hladké dno. Hloubka do 20 cm.

0 0
      • Mike TB  

2. varianta. Z leva se da jet do cca 2/3 řeky. Pak je voda hlubší do 20cm. Tato varianta je realnejsi, protoze je i lepsi najezd od autobusaku.

0 0
        • Hnoj  

Tohle se mi zdá, jako nejshůdnější varinata, aspoň nebude moct půlka elity vézt silniční pedály jako posledně :-P

0 0
      • Mike TB  

A jeste cely prijezd k brodu a vyjezd na namesti. Urcite se najde spousta divaku, kteri budou fandit z lavky a autobusaku. Dnes to alespon tak bylo.

0 0
      • fousac  

akurat mi tech 10cm vody mistama sahalo az po prdel… a to nepocitam, jak sem se tam vyvalel… ;)

nad tou hrazkou to jde docela rychle do „hloubky“…

pri zavode tam zkusim zalezt tak do pulky reky a neco natocit…

0 0
      • Gorgov  

fuJ! neni to trochu zbytečný se na konci zavodu zmacet? co udelat anketu? ja sem jednoznacne proti brodeni:) Jo a brodi se na obou trasach?

0 0
    • Thapsus  

Taky jsem něco nafotil a popsal celou naší dnešní anabázi na www.thapsus.wz.cz/vyjizdky.htm .Byla to fajn neděle, nechběly třešně, koupání na Americe i dobrodružství ve štole. A k tomu pěkných 97 km jízdy. Co si víc v neděli přát? Díky všem účastníkům.

0 0
      • RK  

Koukám, že máš nějakej špiónskej foťák. Vždyť v té štole nebylo vidět na krok, nanejvejš prapodivné siluety.

0 0
      • Hnoj  

Teda, jsem ti přece říkal, ať fotíš něco jinýho :-D

0 0
        • Thapsus  

Jeminkote. Dyk jsem pak mířil jinam. Copak můžu vědět co v takový tmě mě fotim? :-D. By jsi toho normálně nikdo nevšimnul, jsem to stmavil. A stejně není nic špatnýho na tom, že jedna silueta vyndavá něco druhé siluetě z oka. Ale jestli chcete tak to smáznu…

0 0
      • cernys  

Tak to ste měli pěknej zážitek (Amerika :))

0 0
      • Martinaa  

tak vyjížďka byla vskutku perfektní, prostě nemůžu říct nic jinýho (snad by se hodilo jen – díky všem). Jen teda jak si řikal, že budeš ty fotky promazávat, tak na to si nejspíš zapomněl :D

0 0
        • RK  

To Martina: Ten maraton Po hřebenech Brd jelo předloni jen 50 chlapu (dlouhou) a loni to nebylo o moc víc.

0 0
          • Martinaa  

teda to je divný, nějak se mi to stejně ale nezdá, já tam viděla lidí docela dost…no to je fuk, každopádně bych to letos zas jela

0 0
            • Bajker16  

Letos je jednotná trasa necelých 60km ;-). www.mnisek.info

0 0
              • SoLaX  

Jee, jel ste to nekdo? Jaka je obtiznost, zvladnou to i zacatecnici? Ja pres prazdniny teda jeste neco nachrtim :-), ale uz ted tak koukam po zavodech, co sou v okoli Prahy..

0 0
                • Martinaa  

já to jela loni a myslim, že dobrý, i když během závodu jsem některý kopce silně proklínala a asi to budu dělat i letos, ale pokud si dobře pamatuju, tak to byl hezkej závod. A co se obtížnosti týče, tak odpovídá převýšení

0 0
                • Bajker16  

Prostě Brdy ;-). Nahoru na kopec se tam vyjíždí snad ze všech stran,ale fakt pěknej závod,domácí atmosféra a dobrý zázemí v areálu Mníšecký školy. Akorát loni tam nějak pomotali posledních deset kilometrů,takže někdo měl 45,někdo zase 35. Ale fakt doporučuju ;-).

0 0
      • Peslezedirou  

Koukám, že je voda v americe krásně čistá, protože tam žijou nejen žáby a raci ale taky Lachtani :o)))

0 0
        • Thapsus  

Do vody se tam skvěle skáče, ale ven už to jde poněkud hůř. Ale to vlastně platí celkově o vstupu do tohoto lomu :-))

0 0
          •  

a vy jste vjeli dolu tunelem a mezitim ho nekdo zamknul? nebo mi neco uniklo?

0 0
            • Thapsus  

Neuniklo Ti zhola nic. Přesně to nastalo.

0 0
              •  

to ste meli teda docela stesti, ze se vratili…

jeste jsem na fotkach koukal, ze to vypada, jako by tam byla postavena lavka na druhej breh… lano tam je porad?

0 0
                • Thapsus  

Dá se. Dokonce tam někdo šplhal po tom laně s kolem. Ta lávka je tam zřejmě z nějakýho natáčení. V nejhorším by nám nezbylo, než šplhat, takže nějak bychom se ven asi dostali. Ale v nášlapech a s kolem na hřbetě…beze ztrát by se to asi neobešlo :-))

0 0
                  • Martinaa  

jaký ztráty máš na mysli? Věřim, že by jsme se nahoru nějak vyškrábali a to všichni :)

0 0
                    • Thapsus  

Z výšky mě jímá děs i když je tam zábradlí ! Takže ztráty při výstupu jsem odhadoval minimálně na 20 % ze všech zúčastněných. Myslím, že Snail tam o řádku níže mi rozumí…:-))

0 0
                      • SNAIL  

Škoda že jsem nemohl s vámi, to procento by rázem výrazně vzrostlo :-)

0 0
                  • SNAIL  

Zařadil jsi do vyjížďky nějaké povolené ztráty? :-)

0 0
                    • Martinaa  

jako vedoucí říkám, že ztráty při mé vyjížďce nejsou povolený :)

0 0
      • Elwing  

jeje, nebude to pořádat ještě někdy? jsem vodomil, ale jen na kole, takže brody a podobné to je moje, hned bych tam vlítla. Jakmile to tu Martina oznámila, tak jsem zalitovala, že ten den jsou zrovna Mezi ploty.

0 0
        •  

na kole prece muzes vlitnout do jakykoliv reky, rybnika atd., kdyz k tomu to kolo potrebujes :-)

0 0
          • Manas  

Jeste ji navadej! Se s ni budu bat jet okolo Vltavy :-)

0 0
            •  

se ti do toho tvyho mayhemu nevejdou nafukovaci rukavky, nebo co? :-)

0 0
        • fousac  

tak nekdy u pigiho udelame zavod, kdo dal dojede napric rekou… ;)

0 0
    • Martinaa  

tak tady je ještě jedna fotečka mužské části :)

0 0
    • cernys  

Poslední info z Berouna: Stav vody ke dni 30.5.2007 v 7.00 na jezu Beroun: oproti neděli se hladina zvedla o cca 15 cm. V neděli tekla voda přes jez jen minimálně, dneska tekla kalná voda kompletně přes korunu jezu. Doufejme, že brzy přestane pršet

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.